kacper012 Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Mam Forda Transita i planuję przebudowę na kamperka. Czytając forum dowiedziałem się że najwięcej ciepła będzie uciekało przez okna - czyli mocno przeszklonąa kabinę kierowcy. Dodatkowo ucierpią kwestię prywatności jeśli będzie widać wszystko co dzieje się w środku Nie znalazłem podobnego postu - więc pytam - jak oddzielić kabinę kierowcy od reszty auta? Ciekaw jestem też waszych patentów z zasłonami okien bocznych - czy można je zrobić bezinwazyjnie - nie używając wkrętów i nie wiercąc? Z góry dzięki za podpowiedzi. Kacper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil_K Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Ciekaw jestem też waszych patentów z zasłonami okien bocznych - czy można je zrobić bezinwazyjnie - nie używając wkrętów i nie wiercąc? Można kupić oryginalne srebrne zasłonki dodatkowo termo izolujące montuje się ja przyssawki do szyb i mają uśredniony wymiar do szyb bocznych i przedniej ... widziałem parę razy na campingach coś takiego Pewno trochę wiecej info o kamperach ich budowie/przebudowie uzysaksz na http://www.camperteam.pl/forum/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gfizyk Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Dodatkowo możesz wykombinować jakieś zasłonki na szyby - np na gumce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radwan Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 jak oddzielić kabinę kierowcy od reszty auta? najprosciej to zaslona na szynie lub sznurku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kit Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 w sklepach z kalmotami do ciężarówek możesz kupić specjalne szyny i zasłonki szyne kupujesz na metry i daje się ją łatwo doginać według potrzeb a zasłonki są termoizolacyjne i nie przepuszczają nawet mocnego światła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacper012 Posted January 6, 2010 Author Share Posted January 6, 2010 Kit, Twoja podpowiedź wydaje się idealna. jesteś w stanie podpowiedzieć taki sklep - może być internetowy - jeszcze lepiej 'w realu' Wrocław lub Warszawa ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil_K Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 Wrocław lub Warszawa ?? Wrocław: sklepy z częściami do ciężarówek (z pamięci) - kościuszki niedaleko skrzyżowania z pułaskiego - opolska na wysokości księża małego Warszawa - trasa nr 8 wjazd do Warszawy i kolejno wszytkie salony ciężarówek po drodze... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kit Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 jesteś w stanie podpowiedzieć taki sklep znam tylko taki sklep w Poznaniu innych niestety nie ale myśle że ktoś z forumowych kolegów podrzuci namiary Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts