Skocz do zawartości

Pomoc w zakupie Hobby 350

adaśko

Rekomendowane odpowiedzi

Na początku chciałbym przywitać się gorąco pomimo pogody psiej na dworze. Zarejestrowałem się już jakiś czas temu, przeglądałem forum i czytałem wszelkie wskazówki, w końcu nadszedł czas zakupu.

W niedzielę wybieram się obejrzeć i kto wie, czy nie wrócę ciągnąc za sobą wymarzony domek na kółkach z Żurawieńca :hehe: . Czytałem przy okazji opinie o sprzedawcy i póki co po rozmowie telefonicznej faktycznie wydaje się konkretny gość. Czy mógłby ktoś poradzić mi czy takie cudo http://centrumcampingowe.otomoto.pl/hobby-hobby-350-classic-jak-nowa-T1080123.html będzie odpowiednie dla mnie i Żony, dzieci już z nami nie jeżdżą więc jedno łóżko wystarczy, czy mógłby też ktoś wypowiedzieć się na temat tego sprzętu, na co zwrócić uwagę, co przyczepa powinna mieć w wyposażeniu, na co też zwrócić uwagę czy nie była odrestaurowywana?

Z uwagi na to iż będę w niedzielę brak możliwości zrobienia przeglądu zerowego, czy to oznacza, że nie będzie można ją ciągnąć, czy można na podstawie faktury doholować do miejsca zamieszkania.

Z góry dziękuję wszystkim za pomoc i rady, a może ktoś już oglądał ją.

Pozdrawiam Adam

adaśko, witamy Ciebie serdecznie :hehe:

Przyczepka wygląda na bardzo zadbaną. Dla Was dwojga w zupełności wystarczy.Jeden szczegół ,który mnie ciekawi to te wkręty(prawdobodobnie) z prawej strony na wysokości połowy drzwi ,które biegną do napisu classic :hehe: i takie same powyżej nadkola ?.Musisz na miejscu dokładnie się temu przyjżeć .A druga sprawa to te cudo za kołem co to jest ? bo na movera mi to nie wygląda.

dzieci już z nami nie jeżdżą więc jedno łóżko wystarczy
szczęściarz z Ciebie ,bo z nami od dwóch lat zaczęła jeżdzić nasza córeczka, a wiek mamy podobny :hehe:

post-123050-imported-49f4c6a7-1baa-4584-bf12-f4cf33e2e076_thumb.jpg

Witaj.

Nie wypowiem się co do stanu przyczepy, bo jej nie widziałem. Uważam jednak że dla dla małżeństwa jest idealna. Mam Hobby 430, korzystaliśmy z niej: ja, żona i syn. Syn już studiuje, więc dla dwojga dorosłych zrobiła się za duża. Spanie dla dwójki dorosłych wygodne i wystarczające, WC na miejscu. We dwoje tłoku w przyczepie nie zrobicie to po co Wam większa. Mniejszą łatwiej holować.

Pozdrawiam.

posprawdzaj pod oknami i w naroznikach przyczepy czy nie ma wilgoci....tam gdzie sa te sruby przez cala przyczepe...posprawdzaj co tam bylo robione bo chyba oryginalne to to nie jest...

jesli tylko jakies mocne bedziesz mial watpliwosci....odpusc...przyczep jest mnostwo...oczywiscie trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok :hehe:

pzdr!

M.

Dziękuję za miłe słowa i za każdą opinię, przyjrzę się temu wszystkiemu o czym pisaliście

[.A druga sprawa to te cudo za kołem co to jest ? bo na movera mi to nie wygląda.

Jest to pojemnik na rurki do przedsionka zrobiony z rury 100 PCV z dwona deklami ... :hehe:

Dokładnie, też myślałem, że jest to coś innego

[ Dodano: Czw 25 Lut, 2010 14:49 ]

szczęściarz z Ciebie ,bo z nami od dwóch lat zaczęła jeżdzić nasza córeczka, a wiek mamy podobny :hehe:

Wkroczyli we wiek "dorosły" to nie bardzo im przebywanie z rodzicami :hehe:

W sprawie tajemniczych wkrętów: mogą to być napy - widziałem podobną konstrukcję jako zadaszenie brezentowe dla psa. Patent holenderski na co wskazywała rejestracja. Przedsionka nie używali bo mieli miejsce tuż przy plaży w Chorwacji.

adaśko,Witam wszystkich po długiej przerwie!

Dawno nie zaglądałem na forum a teraz przez przypadek trafiłem na post kolegi adaśko o przyczepie Hobby 350 z Kutna. Zamierzam obejrzeć tą przyczepę lecz zima odstraszała i dosyć długa droga. Kolega jak dobrze zrozumiałem przyczepę obejrzał, ale nic się nie pochwalił. Bardzo proszę o jakąś opinię-wrażenie.

Witam wszystkich po długiej przerwie!

Po jakiej przerwie skoro to piewszy post ? :biwak:

Kolega jak dobrze zrozumiałem przyczepę obejrzał, ale nic się nie pochwalił.
Nawet jeżeli obejżał to powinien swoje wrażenia zostawić dla siebie. No chyba, że przyczepka to dno.

Zupełnie niedawno jeden z kolegów oglądał i zaliczkował przyczepkę, która mu się spodobała. Za chwilę okazało się, że jednak jej nie kupi, bo ktoś oglądając na forum link i opinię o tej przyczepie, sprzątnął mu ją sprzed nosa. Tak więc nie dziw się kolego :hop1:

adaśko,Witam wszystkich po długiej przerwie!

Dawno nie zaglądałem na forum a teraz przez przypadek trafiłem na post kolegi adaśko o przyczepie Hobby 350 z Kutna. Zamierzam obejrzeć tą przyczepę lecz zima odstraszała i dosyć długa droga. Kolega jak dobrze zrozumiałem przyczepę obejrzał, ale nic się nie pochwalił. Bardzo proszę o jakąś opinię-wrażenie.

No właśnie byłem, oglądałem, ale nie kupiłem ;) . Jest naprawdę w bardzo dobrym stanie tak jak jest w ogłoszeniu, są pewne rzeczy, które popsuli oglądający, jednak właściciel tego komisu gwarantuje uzupełnienie ubytków. Jeden uchwyt w toalecie urwany, moskitiera w daszku pęknięta i blokada drzwi dzielonych złamana. Poza tym jest suchutka, żadnych przetarć na tapicerce, dyszel prościutki, opony jak dobrze pamiętam z 2001 roku jak nówki, ma zapas. Dokładają nowy przedsionek.

Niestety z żoną stwierdziliśmy że jednak zbyt mała, musimy brać pod uwagę, że ktoś może nas odwiedzić i byłby problem ze spaniem, ale jak komuś taka wielkość wystarcza to może brać w ciemno, cena do małej negocjacji ;)

[ Dodano: Pią 05 Mar, 2010 09:26 ]

Szukam dalej, właśnie słyszałem o komisie pod Wrocławiem, mają tanie angielskie przyczepy. Zastanawiam się jednak nad wycieczką, to jednak ok 500 km, w jeden dzien to męczarnia i jeszcze wracać z przyczepą ;)

[ Dodano: Pią 05 Mar, 2010 09:32 ]

adaśko, witamy Ciebie serdecznie :(

Przyczepka wygląda na bardzo zadbaną. Dla Was dwojga w zupełności wystarczy.Jeden szczegół ,który mnie ciekawi to te wkręty(prawdobodobnie) z prawej strony na wysokości połowy drzwi ,które biegną do napisu classic :( i takie same powyżej nadkola ?.Musisz na miejscu dokładnie się temu przyjżeć .A druga sprawa to te cudo za kołem co to jest ? bo na movera mi to nie wygląda.

szczęściarz z Ciebie ,bo z nami od dwóch lat zaczęła jeżdzić nasza córeczka, a wiek mamy podobny ;)
są to napy do osłony na koło, można dopiąć część tropiku i zasłonić koło i prześwit pod przyczepą.

Czy to prawda, że nie każda mała przyczepka nie ma instalacji do podłączenia akumulatora? Ta akurat ma za piecykiem miejsce na akumulator i klemy.

[ Dodano: Pią 05 Mar, 2010 09:34 ]

Właśnie o ten komis mi chodzi http://www.forum.karawaning.pl/viewtopic.php?p=125774#125774 porównując ceny są naprawdę konkurencyjni i wypas mają odpowiedni te przyczepki.

witam byłem w WP caravans ze dwa tygodnie temu i z tych przyczepek ,które oglądałem większość jest już sprzedana.Goście zciągają około 4 przyczep w tygodniu.można zawsze coś wybrać .Przczepki wyposażone z regóły w przedsionek .Sprzedający robią przegląd ,oraz dają doprzyczepy wszystkie potrzene papiery ,jedzie się tylko do urzędu .

[ Dodano: Pią 05 Mar, 2010 23:52 ]

Teraz na allegro wystawiają pod dwoma nickami eczki, oraz WPcaravans

Dziękuję Wszystkim za każde słowo. W dalszym ciągu jestem w trakcie poszukiwań, a co powiecie na temat przyczepek ELDDIS, tak przeglądam oferty i są bardzo fajnie wyposażone za nie duże pieniądze. Mają jakiś słaby punkt na który trzeba zwrócić uwagę? Mam jedną na oku i jutro podzielę się wrażeniami.