Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem świeżym posiadaczem kempingu ( właśnie sprowadziłem z Holandii ). Niestety nie mam dostawki.

Patrzyłem na allegro i otomoto na solidny używany przedsionek ..i już nic nie wiem.Na co zwrócić szczególną uwagę , bo się trochę boję kupić coś bez zobaczenia .

Czy ktoś ma doświadczenie w kupnie przedsionka , oczywiście u szczerych sprzedawców ?

Z góry dziękuję za pomoc.

Kamil

Opublikowano

Kolego ,zastanów się, czy przedsionek jest Ci potrzebny, czy będzie Ci się go chciało rozbijać, suszyć, zwijać.

Przedsionek ma wszystkie wady i zalety namiotu.

Jesienią i zimą raczej go nie użyjesz, na parkingu, czy udając, że tylko chwilowo się "regenerujesz", też nie zastosujesz.

Ja nie mam i żyję, przynajmniej tak mi się wydaje.

Opublikowano

Kupowałem do mojej niewiadki - jest konieczny przy tak małej budce :brawo:

pierwsze to wymiar, poczytaj dokładnie jak mierzyć

drugie to stan, ze zdjęć ocenisz tylko czy nie wyblakły, na żywo wiele więcej

(stan materiału, zamków, itp)

sprawdzony sprzedawca - chyba znajdziesz na forum

i raczej nie kupuj pierwszej lepszej "okazji" :brawo:

a trochę wcześniej pooglądaj nawet w sieci

udanych "łowów"

pozdr

Opublikowano

@ Kamil

Mogę tylko doradzić , przedsionek kupić u pani beaty. Sam tam kupiłem zeszłego lata przedsionek.DHL dostarcza przesyłkę,

buli się sporo grosza i nie wie co jest w środku. Potem przedsionek wypakowałem i rozstawiłem.Wszystko się zgadzało to co pozytywne i

to co negatywne. Jednym zdaniem jestem zadowolony i myślę , że zrobiłem dobry interes. :brawo:

Wojtek

strona pani beaty : http://przedsionek.spaces.live.com

ps: kolega wysłał tam części przedsionka do naprawy ,też kurierem. Wszystko dobrze załatwione.

Opublikowano

Zobacz na Allegro,jest pan z Ostrowa Świetokrzyskiego ma przedsionki z holandji,w super stanie za tanie pieniądze.Ja kupiłem dł 760 cm po obwodzie ,za 500+60 zł za poczte ,bo kurier niechciał podobno zabrac.Najlepsze było ,że to listonosz przytargał . :brawo:

Opublikowano

kamil65, zastanów się, czy przedsionek jest najpilniejszym zakupem. Ja mam przedsionek i w zasadzie go nie używam - mam o przedsionkach taką samą opinię jak adamkwiatek.

Używam za to daszku/markizy. Szybki montaż, szybki demontaż, łatwość ewentualnego suszenia i zajmuje baaardzo mało miejsca w przyczepie.

daszek przed przyczepą

post-111206-imported-5700e7a1-f07c-416a-b368-12231d174d09_thumb.jpg

Opublikowano

Ja również kupowałem u Pani Beaty jak kolega wojteknaus. Dobre ceny, rzetelność i zadowolenie. Odbierałem na miejscu przedsionek, mąż Pani Beaty (Holender) udzielił wszystkich informacji. Przedsionek kupiłem prawie nowy.

Opublikowano
Ja nie mam i żyję,
mam o przedsionkach taką samą opinię

Wiecie Panowie, wg. mnie to wszystko zależy.

Adam z tego co wiem stosuje metodę wypoczynku aktywnego, czyli często się przenosi. Kocur - nie wiem, ale domyślam się, że pewnie też.

Ja np. jak przyszło mi spakować, w parę godzin, wszystko to co upychałem w przedsionku przez 3 tygodnie na kempingu, to już myślałem, że przyczepa się na tyle nie rozciągnie :brawo:.

Wszystko zależy od tego, co kto chce w przedsionku robić i czy w ogóle chce coś w nim robić.

Ja niestety też (choć mam nadzieję, że jeszcze ten sezon wytrwa), ale będę musiał zmierzyć się z tematem zakupu nowszego.

Opublikowano
Wiecie Panowie, wg. mnie to wszystko zależy.

dokładnie tak jest :brawo:

Wszystko zależy od tego, jak Kamil65 będzie użytkował przyczepę. Dlatego napisałem, żeby się najpierw zastanowił czy dla niego przedsionek jest niezbędnym wyposażeniem :brawo:

Opublikowano

kocur, nawet gdy na 3 dni mam stacjonować rozkładam przedsionek ( nie sprawia mi to trudności i idzie szybko i sprawnie) , ja osobiście jakoś przyczepki bez dodatkowej przestrzeni życiowej sobie nie wyobrażam.

Sprawa upodobań i chęci rozkładania i składania.

Opublikowano
kocur, nawet gdy na 3 dni mam stacjonować rozkładam przedsionek ( nie sprawia mi to trudności i idzie szybko i sprawnie) , ja osobiście jakoś przyczepki bez dodatkowej przestrzeni życiowej sobie nie wyobrażam.

Sprawa upodobań i chęci rozkładania i składania.

pewnie zależy też od samej przyczepki i liczebności załogi ...

o ile nie wyobrażam sobie wypoczynku w niewiadce bez przedsionka - solidnego

tak jakąś 6m budkę ... owszem

u mnie w przedsionku jest kuchnia (lodówka+kuchenka+"zlew"), jadalnia,

a czasem i WC/łazienka, budka służy wyłącznie do spania :brawo:

Opublikowano

Mam i przedsionek i daszek własnej konstrukcji. Przedsionek kupiłem u Pani Beaty. Solidna firma :brawo:

Opublikowano

Kamil, napisz skąd jesteś - może ktoś doradzi coś blisko Twego miejsca zamieszkania.

Opublikowano
pewnie zależy też od samej przyczepki i liczebności załogi ...

Jeździłem z pożyczoną Niewiadówką i nie wyobrażam sobie pobytu (nawet krótkiego) bez przedsionka, ale sąsiedzi z 5m przyczepą rozkładają przedsionek tylko jak są z dziećmi, więć wszystko zalęży od Twojego stylu wypoczynku, wielkości przyczepy i liczebności załogi.

Pozdrawiam

Arek