Skocz do zawartości

Wkrętarka Parkside zamiast korby.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do tej pory, do nóżek, używałem wkrętarki 12 V Black & Decker EPC 12, ale po 7 latach zdechła. Zastanawiam się aby zastąpić ją :

https://www.lidl.pl/p/parkside-akumulatorowa-wiertarkowkretarka-20-v-pbsa-20-li-g8-bez-akumulatora-i-ladowarki/p100375289#fromRecommendation=true&scenario=products&list=reco_pdp_products

Ma ktoś doświadczenia w tym zakresie? tzn Czy Parkside da radę w miarę sprawinie obsłużyć nóżki i jak z baterią ? 

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano (edytowane)

Mam podobny model to mogę spróbować, bo sam używam akurat klucza udarowego 1/2"

Byłem sprawdzić i bez najmniejszego problemu obsługuje podpory i bez dźwięku, w przeciwieństwie do klucza udarowego więc chyba zmienię zabierany sprzęt na wyjazdy.

Edytowane przez szymon111 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano
28 minut temu, w79 napisał(a):

Do tej pory, do nóżek, używałem wkrętarki 12 V Black & Decker EPC 12, ale po 7 latach zdechła. Zastanawiam się aby zastąpić ją :

https://www.lidl.pl/p/parkside-akumulatorowa-wiertarkowkretarka-20-v-pbsa-20-li-g8-bez-akumulatora-i-ladowarki/p100375289#fromRecommendation=true&scenario=products&list=reco_pdp_products

Ma ktoś doświadczenia w tym zakresie? tzn Czy Parkside da radę w miarę sprawinie obsłużyć nóżki i jak z baterią ? 

Bez problemu sobie poradzi. Mam taką z tej czarnej serii + kilka innych elektronarzędzi i wszystko sobie chwalę. Akumulatory mam 2x 2Ah i jeden 4Ah (większy i cięższy), ten 4Ah używam tylko jak dużo mam do cięcia piłą szsblastą. Do wiercenia spokojnie 2x2Ah wystarczy.

Oczywiście zakladam, że podpory sprawne, proste i czyste.

Opublikowano
46 minut temu, w79 napisał(a):

Mam sporo sprzętu parkside i nic mu zarzucić nie mogę. Wkrętarki też ich uzywam. 

Opublikowano
54 minuty temu, w79 napisał(a):

Kupuj, mam taką 2 lata, na przełożeniu 2 czyli mocniejszym leci jak zła i wyrywa podpory w Weinsbergu. 2 lata siedzi nawet zimą w przyczepie i nic jej nie jest. 

Opublikowano

Kup raczej tą czarną ma silnik bezszczotkowy i podniesie nawet samochód przy zmianie kół. Mam też tą zieloną i przy sporadycznym użytkowaniu już się rozklekotała. 

Opublikowano

Mi pierwsza też się szybko zaczęła psuć, a dokładnie głowica się wypinała i poszły w ostateczności szczotki.

Lecz właśnie dla mnie to jest plus parkside że przysłali nową po zgłoszeniu od ręki i ta druga działa już dobrze.

Opublikowano

Ustrzel na promocji tę czarną performance wiertarkowkrętarkę bezszczotkową. Dość często są promki na właśnie wkrętarki, bo to pierwsze narzędzie po którym kupuje się następne. I jakkolwiek do podpór też, to też na co dzień stanie się twoim najlepszym kumplem przy wszystkim co jest do ogarnięcia, bo jest moc. 
Baterię weź z metra 4Ah też performance, niewiele cięższa i większa od zwykłej dwójki (np. zwykła 4Ah jest prawie taka sama wagowo i gabarytowo jak 8Ah performance).

Polecam od razu lepszą baterię, bo z czasem możesz dokupić po taniości zielony kompresorek do kół (świetna sprawa) i dużą latarkę, na ryby na nocki mam jeszcze ładowarkę USB A i C z indukcją i lampką (batka jest lepsza od powerbanku - przez nockę doładowuje po kilka latarek, telefonów itp.) pompkę do pontonów itp. (pominę resztę narzędzi warsztatowych, niektóre są naprawdę b. dobre).

Opublikowano

Ta czarna bezszczotkowa występuje w dwóch mocach . Ja polecam tą mniejszą 60 Nm bo jest lżejsza i poręczniejsza a moc ma wystarczającą by podnieść samochód podnośnikiem trapezowym.

Opublikowano

Dołóż do czegoś lepsiejszego kupiłem wiertarkę kolumnową na promocji i i uważam że ta firma powinna płacić kary za jawne robienie wbrew technologii . pinola jest osadzona w lakierowanym wewnątrz korpusie, po 2 latach sporadycznego używania farba się zdarła i luz jest taki że D.. boli. Początkowo myślałem że dali jakieś łożysko liniowe z plastiku i się dorobi mosiądzowe :sciana: Pozdrawiam Hermogenes

Opublikowano

Zaraz się dowiemy że wkrętarkę do sporadycznego używania na wyjazdach to trzeba mieć Festoola :].

Używam obecnie wkrętarki bliźniaczo podobnej do tego Parksida - Julowskiego Meeca. Zabieram ją na zimowe wyjazdy gdzie wiem, że będzie wkręcanie wkrętów w zmarzniętą ziemię do przyszpilenia przedsionka. Do tego służy mi przy budowie mebli w domu do nawiercania. Jest ok - a za najsłabszy punkt tej wkrętarki uważam przełącznik między wierceniem, wkręcaniem i udarem. 

meec.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomii napisał(a):

Zaraz się dowiemy że wkrętarkę do sporadycznego używania na wyjazdach to trzeba mieć Festoola :].

Każde uzasadnienie jest dobre żeby kupić jakieś porządne narzędzie ;) 

Ja mam za słabą psychikę do byle jakich narzędzi.

Opublikowano

Jeśli jest szansa , że będziemy używać tego sprzętu w celach innych niż karawaning,  to warto rozważyć coś innego,  może w tych samych pieniądzach, ale jednak innego niż obecny Parksajd.

Opublikowano
21 minut temu, Commander napisał(a):

Jeśli jest szansa , że będziemy używać tego sprzętu w celach innych niż karawaning,  to warto rozważyć coś innego,  może w tych samych pieniądzach

Niestety w tych samych pieniądzach, to zawsze będzie loteria, na to co trafimy. Do tego dochodzi jeszcze kwestia akumulatorów. Trochę bez sensu mieć każde narzędzie na innym systemie akku. No a tak na poważnie, co innego możemy mieć w podobnej cenie?