Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 105
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

riko, podjedź do Radwanic przy drodze na Oławę masz sprzedaż przyczep gość jest solidny i byle czego nie ściąga do sprzedaży.

Z drogi widziałem fajnego KIP-a w cenie coś około 10 000 , ale jeśli chcesz cos taniej dogadasz sie z nim i może Ci ściągnąć.

Masz ten komis na rzut beretem a warto tam podjechać i pogadać.

Opublikowano

riko, sprzedawców nie znam, przyczep nie widziałem ale z reguły nie ufam sprzedającym, którzy zamieszczają zdjęcia nieostre lub takie na których nie widać istotnych dla kupującego rzeczy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

hmmm.... napisze tak - jesli cena przyczepy w komisie potrafi byc okazyjna to to oznacza ze sprzedawca albo dostal ja za darmo :mikolaj: albo chce sie jej pozbyc...

Opublikowano

Z całym szacunkiem dla kolegów właścicieli tzw. angielek .

Daj sobie na spokój z zakupem tej przyczepy.Poszukaj na forum opisu naprawy zacieku w angielce to przejdzie chęć zakupu tego typu sprzętu.

[ Dodano: Nie 27 Gru, 2009 00:16 ]

Jeżeli chodzi o Twoją drugą propozycję to informuję ,że byłem u tego sprzedawcy i widziałem osobiście jego ofertę.OMIJAJCIE GO szerokim łukiem.On te przyczepy dostaje chyba za darmo bo nawet jedna nie nadała się do użytku bez remontu.

Opublikowano
Poszukaj na forum opisu naprawy zacieku w angielce to przejdzie chęć zakupu tego typu sprzętu.

możesz jaśniej, bo sam patrze na angielki i nie za bardzo rozumiem,

czym naprawa zacieku angielki, różni się od naprawy zacieku w hobby, czy innym knausie ?

(pomijając problematyczny kształt dachu) :mikolaj:

Opublikowano

konrad_b, chyba chodzi o to , że chcąc usunąć zaciek np w Hobby robisz to od wewnątrz , możesz zdemontować meble, zerwać tapetę, sklejkę , styropian i dostajesz się go gołej blachy, natomiast zrobić coś takiego w angielce trzeba od zewnątrz czyli zaczynasz od demontażu blachy od zewnątrz .

Zaznaczam , że nie miałem angielki , ale coś takiego wyczytałem tu na forum.

Opublikowano
konrad_b, chyba chodzi o to , że chcąc usunąć zaciek np w Hobby robisz to od wewnątrz , możesz zdemontować meble, zerwać tapetę, sklejkę , styropian i dostajesz się go gołej blachy, natomiast zrobić coś takiego w angielce trzeba od zewnątrz czyli zaczynasz od demontażu blachy od zewnątrz .

Zaznaczam , że nie miałem angielki , ale coś takiego wyczytałem tu na forum.

hmm a z czego to wynika ?

jakieś różnice w konstrukcji ?

przeglądałem opis remontu przyczepy przez Trafko i ... robił chyba od wewnątrz ?

nie mogę teraz znaleźć tego opisu :mikolaj:

Opublikowano

konrad_b, wiesz , ja też tylko z opisów na forum to wyczytałem, że ktoś właśnie musiał od zewnątrz, ale może się wypowiedzą posiadacze angielek, którzy dokonywali remontu.

Opublikowano

Kochani chętnie się dołączę do tej dyskusji,ja uważam tak mam dopiero drugą przyczepkę i jest to właśnie angielka ze względu na jej funkcjonalność i graty jakie ma w środku po prostu angielki mają to co potrzeba,wiadomo każdy ma swój gust,ale mimo to będę zachwalał takowe cepki-posiadacze takowych też pewnie przyznają rację.A co się tyczy różnego rodzaju rozszczelnień to uważam że małe to ma znaczenie czy angielka,czy europejka zawsze są związane z tym koszty i kłopoty na przeciw których wszystko inne przestaje mieć znaczenie.Jak sucha to nawet ruska będzie dobra prawda?Moja wygląda tak i mi to pasuję oczywiście angielka,a przyszłym kupującym polecam cokolwiek aby byli zadowoleni :mikolaj:

post-113137-imported-b00404f0-ab85-47b9-92f5-da3f693c2043_thumb.jpeg

Opublikowano

też mam angielkę (w wersji europejskiej czyli drzwi po naszej stronie) i jakoś nie marudzę ............. ma swoje lata to i trzeba naprawiać ale widziały gały co brały :-)

Z drugiej strony moja angielka ma bez porównania lepsze wyposażenie w środku niż europejka (czytaj "niemka") w porównywalnym roczniku. I na dodatek lepiej wyglądała :-)

Opublikowano
Z drugiej strony moja angielka ma bez porównania lepsze wyposażenie w środku niż europejka (czytaj "niemka&quot ;) w porównywalnym roczniku. I na dodatek lepiej wyglądała :-)

No i na tym się kończą zalety :hehe: Wyglądają pięknie, ale jakość wykonania... dla mnie tragedia. Wolę nie mieć piekarnika (po co to wogóle w budzie??? Ktoś to używa???) ale mieć solidne meble. Wystarczy spojrzeć ile na forum było remontów angielek by porównać to do zachodniej produkcji.

Ale żeby połączyć angielski wygląd z jakością "niemek" byłoby to coś :mikolaj:

Opublikowano

Szary nie twierdze że nie masz racji,ale i nie twierdze że masz nie chodzi mi wcale o piekarnik,który zresztą próbowałem i na marginesie sprawdza się bardzo dobrze,poprzednio miałem cepke Lord Musterland można by rzec że taka siostra hobby :) przyczepa sama w sobie była super sprawdziła się wielokrotnie miała super rustykalne mebelki,tylko właśnie co mi po tym jak było tylko jedno spanie na meblach się nie spi,.Wiadomo mogłem kupić większą i takie tam,można by było w nieskończoność ciągnąć temat zalet i wad,ale nie o to chodzi osobiście wydaje mi się że każdy ma to co lubi przecież zawsze są chętni na europejskie jak i na angielki,a przecież starzeją się i gniją podobnie :hehe: ja natomiast szukałem czegoś co byłoby funkcjonalne nie drogie,a wyposażenie jak najbardziej przydatne człowiekowi i w tym akurat modelu to znalazłem i nie chodzi tu tylko o wspomniany piekarnik mam na myśli np.zmienność korzystania z prądu co mnie osobiście całkowicie uniezależniło nie tak jak w poprzednim modelu przyczepy (tylko 220v).Reasumując każda przyczepka ma wady i zalety najważniejsze aby na łeb się nie lało,a i żeby człek mógł dobrze :mikolaj: wypocząć :):pupa: Pozdro szczególnie dla szarego.