miernik Posted December 4, 2009 Share Posted December 4, 2009 Może się ktoś orientuje jak jest z wymianą/napełnianiem butli gazowej w Niemczech. Mam butlę turystyczną 3 kg, jestem z kamperem w Niemczech, gaz się skończył i zastanawiam się gdzie szukać jakiegoś rozwiązania, które by nie kosztowało majątku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin traker Posted December 4, 2009 Share Posted December 4, 2009 jeżdze tzw tirem po Niemczech i powiem Ci szczerze że to poważny problem bo też nigdy[od10lat] nie widziałem żadnego punktu wymiany ani tym bardziej nabijania butli jęsli masz laptopa to poszukaj na necie może na jakimś komiśie przyczepowym by Cię Niemcy jakoś poratowały też czasem mi braknie gazu w butli gdy jestem na obcej ziemi to wiem co to za uczucie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RadekP Posted December 5, 2009 Share Posted December 5, 2009 Ja mam u siebie butlę niemiecką siwą i muszę ją wymieniać u Niemiaszków wymieniam w Świnoujściu w markecie SKY na dziale ogród. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepciak Posted December 6, 2009 Share Posted December 6, 2009 Jest mnóstwo punktów napełniania gazem w Niemczech. To samo dotyczy punktów wymiany butli. Nie ma z tym żadnego kłopotu. Z nabiciem polskich butli może być problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magocik Posted December 9, 2009 Share Posted December 9, 2009 Ja mam u siebie butlę niemiecką siwą i muszę ją wymieniać u Niemiaszków wymieniam w Świnoujściu w markecie SKY na dziale ogród. a ja mam niemiecka ,a napelniam w polaczkowie bo taniej DAKOTA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leslaw Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 mam nadzieje ze problem ten rozwiazal sie pozytywnie. mimo ze uplynelo troche czasu moge tylko powiadomic ze w niemczech standartowe butle gazowe to 6 i 11 kg mozna je wymienic prawie w kazdym baumarkcie np. praktiker, mysle ze sa tez mozliwosci z napelnieniem innych butli my mieszkamy pod holenderska geanica i ze wzgledow ekonomicznych napelniamy nasze butle wlasnie w holandi, mimo ze butle sa niemiecki nie mamy zadnych problemow pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oculus Posted June 15, 2010 Share Posted June 15, 2010 Może wiecie koledzy czy można gdzieś w Szczecinie napełnić holenderską butlę 2.75kg??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maras Posted June 15, 2010 Share Posted June 15, 2010 Może wiecie koledzy czy można gdzieś w Szczecinie napełnić holenderską butlę 2.75kg??? oculus, czy holenderską to nie wiem ale myślę ,że jak będzie miała ważną legalizację i odpowiedni (pasujacy) gwint w rozlewni to nie powinno być problemu z napełnieniem tej butli. Te nasze Polskie butle to na 100% napełniają lub dają na wymianę. Tu masz adres ,telefon zadzwoń i zapytaj: http://www.intergas.com.pl/pl/str4.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oculus Posted June 17, 2010 Share Posted June 17, 2010 Na ul. Tczewskiej to kawał drogi, ale dzięki. Namierzyłem punkt napełniania w okolicy ul Narutowicza. Jak tam się nie uda, to spróbuję w intergas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
david_dv Posted June 17, 2010 Share Posted June 17, 2010 powiem szczerze że z tymi butlami to jest trochę dziwna sprawa a mianowicie to chodzi o to żeby butla miała zawór do upustu powietrza z butli i jak ma to wam wszędzie nabiją w każdym punkcie a jak nie ma to musicie oddać do przerobienia (wymiany ) zaworu tak aby miała upust powietrza z butli [ Dodano: Czw 17 Cze, 2010 21:54 ] a dodam jeszcze że u mnie wymiana takiego zaworu to koszt 35 zł a napełnienie 5kg butli to 28 zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oculus Posted June 17, 2010 Share Posted June 17, 2010 Tak się zastanawiam, czy gdzieś w Niemczech w pobliżu Szczecina jest jakiś punkt wymiany butli. Już tą butlę w Niemczech wymieniałem, ale to było w pobliżu holenderskiej granicy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert_70 Posted August 26, 2011 Share Posted August 26, 2011 (edited) witam ja jezdze na stacje na 26-kwietnia z tyłu za biedronka. ( mala stacja auto-gazu ) chlopaki zalatwią sprawe mam butelki niemieckie i nasze turystyczne i nigdy nie było problemu 26-kwietnia z tyłu za biedronka Może wiecie koledzy czy można gdzieś w Szczecinie napełnić holenderską butlę 2.75kg??? Edited August 26, 2011 by robert_70 (see edit history) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts