Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam na poczatku chcielibyśmy bardzo serdzecznie wszytkich przywitać. W tym roku planujemy dołączyć do szanownego grona karawaningowców. Szukamy przyczepy w cenie do 6000 mamy na oku trzy typy:

1 - Compass Shadow cena ok 5500 rok 1990 - widzoczne uszkodzenia to pęknięcie plastikowej sciany- dachu oraz wszystkie popękane rogi podłogi, braki w wyposazeniu

2- Swift Corniche - do remontu prawdopodobnie dach oraz ściana prawdopodobnie przecieka lecz tego nie widac wyposazona kompletnie 1990 cena ok 5700

3- Swift corvette- na 100 zgnita tylna ściana brak wc i okna dachowego pozatym chyba ok cena ok 6000 1993 r

Powiedzcie co wybrać czy też nie bawić się od razu w remonty, znaojomy w rodzinie jest stolarzem i napewno pomoze a na chwile obecną nie chcielibyśmy przeznaczać większej kwoty na zakup przyczepki

Opublikowano

Jak na przyczepy "z brakami" to ceny wcale nie są atrakcyjne. Osobiście szukałbym budy z jak najmniejszymi oznakami zmęczenia konstrukcji, wyposażenie dałoby się dokupić.

A za cenę, którą (wnioskuję) chcesz wydać to można znaleźć już coś przyzwoitego.

Opublikowano

Witam :mikolaj:

wg mnie na początek powinieneś wybrać przyczepe jak najmniej zniszczoną, uszkodzoną, wyposazenie mozna dokupić - wszystko zalezy czy masz zdolności "złotej rączki" oraz czy masz warunki (garaż ) na przeprowadzenie gruntownego remontu - naprawy ( podłogi, dachu, poszycia tyłu lub boku przyczepy )

Opublikowano

Łódź wita :mikolaj:

Ewentualnie na ebay-u w Niemczech poszukaj ,ale nie u pośredników

Opublikowano

ja też witam :hehe: i może się za bardzo nie znam ,ale nie kupuj przyczepy z jakimiś brakami ,ja taką kupiłem (myślałem że to jak samochód) tu brakuje klamki ,zamków, podpora do wymiany,2 szyby peknięte do wymiany ,listwa aluminiowa zgnieciona , zderzak pęknięty , nie wiedziałem że to tyle będzie kosztowało ,ale teraz już za późno :) trzeba dokładać kasy, oczywiście żonie nie mówię ile za to płacę bo bym chyba już tu z wami nie pisał :mikolaj:

Opublikowano

No trochę ochłonęliśmy i na trzeźwo patrząc żadna z przyczepek nie jest warta swojej ceny w dodatku rok produkcji raczej nie pokrywa się ze stanem faktycznym. Poniżej podaje linki dla porównania:

1. http://www.moto.allegro.pl/item868658950_przyczepa_campingowa_swith_corvette_1995r_4_osobo.html

Zgniły tył rok produkcji cos koło 88-89

2 http://www.allegro.pl/item868658965_przyczepa_campingowa_swift_cornische_4_4m_5_oso.html

cieknie dach prawy bok zgniły rocznik cos koło 87

3 http://www.allegro.pl/item862423419_compass_shadow_1992_rok.html

chyba najlepsza pomimo dziur w podłodze, pękniętej szyby i braku wyposażenia

i co o tym szanowne grono myśli

Opublikowano

siema ziomale

jakie są te okolice łodzi

bo np. w Dobroniu gość sprzedaje przyczepy i raczej w dobrym stanie

post-113358-imported-e7447c9e-552c-48b3-9e87-1413e922569b_thumb.gif

Opublikowano
w dodatku rok produkcji raczej nie pokrywa się ze stanem faktycznym

to raczej mało prawdopodobne, rok produkcji jest albo wprost wybity na dyszlu albo zakodowany w numerze seryjnym przyczepy.

Przed kupnem przechodzonej angielki zapoznajcie się z opisami remontów angielek ( nie są to łatwe remonty ) oraz upewnijcie się, czy Wasz holownik da sobie radę z dużą i ciężką przyczepą.

Głupotą byłoby kupienie przyczepy do remontu i... pozostawienie jej w takim stanie. Pieniądze wydane a radości brak.

Myślę, że lepiej poszukać przyczepy mniejszej, gorzej wyposażonej ale nie uszkodzonej. Za 6000 z pewnością coś znajdziecie.