Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Szanowni Koledzy i Koleżanki być może jest ktoś w stanie mi pomódz bo mam problem z Radiem w Fiacie Stilo

wyświetla mi sie komunikat NO CAN NETWORK !!!! radio odlicza do 5 i się wyłącza!

samochód jest sprowadzony więc reklamacji się nie przyjmuje :)

ale może ktos z was miał Fiata i wie co z tym radiem może być nie tak?

dzięki

Opublikowano

wg mojego stanu wiedzy...

może cosik z magistralą CAN czyli może radio podczas odłączania aku itd nie zostało zalogowane do tego egzemplarza samochodu ....

może ktoś miał inne radio i przed sprzedażą podmieniał na niższy model??

Opublikowano

Takie coś znalazłem w necie:

Witam, ostatnio kupiłem Fiata Stilo. Radio wyświetlało komunikat 'no can network', ale okazało się, że poprzedni właściciel odciął kable CAN A i CAN B. Podłączyłem je, wpisałem kod i radio zagrało

Opublikowano

witam

poczytałem w necie ale nie wiele o ty było :hop1:

postanowiłem sam wytargać Radio i okaząło się że chyba faktycznie ktoś tam grzebał wczęsniej .

parę kabli wogóle nie zaizolowanych robiących zwarcie.

po kolorach pokojarzyłem kable połączyłem i efekt jest taki że dalej jest komunikat Can network ale po wciśnięciu jednoczęnie 1 i 6 załacza sie i wybiera 1 stacje ale nie można ani jej zmienić ani podgłośnić chodzi jak by w trybie awaryjnym.

chyba niestety będzie trzeba jakieś ASO odwiedzić chodź nie przepadam za serwisami producenta bo tam za przkroczenie drzwi serwisu już trzeba płacić...

Opublikowano
chyba niestety będzie trzeba jakieś ASO odwiedzić chodź nie przepadam za serwisami producenta bo tam za przkroczenie drzwi serwisu już trzeba płacić...

To ja Ci powiem ciekawostkę. Np. białostocki serwis Fiata KONRYS ma bardzo przystępne ceny i dobrą jakość usług. I np. kiedy mój mechanik nie ma jak mi pomóc jadę ze swoim fordem właśnie do fiata :hop1:

A porównójąc ceny do prywaciaży wcale nie jest drożej a z reklamacjami też nie ma problemu (to akurat z opinii znajomych - osobiście nie musiałem wracać poza ustawieniem kierownicy w poziomie po regulacji zbieżności).

Opublikowano
bo tam za przkroczenie drzwi serwisu już trzeba płacić..

płacisz nie za przekroczenie drzwi tylko za wiedzę, którą mają w głowach. Zresztą możesz zrobić taki eksperyment: pojedź do ASO, przejdź przez próg, wypij kawę z automatu i wyjdź. Jak za to ktoś Cię skasuje to daj znać :hop1::bzik:

Opublikowano

jest w Piekarach Sl taki serwis głównie tłumikowy na ul.Bytomskiej [za bazyliką po prawej jakieś 300m],ale elektrykę tam też robią a pracuje tam elektryk ,który przedtem pracował całe lata w ASO Fiata w P.Śl .,to starej daty fachman [nie wymieniacz części ,jeśli wiecie co mam na myśli]