Skocz do zawartości

TABBERT 530TN 2osie, 1979r.

ulik87

Rekomendowane odpowiedzi

Przedstawiam pierwsze fotki mojej przyczepy.

Jak w temacie jest to TABBERT 530TN z 1979 roku.

Środek wymaga niewielkiego remontu, tj. oklejenia ścian i mebli.

Przyczepa niestety stoi nieużytkowana od 5-6lat i błaga mnie o zainteresowanie.

Z zewnątrz jak widać, zapuszczona, ale mam zamiar na wiosnę się tym zająć.

Jeśli chodzi o wyposażenie. Bogate nie jest.

Jeśli chodzi o pojemność, ma 2 oddzielne łożka, które można połączyć tworząc spanie dla 3 osób. w mini saloniku są 2 siedzonka, kóre po złożeniu tworzą łóżko dla 2 osób.

posiada lodówkę, zlewozmywak, kuchenkę. kraniki zostały dołożone po zakupieniu jakieś niecałe 10 lat temu w kuchni jak i łazience razem z pompkami. również kibelek turystyczny został specjalnie do niej nabyty. jest malutka klaustrofobiczna łazieneczka ze zlewikiem i lusterkiem.

zasadniczo nie wygląda na zgnitą. nie "pachnie" podejrzanie.

mankamenty:

-lewy przedni narożnik - podłoga pękła pod naciskiem podpory. trochę ponad tym miejscem w rogu jest delikatny pleśniany nalot. muszę to sprawdzić i nie ukrywam, że mam nadzieję to naprawić.

-myszki się dostały i narobiły trochę bałaganu, czeka mnie gruntowne sprzątanie, z wyniesieniem wszystkiego włącznie.

jeśli chodzi o parametry techniczne, wiem tylko, że DMC wpisane w dowodzie to 1200kg. nie wiem jaka jest masa własna. być może ta informacja znajduje się na tabliczce znamionowej.

przejrzeć należy układ jezdny i hamulcowy.

No i pewnie najbardziej kontrowersyjna kwestia. Chcę ją pomalować.

Korzystając z okazji, skomentujcie proszę moje wizje "artystyczne".

Nigdy nie widziałem przyczepy pomalowanej na ciemno, myślicie, że da radę taki kolor ogarnąć? Rozumiem, że będzie się mocniej grzała, czy to jedyny "minus"?

Co sądzicie o takim ciemnym grafitowym kolorze?

Fotki przyczepy jak i moch wizji poniżej.

Dziękuję za uwagę :bukiet:

image012s.th.jpg

image011ya.th.jpg

image009kb.th.jpg

image003qh.th.jpg

image004q.th.jpg

image006gf.th.jpg

ano może i tak jest. w tej kwestii nie będę nawet snuł żadnych domysłów bo się nie znam. wiem tylko, że w dowodzie mam wpisane DMC 1200kg :hehe: dla mnie to OK, bo mogę sobie na "b" z nią śmigać :bukiet:

Widać, że swoje wysłużyła. Brakuje zdjęć środka, myślę, że jak na pierwszy nabytek nie jest źle :hehe:

Zapraszam do obejrzenia mojej 2-osiówki :hehe:

Widziałem wcześniej Twoją, do tej pory nie mogę zebrać szczęki z podłogi :bukiet: