Skocz do zawartości

Instrukcja uzytkowania n126e - potrzebna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Niedawno zrealizowalem swoje marzenie i zakupilem przyczepe - n126e.

Mam wielka prosbe do szanownych forumowiczow - moglby Ktos udostepnic instrukcje w wersji elektronicznej (lub jakies skany) do mojej niewiadowki ?? Ewentualnie prosze o odpowiedz na kilka pytan ponizej.

1- jak ja pozostawic na zime, tj. na kolach z podporami, czy tylko na podporach

2- jak ja ustawic na campingu, tj. na kolach z podporami, czy na samych podporach

3- jak zmontowac oryginalny przedsionek i jak laczyc go z przyczepa (dokupilem go osobno)

pzdr

bernas

Opublikowano

Witam.

Też jestem posiadaczem n126e (od całkiem niedawna).Bardzo pomocna jest ksiązka E.Klimka dostępna na allegro

Moją niestety nabyłem dużo drożej,ale warto.

http://www.allegro.pl/item152359528__jezdze_z_przyczepa_ewald_klimek.html

Są tam zamieszczone wszystke dane przyczepy,jak naprawiać itp.

Jeśli chodzi o dalsze pytania to były omawiane ostatnio na forum.Poszukaj w tematach coś tam na pewno znajdziesz interesującego.

Poza tym polecam stronę marka. (Marek chyba się nie obrazisz? :ok: )

www.fanklub-niewiadowek.yoyo.pl

Pochwal się swoim sprzętem jak możesz i zamieść kilka fotek tego sprzętu w dziale Hyde Park- Fotki naszych domków. bo sam pasjonuję się n126.

Pozdrawiam, Sowa_77

Opublikowano

ad.1. poczytaj tu http://www.karawaning.pl/forum/viewtopic.php?t=613

ad.2. jak nie podciągniesz na podporach to się będzie kołysała przy każdym ruchu wewnątrz, jak podciągniesz za dużo to po pijaku nie wleziesz :ok:

ad.3. na ścianie masz taką rynienkę w którą wsadzasz przedsionek - od dołu i przeciągasz przez całą długość - kurde nie wiem jak to opisać :ok:

Opublikowano

Dieki bardzo :ok:

Co do kol i podpor, to zrobilem tak: podnioslem na podporach i kola sa w powietrzu, przyczepa lekka i krotka, to moze kolyska sie nie zrobi ... - mam taka nadzieje ...

Sowa - dzieki za wskazowke - zamierzam kupic ksiazke, ktora polecasz.

pzdr

Bernas

Opublikowano
podnioslem na podporach i kola sa w powietrzu

Ja widziałem u mnie na osiedlu ,że gość podniusł ściagnoł koło i piasty podparl na koziołkach własnej konstrukcji .Umieszcze foty