Skocz do zawartości

Zgrzeszyłem. Odpokutuję. Wybaczcie...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprzedałem swoją ukochaną...

...przyczepkę.

Bo mi coś się w tym zamulonym łbie po.....iło.

Kampera zamiar mam kupić a tu takie rozczarowanie :przytul: Stare wraki w takich cenach, ech...

Dureń ze mnie do potęgi.

A historia jest taka:

Rok temu kupiłem wbrew woli muminki (mojej ukochanej żony znaczy się) ładną p-pkę.

Oooo, tak, co na awatarze jest. Odszykowałem, odpicowałem i na majówkę ruszając, w karawaningu zadebiutowałem.

Doba druga jeszcze nie minęła, a muminka już przyznała, że to fajna sprawa.

Potem super urlop w Niechorzu a zaraz po nim, zachłyśnięci wspaniałą przygodą stwierdziliśmy że TO JEST TO !!! Po czym nastąpiła wspólna nasza decyzja: Kampera nam kupić trzeba. Czas przyszedł plan realizować i pierwszy etap mamy już za sobą.

W miarę upływu czasu od sprzedaży ukochanej , zaczynam tego żałować...

Przyczepkę, w której spędziliśmy tyle wspaniałych, nieznanych nam dotychczas chwil po prostu sprzedaliśmy i teraz nie mamy nic. Na kampera nas nie stać - przeznaczone mam max 30kzł a do tej kwoty trudno znaleźć coś atrakcyjnego.

Dylemat powstaje:

1. Kupić starszego kampera by się w cenie zmieścić?

2. Z kwiatkami przyczepki przeprosić i zaś kupić jakąś ładną?

3. Sprzedać niepotrzebnego Chyslera i dołożyć do kampera?

Nie podpowiadajcie... I tak się uchleję.

Opublikowano

No to nagrzeszyłeś, miałem podobne dylematy, ale po przemyśleniach pozostaję przy przyczepce. Kup sobie niewiadówke na ten sezon, a potem zobaczysz...

pozdrawiam j

Opublikowano
No to nagrzeszyłeś, miałem podobne dylematy, ale po przemyśleniach pozostaję przy przyczepce. Kup sobie niewiadówke na ten sezon, a potem zobaczysz...

pozdrawiam j

to w ramach pokuty :przytul:

Opublikowano
Dylemat powstaje:

i tak podpowiem :piwo: bramka nr 2 :przytul:

Opublikowano

Wojtek Chrysler, wyspowiadałeś się :przytul: i widać żałujesz za grzechy :piwo: i pozostaje punkt nr 2 , a pokutą będzie szukanie znów tej ładnej, bo za ta kasę ładnego kamperka nie będzie .

Opublikowano

W miarę upływu czasu od sprzedaży ukochanej , zaczynam tego żałować..

No niestety człowiek uczy się całe życie. :przytul::piwo::yay:

Do lata coś wymyślisz i na urlop na 100% z własnym domkiem pojedziecie.

Opublikowano

Ja zawsze powtarzam.

Zawsze przyczepa , a jak szczęśliwie dotrwamy do emerytury to w tedy kamper i w drogę po Europie i nie tylko. :przytul:

Opublikowano
Ja zawsze powtarzam.

Zawsze przyczepa , a jak szczęśliwie dotrwamy do emerytury to w tedy kamper i w drogę po Europie i nie tylko. :przytul:

Pod warunkiem , że będzie duuuża emerytura .

Ja też nad tym myślałem . Ale stwierdziłem , że urlop z przyczepą jest jednak bardziej mobilny . Dlatego jest i będzie przyczepa .

Wojtek Chrysler - do zobaczenia z nową budką

Opublikowano

Wojtek Chrysler, smutek i nostalgia...

Jakie zalety może mieć stary kamper w stosunku do znacznie nowszej przyczepy??? :przytul:

Opublikowano
Dylemat powstaje:

Miałem taki sam dylemat. Po ponad półrocznych przemyśleniach nie sprzedałem przyczepy a kampera świadomie kupiłem za ułamek tego co Ty masz przeznaczone.

Efekt jest taki, że czeka mnie baaardzo duży remont ale liczę na to, że efekt końcowy wynagrodzi mi trudy odbudowy :ok:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ja zawsze powtarzam.

Zawsze przyczepa , a jak szczęśliwie dotrwamy do emerytury to w tedy kamper i w drogę po Europie i nie tylko. :niewiem:

Taaa Marcin-pojedziesz;flacha z moczem i do analizy,bo na tyle ci tej emerytury wystarczy.Za 30 tys.masz pikną przyczepkę,wypasioną jak Marcin na papieskich kremówkach(produkowanych w Krakowie).Kampera poniżej 60 tys. bałbym się kupować.