Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam przed sobą zakup lodówki turystycznej jako dadatkowej do przyczepy.Czy ktoś może mi doradzić, bo na allegro jet ich tyle, że nie wiem co wybrać.Chcę na to przeznaczyć do 400 zł.

Opublikowano

Witam. Do 400 zł. można kupić chłodziarkę, prawdziwe lodówki turystyczne zaczynają się od 800zł. w górę, chyba że używana. Są też dobre chłodziarki,mnie się udało taką kupić w SELGROSIE w Katowicach. Ma dwa wentylatory i zasilanie na 12V i 230V,potrafi nawet zmrozić,jest to jak większość produkt Chinski,ale jestem zadowolony. Mam ją dwa lata i kosztowała 300zł.

Opublikowano

A ja mam lodówkę Elta taką jak na fotce. Kupiłem ją na allegro za około 200zł (poniżej link).

http://allegro.pl/item886528518_przenosna_lodowka_turystyczna_elta_cb203.html

Jedyna wada to to, że zasilana jest tylko na 12V. Ale chłodzi przyzwoicie. I używam już od przeszło 2 lat. Poleciłem ją też koledze i również jest zadowolony.

post-115884-imported-49906298-132c-4297-8fad-bcc98e1ddeb9_thumb.jpg

Opublikowano

A moja to SEVERIN 25L ,zasilanie 230 lub 12V .Funkcja chłodzenia i podgrzewania. Jestem z niej zadowolony.

post-115891-imported-0484ef70-a2bf-4cf0-8f2c-3fe5bb752eed_thumb.jpg

Opublikowano
A moja to SEVERIN 25L ,zasilanie 230 lub 12V .Funkcja chłodzenia i podgrzewania. Jestem z niej zadowolony.

moja taka sama tylko jakaś inna firma 200zł kosztowała w hipermarkecie Nke mieliśmy beż lodówki a to nawet dawało rade przez 2 tyg wczasów :serce: ciepłego nie piłem :pub:

Opublikowano
Witam. Do 400 zł. można kupić chłodziarkę, prawdziwe lodówki turystyczne zaczynają się od 800zł. w górę, chyba że używana. Są też dobre chłodziarki,mnie się udało taką kupić w SELGROSIE w Katowicach. Ma dwa wentylatory i zasilanie na 12V i 230V,potrafi nawet zmrozić,jest to jak większość produkt Chinski,ale jestem zadowolony. Mam ją dwa lata i kosztowała 300zł.

A jaka firma i typ?

Opublikowano

A ma ktoś z was może do sprzedania używaną lodówkę wys max 65cm co by sie do auta zmieściła na 230v zużycie prądu mnie nie interesuję

Opublikowano

A jaka firma i typ?

Niestety nie ma na niej firmy ani typu, a dokumentów z niej nie mogę znaleźć.

Załączam jej zdjęcie.

Pozdrwiam

post-118217-imported-cb417570-1e03-4f4d-9342-a1b7022a2e6a_thumb.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A ja kupiłem swego czasu w Sklepie z logiem w kropki, cena przyzwoita bo 130 zł, na napoje w sam raz, wykorzystanie na 12 i 230 V, do auta się mieści i schładza. Z resztą to są bardziej chłodziarki a nie lodówki.

Te nie które mają jeszcze dodatkowo funkcje grzania.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja jako drugiej w przyczepie używam lodówki jak ze zdjęcia poniżej. Kupiłem 2 lata temu w Makro za ok 420 zł. Ostatnio widziałem podobrą w Selgrosie za podobną kasę.

Wg mnie lepsza od tych turystyczno-samochodowych ale to tylko moje zdanie.

post-121389-imported-957d786e-0a0f-4fc3-ac51-b467773537b7_thumb.jpg

Opublikowano
Ja jako drugiej w przyczepie używam lodówki jak ze zdjęcia poniżej. Kupiłem 2 lata temu w Makro za ok 420 zł. Ostatnio widziałem podobrą w Selgrosie za podobną kasę.

Wg mnie lepsza od tych turystyczno-samochodowych ale to tylko moje zdanie

Tylko że na tej fotce nie widać że agregat zajmuje prawie pół lodówki i w sumie nie włożysz wiele więcej niż do MARAS-owego severina. Wiem bo mam jedną i drugą :-)

Co nie zmienia faktu że sprężarkowa ma wydajność bez porównania lepszą niż severin ale jest tylko na 220v.

Jak zwykle szkoły są dwie :-)

Opublikowano
Tylko że na tej fotce nie widać że agregat zajmuje prawie pół lodówki

Pół lodówki ? :banan:

Hmmm... Nic mi o tym nie wiadomo. Pojemność 45 litrów więc nie bardzo rozumiem...

Opublikowano

A ja dzisiaj sobie zakupiłem coś takiego :):) pomysł żony,ale i tak tam będzie :banan::jump::):) co z tego że wygląda na damską ważne żeby swoje zadanie spełniała :)

post-121408-imported-89285977-56b6-486e-99f6-6f2ff9fba869_thumb.jpg