Skocz do zawartości

Moge przyciagnac przyczepe z Anglii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Wybieram sie na Swieta Wielkanocy do Krakowa.

Przedstawiam wam konkretna propozycje. Jak widac na EBAYU przyczepy sa w UK w naprawde dobrych cenach. Chce na wielkanoc przyciagnac przyczepe na sprzedaz wylacznie w celu - aby mi sie podroz chociaz w czesci pokryla.

Jezeli ktos mialby ochote to moglbym kupic wybrana przyczepe i przyciagnac ja do polski.

Mysle ze jak zaproponuje 2000zl za przyciagniecie przyczepy i zalatwienie formalnosci w UK (ubezpieczenie i umowa kupna sprzedazy w dwoch jezykach jednoczesnie, koszt drozszej przeprawy promem) to bedzie to uczciwa cena.

Zastrzegam jednak jedna kwestie. Podejmuje sie kupienia przyczepy (na kogos) do kwoty okolo 600-700 funtow bo nie chce potem zostac z przyczepa bo ktos sie rozmysli. Jest to po prostu zabezpieczenie ze jezeli sie rozmyslisz, po przyciagnieciu do Krakowa po doliczeniu kwoty 2000 jaka mnie interesuje, ostateczna cena sprzedazy byla 20-25 % nizsza niz cena w Polsce.

Moge sie zobowiazac przyciagnac dowolna drozsza przyczepe ale wowczas potrzebowal bym wplacenia jakiegos depozytu na konto w Polsce. Sprawe mozemy potem ustalic telefonicznie.

dla chcacych przeszukac siec proponuje ebay.co.uk i wpisac "caravan"

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Pytanie moje jest proste czy masz jakieś pojęcie o przyczepach campingowych i wiesz, czego forumowicze oczekują od stanu technicznego takiej przyczepy.

Zastrzegasz, że przyczepa ma być zakupiona bezpośrednio na dane osoby zainteresowanej żebyś w przypadku rezygnacji tej osoby nie został na lodzie, a kupujący, jaką ma pewność, że sprowadzisz to, czego oczekuje i co w przypadku, kiedy zachwalany stan będzie odbiegał o rzeczywistego. Pozdrawiam

Opublikowano
Podejmuje sie kupienia przyczepy (na kogos) do kwoty okolo 600-700 funtow bo nie chce potem zostac z przyczepa bo ktos sie rozmysli.

Sorry, ale wg mnie to nie do końca legalne :biwak:

Opublikowano
Pytanie moje jest proste czy masz jakieś pojęcie o przyczepach campingowych i wiesz, czego forumowicze oczekują od stanu technicznego takiej przyczepy.

Zastrzegasz, że przyczepa ma być zakupiona bezpośrednio na dane osoby zainteresowanej żebyś w przypadku rezygnacji tej osoby nie został na lodzie, a kupujący, jaką ma pewność, że sprowadzisz to, czego oczekuje i co w przypadku, kiedy zachwalany stan będzie odbiegał o rzeczywistego. Pozdrawiam

Super i dzieki za pierwsze zwrócenie uwagi.

Juz tłumacze. Kupując na aukcji przez internet masz opisane co jest nie tak. W momencie jezeli cos sie nie zgadza to powstaje powod zeby odstapic od transakcji. Jak zaproponowalem, ktos moze sobie sam wylicytowac a ja przy odbiorze moge sprawdzic zgodnosc z opisem.

I tu moze nie sprecyzowalem opisu. Myslalem zeby zakupic na siebie i przerejestrowac na siebie. Po przyjezdzie spisalibysmy umowe w dru jezykach jako ze zarejestowac moglbym przyczepe na angielski adres.

Opublikowano
Chce na wielkanoc przyciagnac przyczepe

Życzę powodzenia w przyciąganiu przyczepy na Wielkanoc :biwak:

Myślę, jednak że nikt normalny nie zdecyduje się na zakup przyczepy wybranej przez totalnego laika.

Opublikowano
Chce na wielkanoc przyciagnac przyczepe

Życzę powodzenia w przyciąganiu przyczepy na Wielkanoc :jump:

Myślę, jednak że nikt normalny nie zdecyduje się na zakup przyczepy wybranej przez totalnego laika.

ocb z ta wielkanocą ? :biwak:

co do drugiego się zgadzam ...

jak Kolega przywiezie ładną budkę, to kupię :jump:

Opublikowano
Juz tłumacze. Kupując na aukcji przez internet masz opisane co jest nie tak.

:jump::jump::ok::hehe::jump::ok::biwak::ok::hmm::ok::ok::ok::ok:

I tu moze nie sprecyzowalem opisu.

Sprecyzowałeś bardzo dokładnie:

Zastrzegam jednak jedna kwestie. Podejmuje sie kupienia przyczepy (na kogos) bo nie chce potem zostac z przyczepa bo ktos sie rozmysli. Jest to po prostu zabezpieczenie
Opublikowano
Kupując na aukcji przez internet masz opisane co jest nie tak. W momencie jezeli cos sie nie zgadza to powstaje powod zeby odstapic od transakcji

zakładając, że angol sprzedający tę przyczepkę uczciwie i rzetelnie opisze stan i ewentualne nieprawidłowiosci przyczepki bo inaczej to ....taka transakcja przy Twoim podejsciu do tematu ( liczy się tylko zarobek ) to totalna porażka :biwak:

Opublikowano

jak dla mnie to kolega chce zarobić za wszelka cene pare groszy :biwak: a że czyimś kosztem to mało ważne :jump:

Opublikowano
Podejmuje sie kupienia przyczepy (na kogos) do kwoty okolo 600-700 funtow bo nie chce potem zostac z przyczepa bo ktos sie rozmysli.

Sorry, ale wg mnie to nie do konca legalne :biwak:

O widzisz. To jest temat dla mnie nowy i wszelkie uwagi chetnie przeczytam. Myslalem ze pojade po wylicytowana przyczepe i po prostu zaplace z wlasnej kieszeni, umowe wypelnie na siebie. W kraju moglibysmy spisac umowe w obu jezykach jako ze na stlale wyprowadzilem sie na wyspe.

Kwote 600-700L rzucilem po obserwacjach. wydaje mi sie ze przywozac przyczepe, nie nowa, nawet jezeli bedzie wymagala drobnych napraw ktorych nie zauwaze czy cos bedzie odbiegalo od stanu rzeczywistego jest to na tyle okazyjna cena zeby to przemilczec.

Oto przyklkady. Zakladajac ze funt jest po 4,5 PLN oto przyklady z cenami:

LINK1 2270 zl

LINK2 2970 zl

A tu komisowe

LINK1 3600 zl

LINK1 2700 zl

Opublikowano
wydaje mi sie ze przywozac przyczepe, nie nowa, nawet jezeli bedzie wymagala drobnych napraw ktorych nie zauwaze czy cos bedzie odbiegalo od stanu rzeczywistego jest to na tyle okazyjna cena zeby to przemilczec.

┼╣le się Tobie wydaje....

Odnoszę wrażenie, że znasz tu nas doskonale na tym forum… zastanawiam się tylko, do czego dążysz pisząc takie rzeczy :biwak:

Opublikowano
jest to na tyle okazyjna cena żeby to przemilczeć.

można to przemilczeć o ile podejmiesz się ponieść koszty napraw i usunięcia usterek lub też cena będzie tak atrakcyjna, że potencjalny kupujący za zaoszczędzone na kupnie - jej ( przyczepki )- pieniązki będzie mógł ją naprawić

Opublikowano

Szkoda się na ten temat rozpisywać więc krótko: jest to kupowanie kota w worku. :biwak:

Opublikowano

Słuchajcie, nei wiem o co kruszycie kopie, Człowiek zaproponował swoje usługi i nic wiecej, nie daj wam gwarancji że coś co kupujecie na odległość jest super, nieuszkodzone lub cokolwiek, on tylko może przyzcepy przetransportować, to czy ktoś sie na to zdecyduje czy nie to już inna sprawa.