100pa Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 Witam . Przepis na plendze ( plyndze) : składniki: pyry jajo olej sól Na tarce trzemy pyry , do utartych pyr wrzucamy jajo sól , mieszamy i na patelnię z gorącym olejem. Można jeść na słodko z cukrem . Smacznego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wirek Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 Przepis na plendze ( plyndze) : czyli placki ziemniaczane - tak jest zrozumiale Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarekkow Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 A gdzie mąka kukurydziana w tym przepisie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serek Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 Przepis na plendze ( plyndze) : czyli placki ziemniaczane - tak jest zrozumiale Też tak myśle...,że własnie o to chodzi!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wirek Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 A gdzie mąka kukurydziana w tym przepisie ? w krainie "zgniłego ziemniaka", kukurydzy niet Link to comment Share on other sites More sharing options...
b.b tulipan Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 Przepis na plendze ( plyndze) : czyli placki ziemniaczane - tak jest zrozumiale Też tak myśle...,że własnie o to chodzi!!! Ale Piotruś jest z pyrlandi i po ichniemu to też prościej tak jak napisał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
balthur Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 czyli placki ziemniaczane - tak jest zrozumiale W życiu. Placki ziemniaczane to u nas takie grube, jasne z mąką i drożdżami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wirek Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 balthur, w takim razie nie znam kuchni z pyrlandi Link to comment Share on other sites More sharing options...
100pa Posted November 25, 2009 Author Share Posted November 25, 2009 w krainie "zgniłego ziemniaka", kukurydzy niet Wirku w roku 2006 powierzchnia uprawy kukurydzy nasiennej w Polsce wyniosła 2 000 ha z czego 1200 przypada na Wielkopolskę . [ Dodano: Sro 25 Lis, 2009 12:18 ] Mówię tu oczywiście o kukurydzy nasiennej . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wirek Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 100pa, Piotruś Ty to tak na poważnie , ale ok oprócz pyr jeszcze i kukurydza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grace Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 Przepis na plendze ( plyndze) : czyli placki ziemniaczane - tak jest zrozumiale Żadne placki ziemniaczane Plendze Spożywaliśmy je w Nieborowie a przygotowywali je Adaś-adje (Pyrlandczyk z zamiłowania ) i Jasiu-Balthur Pyyyszne były Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wirek Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 Pyyyszne były nie załapałem się Link to comment Share on other sites More sharing options...
b.b tulipan Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 Pyyyszne były nie załapałem się Gdzie kucharzy sześć tam .................... ale poprosimy ich jeszcze w Sławie 2010 o powtórkę z rozrywki i popróbujemy co nieco. Rysiu, toć tam będzie dużo pyrek, wystarczy dla nas. pyrkom Link to comment Share on other sites More sharing options...
adje Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 ale poprosimy ich jeszcze w Sławie 2010 o powtórkę z rozrywki i popróbujemy co nieco. Już dziś poszukujemy chętnych do obierania i tarcia pyrów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabulon Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 Żadne placki ziemniaczane Plendze Spożywaliśmy je w Nieborowie Nic takiego nie jadłem Nikt mnie na to nie zaprosił Już dziś poszukujemy chętnych do obierania i tarcia pyrówNigdzie z wami nie jadę, bo mnie do roboty zagonicie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts