Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie , w wyjazdach po Polsce jestem starym wygą , od niedawna mam kampera . Poradźcie gdzie warto jechać w Europę za odłożone 4.000 zł .

Opublikowano

Czemu właśnie tam ?

Czy tam będzie w miarę bezpiecznie dla mojej rodziny ?

Co tam warto zobaczyć ?

Pozdrawiam Artur

Opublikowano
Jedz do Włoch to chyba najpiękniejszy kraj w Europie.

No tak tylko kolega wspomniał o 4'000 a Włochy do najtańszych miejsc w Europie nie należą. Autostrady, winietki + spalanie Camperka na poziomie (strzelam 10 - 11l * ok. 4000km). Kempingi bo spanie "na dziko" we Włoszech odpada. No to mogło by się okazać delikatnie mówiąc za mało. Może Chorwacja na początek na poznanie ze sprzętem. Piękny kraj, po drodze sporo atrakcji w zależności od trasy Budapeszt, Balaton itd.

Opublikowano
Może Chorwacja na początek na poznanie ze sprzętem. Piękny kraj, po drodze sporo atrakcji w zależności od trasy Budapeszt, Balaton itd.

W pełni popieram za tą kasę na pewno dużo zwiedzicie i zobaczycie :ok:

nasz wyjazd wyszedł taniej a spaliśmy na kempingach tyle że z namiotem + samochód (2os):ok:

IMO Chorwacja to dobre miejsce na początek przygody z caravaningiem :bukiet:

Opublikowano

Jak 4 tysie, to raczej blizej bym polecal, bo inaczej to ogladanie wystaw i spanie pod supermarketem...

No, moga byc tez Wegry, nie az tak drogo, blisko i jest co zobaczyc, kempingi dobre, baseny...

J.

Opublikowano

Ej bez przesady :ok:

fakt że nasza foczka paliła znacznie mniej niż kamper ale przejechaliśmy do Dubrovnika az do Senji jedząc normalne obiady w miescie kupując picie i jedzenie na śniadania itd.. i wchodząc do muzeów :bukiet:

Opublikowano

Na zachod jadac to bym liczyl jakies 80 eurasow na dzien + paliwo, jesli maja to byc kempingi, ale sa jeszcze takie stellplatze, to tam taniej jest.

J.

Opublikowano

Koledzy wiem co piszę bo byłem w czerwcu w Chorwacji i we wrześniu we Włoszech. Wyjazdy trwały około dwóch tygodni każdy i kosztowały podobnie ale poniżej 4 tys. Co do oglądania wystaw to nie po to jadę na wakacje żeby biegać po sklepach bo tam jest to co u nas tylko dużo drożej.Na Węgrzech byłem w 2000r i to co utkwiło mi w pamięci to łoskot pociągów przejezdzających przez pole kempingowe nad Balatonem :ok:

Opublikowano

Jedz za 300 zł. na tydzień do Chorwacji

A za 150 by nie dalo rady?

:ok::ok::bukiet:

Opublikowano

Czy to moja wina, ze zyjemy w kraju sukcesu?

Przeciez caly czas mamy wzrost, wg tvn 24 i premiera, tylko sie jakos nikt nie pyta o PKB na mieszkanca - drudzy od konca w UE, no ale rozumiem, z daleka od takich pytan...bo to juz boli...

J.