Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam zamiar kupić przedsionek do mojej przyczepy i mam do wyboru }FIRMY

1- ISABELLA

2- BRADCOT

3- AWNINGS

4- PYRAMID

Wszystkie używane przez 2,3 sezony z firankami osłonami w koło przyczepy....

Pozdrawiam

Opublikowano

cyryl, musisz;

- dobrze sprawdzić stan techniczny przedsionka,

- czy jest cały,

- nie ma przetarć,

- musi być kompletny ( rurki, połączenia )

- musi pasować do Twojej przyczepki, ( musisz wymierzyć długość kedry wokół przyczepki ) aby dobrze dopasować do niej przedsionek

Opublikowano

Effendi ma rację te kryteria na początek,a potem dopiero kolor.Firankami to się nie przejmuj żona i tak pozmienia :hehe::jump:

Opublikowano

A jak już to wszystko dopasujesz i sprawdzisz polecam bym przedsionek ISABELLA jedne z najlepszych.

Opublikowano

Jak stan techniczny sprawdzić na odległość-facet zapewnia,że przedsionki są w stanie b.dobrym 2,3 sezony używane i są to przedsionki prawdopodobnie od angielek - facet się trudni sprowadzaniem i sprzedażą części do przyczep angielskich.

A mi chodzi ,która z tych firm jest lepsza?

Pozdrawiam

Opublikowano

Przede wszystkim kompletność zestawu i stan techniczny (przetarcia itp.) Warto zapytać się w jakim stanie jest listwa (ta o przekroju okrągłym wchodząca w listwę aluminiową naokoło przyczepy) i z czego jest zrobiona, radzę unikać "gumowy", fajne są te tradycyjne tekstylne z plastikowym wkładem (gumowe czasami lubią utknąć w listwie).

Ale również:

Mimo, że stelaże z plastikowymi łączeniami są lżejsze, ja polecam te z metalowymi (haczyki, łączenia, itp itd).

Aluminiowy stelaż to bajka... leciutki i wytrzymały.

Najlepiej, gdy wszystkie ściany są odpinane a przednia dzielona na dwie (wzdłuż środkowej rurki).

Najbogatsze wersje mają otwierane przezroczyste okna w których są moskitiery, oraz w jednej ze ścian wydzielone "drzwi" (dodatkowy suwak w kształcie odwróconej litery U).

Z firmy najbardziej topowe to:

1.Dorema

2.Isabela

Jeszcze jedno... najlepiej, jeżeli miałbyś zdjęcia jak te przedsionki wyglądały po rozłożeniu, raz jeden trafił mi się przedsionek, który nie był składany na jesień, a może i zimę, i wyglądał jak...szmata. Stan ok, bez przetarć, listwy ok, ale materiał był porozciągany, i mimo rozsunięcia wszystkich rurek na max do oporu według krawędzi przedsionka, to na środku robiły się i tak kałuże wody i przy deszczu nie spływała ta woda. Wszystko przez porozciągany materiał.

Pozdrawiam i powodzenia

edit:

No i długość listwy po obrysie kempingu od ziemi do ziemi to podstawa, chyba nie muszę przypominać :-)

Opublikowano

Tak to wiem o długości z tego co wstępnie wiem to ,że ma przedsionki też ze stelażem aluminiowym a przede wszystkim od przyczep angielskich taki jaki mnie interesuje.Przysłał mi fotki tych przedsionków ale nie rozłożone,dlatego pytam ,która firma jest najlepsza bo tych firm właśnie ma przedsionki.

EFFENDI - Firma CARAVANS ul.Lipowa 7 pewnie powinno tam być dużo przyczep.To jest na trasie Wrocław - Ruda Śląska

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam mam zamiar kupić przedsionek

Miałem ten sam problem dwa lata temu: co wybrać, jakiej firmy i najważniejsze za ile. Byłem w dwóch miejscach, gdzie oferowano "prawie nowe" markowe przedsionki z tym, ze z daleka jechalo stęchlizną a pozałamywane okna były do wymiany. Dlatego też zdecydowałem sie na zakup nowego, szytego "na miarę" w firmie Aktiv Live w Łodzi. Uszyli mi taki, jak chcialem, oczywiście z aluminiowym stelażem bez plastików a materiały maja identyczne, jak na Zachodzie. Kolorystyka do wyboru. I, co najwazniejsze, za nowy zaplacilem tyle samo, co za "mało używany" ale lekko cuchnący.

www.przedsionki.pl

Opublikowano
Tak to wiem o długości z tego co wstępnie wiem to ,że ma przedsionki też ze stelażem aluminiowym a przede wszystkim od przyczep angielskich taki jaki mnie interesuje.Przysłał mi fotki tych przedsionków ale nie rozłożone,dlatego pytam ,która firma jest najlepsza bo tych firm właśnie ma przedsionki.

EFFENDI - Firma CARAVANS ul.Lipowa 7 Komorniki pewnie powinno tam być dużo przyczep.To jest na trasie Wrocław - Ruda Śląska-drugi zjazd na Kąty Wrocławskie

Pozdrawiam

Opublikowano
materiały maja identyczne,

Twój przedsionek jest z materiału firmy Tencate?

Z firmy najbardziej topowe to:

1.Dorema

2.Isabela

Żeby dopełnić listę dorzuciłbym firmę Ventura i Brand

Opublikowano

wysłałem ci priwa cyryl nie wiem czy doszedł ale te Komorniki to koło Środy Śląskiej