Skocz do zawartości

Prośba o oglądnięcie i ocenę

cichy

Rekomendowane odpowiedzi

Zainteresowała mnie poniższa przyczepa

http://www.motoallegro.pl/item918566123_dethleffs_aero_t2.html

z racji że mam do Kraka ponad 350km a w najbliższym czasie się nie wybieram mam prośbę o oglądniecie przyczepki i opisanie co i jak.

Będę naprawde wdzięczny gdyż układ i wyposażenie jest takie jak nas interesuje, cena troche niższa niż mamy kaski ale musze zostawić troche na naprawy które będę musiał wykonać.

A dlaczego akurat ta a nie inna? z tego co widzę to sprzedawca ma spory wybór innych ,ładniejszych przyczep.Ta którą pokazujesz jakoś mnie nie powala,wyposażenie jakieś takie leciwe.Sprzedający jakoś nie chwali się z datą produkcji,ale patrząc na ,,kanciastość,, konstrukcji,to młoda ona nie jest.

nie może być wnetrze białe,

dwa łożka obowiązkowo muszą być

no i fajnie by miała WC

rocznik nie jest dla mnie ważny, najważniejsza jest szcelność i sztywność.

:banan:

To jest komis przy drodze krk-skawina, kawałek za A4, byłem tam w grudniu

przyczepki nie robią dobrego wrażenia - większość właśnie z lat 90 ceny do 10kzł

ja szukałem czegoś nowszego, nie mam porównania, ale ładnej przyczepy tam nie widziałem

była jedna hobby, ale strasznie zniszczona z zewnątrz (odbarwienia na lakierze) więc nawet tam nie wracałem

obsługi akurat nie było, tzn nikt nie miał kluczy od przyczepki, ogólnie marne wrażenie ...

mogę podjechać ale niestety dopiero najwcześniej w następny weekend,

w tygodniu nie dam rady, a ten weekend mam zajęty

specem nie jestem, w niewiadówkach to wiem co i jak, ale zach. :banan: - powąchać mogę :jump:

jeżeli ktoś będzie tam jechał, to warto wcześniej się umówić, żeby nie trafić jak ja

nie może być wnetrze białe

Z czystej ciekawości zapytam z jakiego powodu ? Czy to kwestia gustu czy jest jakiś inny powód, że wnętrze nie może być białe (jasne) ?

Ja też nie jestem za białym wnętrzem , a mam kilku kolegów ( z przyczepami) co nie wyobrażają sobie innego wnętrza....

Ja białe mogę mieć tylko meble w kuchni ...hehehe :banan:

Ps. Preferuję mebelki w kolorze naturalne drzewo,

nie może być wnetrze białe

Z czystej ciekawości zapytam z jakiego powodu ? Czy to kwestia gustu czy jest jakiś inny powód, że wnętrze nie może być białe (jasne) ?

co prawda nie do mnie, ale u mnie też odpadło białe wnętrze

raz to estetyka - po prostu nie podoba mi się biały/jasny wystrój i wolę coś a'la drewno

druga sprawa to utrzymanie, podobno na jasnych meblach widać każdą plamkę/uszkodzenie

takie info przynajmniej usłyszałem od osoby która sprzedaje budki

Cichy nieraz już wspominałem na forum, że też byłem orędownikiem przyczep z brązowym wnętrzem do czasu aż przez przypadek nie zobaczyłem na żywo wnętrza jasnego. Jak wszedłem do jasnej przyczepy - to mi odrazu przeszła niechęć do jasności :jump:

Miałem ten sam problem co ty - żona kategorycznie chciała ciemne meble , przez dwa miesiące wstrzymywała zakup i nijak nie chciała jechać obejrzeć jasnej przyczepy.

Podstępem ją zawiozłem i.... niechęć przeszła a teraz moja małżonka opowiada wszystkim jaką to mamy super przyczepę :)

Nie oszukujmy się przy kwocie jaką masz na wydanie trzeba się skupić na szczelności i ogólnym stanie przyczepy. Moja propozycja jest taka - jak znajdziesz fajną jasną przyczepę to pojedź z małżonką, zerknijcie na żywo i może się spodoba.

Mój kolega ma od 6 lat Buerstnera z jasnym wnętrzem i powiem Ci, że jak mnie zapraszał to zawsze mówiłem: sorry nie idę bo jak zobaczę to twoje białe cudo to zwymiotuję - taka była moja niechęć do jasnych wnętrz :)

W tym sezonie biorę :banan: i idę go przeprosić.

Pozdrawiam

Radek

koledzy, dyskusja nad jasnym wnetrzem nie wchodzi w gre, ja mam to w d ....nosie, a z Żonką nie ma czasu jeździć i ją przekonywać.

Na razie chce ciemne to niech ma, chyba że za dwa lata dojdziemy do wniosku że nie możemy znaleść takiej przyczepy jak nas interesuje to pomyślimy nad jasnym wnętrzem

podobno

:) :) :):banan:

gość tłumaczył że nie sprowadza jasnych, bo każdą wadę widać, a często są przebarwienia w rejonie kuchni

w sumie ma trochę racji, bo okleina jest jasna, a pod spodem ciemna płyta

wiem jak to wygląda np na panelach ściennych

Ja z kolei mam jasne wnętrze (fotki) i nie wyobrażam sobie ciemnego. To kwestia gustu :) A o gustach się nie dyskutuje, prawda ?

a jakie masz meble/ściany w domu ?

my mamy naturalną sosnę w sypialni - taką zrobiłem w niewiadce :jump:

w pokoju olcha, w kuchni venge z jakimś jasnym

ściany tapeta, nawet sufitów mam kilka "w drewnie"

u mnie akurat pełna zgoda, tzn żonka i ja jesteśmy za drewnem

a jasne oglądaliśmy np chateau-chiara-400

T1080220_7.jpg