Skocz do zawartości

Prośba o pomoc.

FatBoy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pewien problem.

Przymierzam się do zakupu przyczepy kempingowej, jednak w wielu przypadkach znajduję dość spore przyczepy, które zapewne znacznie wpłyną na komfort podróżowania.

Jedną nad którą się najbardziej zastanawiam jest:

http://allegro.pl/item929924555_swift_challenger_490_5se_1991_namiot.html

niestety trochę daleko, ale czy gabarytowo nie będzie zbyt uciążliwa dla samochodu marki Mitsubishi Galant 2.0 kombi?

Pozdrawiam.

Witaj - przyczepka ładna i z przedsionkiem jej waga DCM to gdzieś ok.1100kg

to są gabaryty takie same jak moja lunar gdzie ciężar własny 890kg,a DCM 1035 ciągnę to lancia

19td - idzie jak burza.

Teraz tylko poczytaj sobie posty dot.dokumentacji i rejestracji przyczep angielskich.

Pozdrawiam - idzie wiosna :bukiet:

Kolego na wstępie musisz pojąć jedną bardzo ważna rzecz że karawaning to jest styl życia i wypoczynku a nie tylko temat do rozmyślań i wyborów,jeśli się na to decydujesz to musisz być przekonany,no i przede wszystkim to lubić.Jak te myśli sobie poukładasz w głowie to będzie czas żeby się zastanawiać co ci potrzebne,a co będzie dla ciebie najwłaściwsze.Po takim wstępie przyjdzie ochota lub nie,tylko proszę cię nie zadawaj takich pytań z cyklu czy auto nie będzie się męczyć bo jak tak o tym myślisz to lepiej daj sobie od razu spokój.Ja bym ci proponował żebyś najpierw poczytał trochę forum w odrobinie ci to wszystko przybliży jeśli natomiast naprawdę jesteś świeży w tym temacie to najpierw chociaż wejdź do jakiejkolwiek przyczepy i zobacz jak to wygląda pogadaj z kimś w realu i wtedy może się okazać że to nie dla ciebie.Tak jak wspomniałem na początku najpierw musisz to poczuć niestety tak już jest.Wszyscy ci tu pomogą w wielu rzeczach, tylko wtedy kiedy będziesz wiedział czego chcesz.Nie obraź się ale na razie wygląda że nie bardzo wiesz.Mimo wszystko cieszymy się że dołączasz do braci karawaningu przecież im więcej nas tym weselej.napisz z kąt jesteś uzupełnij swój profil to może też wiele ułatwić i w przyszłości ci pomóc.Co do przyczepy to jak widzisz kolega cyryl już ci trochę naświetlił Pozdrawiam i nie załamuj się będzie :bukiet:

Kolego podpisuję się pod tym co mówią koledzy. Wydaje mi się że było by lepiej jak byś zaczął od tego co w ogóle możesz ciągać swoim holownikiem. Następnie podał to na forum i wtedy było by dla innych łatwiej porównać. Dla przykładu mój holownik ma MW 1666kg a przyczepa MW 798kg DMC 1065kg i muszę przyznać że mimo dość ciężkiego holownika w czasie jazdy nie da się zapomnieć o ogonie. Raczej musisz pogodzić się z faktem gorszego komfortu jazdy.

Dla mnie karawanig zaczyna się w momencie zapięcia zaczepu na hak. Wtedy wsiadam do holownika, oddycham głęboko i jestem szczęśliwy. Nie wazne ile jest kilometrów do celu. Ważne jest to, że spotkam sie tam z przyjaciółmi i wspólnie będziemy się cieszyć życiem i swoją pasją. tego właśnie życzę wszystkim niebanalnym ludziom.

Powodzenia w samorealizacji

j

Dla mnie karawanig zaczyna się w momencie zapięcia zaczepu na hak

Oczywiście popieram cię,ale dodam że jeszcze trzeba się do tego jednak trochę przygotować :bukiet: