Skocz do zawartości

ELDDIS 350/2

adaśko

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym się pochwalić nowym nabytkiem od wczoraj. Znalazłem "swoją" pierwszą przyczepkę niedaleko mojego miejsca zamieszkania z ogłoszenia na allegro, po dotarciu na miejsce wspólnie z Żoną prawie chórem zdecydowaliśmy "BIERZEMY". Wstawię zdjęcia z ogloszenia, natomiast na pewno w międzyczasie na forum będą pojawiać się już moje fotki razem z holownikiem z różnych części może Europy, Polski na pewno.

Co do stanu technicznego po pierwszych oględzinach mogę powiedzieć bliski ideału, przyczepka ściągnięta w 2009 roku w czerwcu i od tamtego czasu gość był z nią i rodziną na rybach jeden dzień :D . Z uwagi na swoją pracę i częste wyjazdy za granicę stwierdził, że jest mu niepotrzebna więc wystawił ją na allegro, a ja wypatrzyłem i zaraz pojechałem :D i mam :hop1:

Jednej rzeczy mi brakuje jakiejś instrukcji, może ma ktoś i mógłby podzielić się :hop1: , jedno co mnie zastanawia to dwa wyjścia pod tablicą rejestracyjną-do czego mogą służyć :hop1:

Pozdrawiam wszystkich.

post-125602-imported-a322b6ae-5358-4a61-a3fa-b44b487e36f9_thumb.jpg

post-125602-imported-0991d0bf-9fc6-4981-8bfd-46a51dc48122_thumb.jpg

post-125602-imported-7f815ab2-bdec-4dc9-a5a4-0e18136af225_thumb.jpg

post-125602-imported-7ccc574e-7e20-4d8a-bb63-f4028392d507_thumb.jpg

post-125602-imported-b83406f6-7f93-4fe6-90e8-32fe526b39b9_thumb.jpg

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

te dwa cuda z tyłu ( otwory) to odpływy nieczystości ze zlweu ( naczynia) i z przysznica... powinieneś mnieć takie rureczki które się wpina w to i wkłada do baniaka na nieczystosci ...

:hop1:

Ładny nabytek... niech dobrze służy :hop1::hop1:

posprawdzaj dokładnie odpływy bo jak ja kupiłem swoją od angola to miała zatkane właśnie te dwa gniazdka o których piszesz i woda mi się lała do szafki pod zlewem.

bardzo ładna przyczepka - będziesz zadowolony z angola jeden minus to drzwi wejściowe są z drugiej (lewej) strony

To jest właśnie najdziwniejszy patent angielek-te 2 wyloty ścieków,w Twoim przypadku Adaś jest o tyle dobrze że masz je obok siebie,i tu się od razu nasuwa pytanie:czy nie dało się fabrycznie zrobić rozgałęźnika ,żeby był wspólny odpływ?U mnie zrobili wyloty po obu stronach przyczepy,czyli 2 baniaki na ścieki.Brytania to dziwny kraj.W temacie instrukcji się nie przejmuj,zadawaj pytania,wyposażenie masz klasyczne.Wizualnie to ta Twoja przyczepa wydaje się w srodku większa niż na zewnątrz :hop1:

u mnie tez są dwa otwory ale jeden to wylot a drugi wlot czystej wody :hop1:

więc obstawiam, że tutaj jest podobnie ... musisz mieć specjalny wąż do "zaciągania" czystej wody a z drugiej strony będzie wylatywała woda brudna... :hop1:

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, no dopiero w ten weekend będę ją oglądał i rozwiązywał problemy, oczywiście też będę zasięgał info z tego zacnego forum.

Na razie nie chcę kombinować z wodą ze względu na mróz.

Co do danych jest to 1998 rocznik i wtedy też pierwsza rejestracja 750 kg, dmc 1050. Jest na prawdę ładna i czysta, stabilizatora nie ma, ale ładnie się prowadzi. Co najbardziej cieszy to to, że nie ma nic ułamanego, oprócz wody sprawdzone wszystko, zasłony, moskitiery, ogrzewanie elektryczne i gazowe, lodówka, kuchenka i cała elektryka instalacja tv i nawet tv dostałem :hop1: . Jest też przedsionek na cały bok, ale nie rozwijałem już, tylko z worka wyciągnąłem i na pierwszy rzut oka wygląda ładnie. Podoba mi się jej funkcjonalność no i ciepłą wodę ma :hop1:

Co do podłączenia wody ma z boku po prawej stronie wężyk z pompką zanurzeniową, a to z tyłu może faktycznie do brudów, zobaczymy jak się ociepli.

[ Dodano: Sro 10 Mar, 2010 16:24 ]

A i najważniejsze, ma przegląd bezterminowy :hop1:

cosik mi się tu nie zgadza :hop1: o tym czy przegląd jest bezterminowy decyduje DMC :hop1:
też tak myślałem, ale w papierach ma 750 kg :hop1: tak jakoś zrobiony pierwszy przegląd ma

Jeśli masz dmc do 750 kg to tylko się cieszyć.Przyczepka wydaje mi się za mała żeby miała dmc aż 1050 kg.To rozwiązanie z bocznym przyłączem wody jest trochę połowiczne-sprawdza się w lecie.W przyszłości pomyśl o stałym zbiorniku w środku albo w bagażniku

jeden minus to drzwi wejściowe są z drugiej (lewej) strony

Rafał , dlaczego uważasz to za minus??? ja widze więcej plusów własnie w tym ,że drzwi mam po swojej str. ( kierowcy) :hop1::hop1:

Dlatego że jak potrzebujesz stanąć przy drodze z jakiegoś powodu to auta śmigają ci przy drzwiach poza tym to samy plusy.

[ Dodano: Sro 10 Mar, 2010 18:27 ]

u mnie tez są dwa otwory ale jeden to wylot a drugi wlot czystej wody :hop1:

więc obstawiam, że tutaj jest podobnie ... musisz mieć specjalny wąż do "zaciągania" czystej wody a z drugiej strony będzie wylatywała woda brudna... :D

na pewno masz dwa odpływy do dwóch zbiorników jeden idzie z kuchni a drugi od prysznica

jełki byś je podłączył na trójniku w jeden to gdy ci się przytka wylot to wszystko ci cofnie do brodzika musiał byś zamontować zawór zwrotny, ale to już za dużo zachodu. najlepiej zrobić trójnik już poza przyczepą i spiąć obydwa do jednego brudnego baniaka. można to zrobić na sztywni kupując w sklepie hydraulicznym kolanka i trójnik o średnicy 30 i pasuje. ja tak zrobiłem w mojej.

na pewno masz dwa odpływy do dwóch zbiorników jeden idzie z kuchni a drugi od prysznica

Jak to powiada moja żona na pewno to Kopernik nie żyje :hop1:

a tak poważniej wiem do czego służą oba końce i jeden ciągnie wodę a drugi wypuszcza brudną.

Mam taką rurkę z syfonem którą podłączam do jednego wejścia i zaciąga ona wodę, a pewno nie są to dwa wyjścia bo po pierwsze sprawdzałem a po drugie nie byłoby skąd "ciągnąć" wody :hop1:

Mimo wszystko obstaję przy swojej wersji że u kolegi jest podobnie i jedno to wejście wody a drugie to wyjście :hop1:

co do MW jeśli w dowodzie wpisali Ci DMC=MW 750 kg to bym się wcale tak nie cieszył bo nawet do środka nie zapakujesz garnków i pościeli :D

zrób skan dowodu i wstaw to zaraz ocenimy :D

Mylisz się Kamil-jak to sobie wyobrażasz ,że podłączysz węża z kranu do takiego króćca?z cisnieniem rzędu 5 atm.? pozrzuca węże z kranów.Być może ktoś u Ciebie zainstalował jakies napełnianie zbiornika albo instalacji wodą bezposrednio z kranu , ale wtedy musiałby być założony reduktor lub zawór napełniający w zbiorniku,podobny do mechanizmu spłuczki klozetowej.Dopuszczalne ciśnienie w instalacji wodnej to ok.1,5 atm.