Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mamy bagażnik z tyłu przyczepki na 2 rowery i ostatnio zaczynamy częściej  wozić rowerki ; w ubiegłym roku zakupiłem pokrowiec który wytrzymał ze 100 km i się kompletnie rozsypał ; pewnie wielu z Was ma już trwałe i sprawdzone pokrowce dlatego proszę o podanie gdzie i jakiej firmy mam zakupić .

Dzięki za porady i pozdrawiam :) :hej:

20240827_110801.jpg

Opublikowano

Te rowerki to nie lepiej na dyszlu lub samochodzie? 😉

Rozumiem, że pokrowiec to raczej forma zabezpieczenia przed wścibskimi niż deszczem/brudem?

Ja generalnie to nie zabezpieczam tylko w skrajnych przypadkach wiozę ich 5 szt. 

Opublikowano
7 minut temu, Bercik77 napisał(a):

Te rowerki to nie lepiej na dyszlu lub samochodzie? 😉

Rozumiem, że pokrowiec to raczej forma zabezpieczenia przed wścibskimi niż deszczem/brudem?

Ja generalnie to nie zabezpieczam tylko w skrajnych przypadkach wiozę ich 5 szt. 

Właśnie przed deszczem i brudem , przyczepkę mam tak wyważoną , że jest ok ; DMC też spoko bo podniosłem do 1350 a chciałbym tym razem zabrać rowery do GR a to około 2200km to dach odpada , a i jesteśmy już starszakami ( 70 ) to i załadunek - rozładunek na dach groziłby śmiercią lub długotrwałym kalectwem :hehe: dlatego szukam solidnego pokrowca na lata ( jak nie pociągnę za długo to zostawię w spadku wnukom ) :lol::hej:

Opublikowano

Ja mam od Klai z ich produkcji.  Mają,  9 lat i naście tysięcy... chroni przed wodą i brudem.  Ma też uchwyt na tablicę...

Polecam.

Opublikowano
2 godziny temu, Commander napisał(a):

Ja mam od Klai z ich produkcji.  Mają,  9 lat i naście tysięcy... chroni przed wodą i brudem.  Ma też uchwyt na tablicę...

Polecam.

Dzięki , jakiś namiar gdzie kupić ?

Opublikowano
12 godzin temu, janm napisał(a):

Dzięki , jakiś namiar gdzie kupić ?

OK wszedłem na sklep Klai ale mają tylko czarne na 4 rowery , reszta na zamówienie ale ok dzięki :) :hej:

Opublikowano
3 minuty temu, janm napisał(a):

OK wszedłem na sklep Klai ale mają tylko czarne na 4 rowery , reszta na zamówienie ale ok dzięki :) :hej:

To jest ich produkcja.  Materiał nieprzemakalny, często po deszczu zbiera się na nim kałuża. Kup od razu tablicę plastikową,  bo jest obowiązkowa,  jak coś wystaje pow. 50 cm.