Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Chcemy wybrać się do Poznania na jarmark świąteczny . Czy możecie podpowiedzieć gdzie zatrzymać się na trzy nocki w miarę bezpiecznie . Jedziemy kamperem.  

Opublikowano
6 godzin temu, lukpyr napisał(a):

Witajcie. Chcemy wybrać się do Poznania na jarmark świąteczny . Czy możecie podpowiedzieć gdzie zatrzymać się na trzy nocki w miarę bezpiecznie . Jedziemy kamperem.  

A jakieś wymagania co do miejscówki?

Np. odległość od Targów.

W samym Poznaniu to chyba najbezpieczniej któryś płatny parking prywatny.

Opublikowano
Godzinę temu, Commander napisał(a):

Cześć Łukasz. 

Zobacz na parking przy placu Świętosławy.  Ale nie pamiętam czy on jest płatny....

Sorry ale wydaje mi się że nie ma w Poznaniu takiego placu ani ulicy 🤔🤷. Pewnie chodzi o plac przy ulicy Świętojańskiej i dalej ul Komandoria - niedaleko Malty

Opublikowano
3 godziny temu, filipert napisał(a):

A jakieś wymagania co do miejscówki?

Np. odległość od Targów.

W samym Poznaniu to chyba najbezpieczniej któryś płatny parking prywatny.

Spokojne miejsce nie wadzące nikomu . Jedziemy na jarmark świąteczny ma  sie odbywać na placu wolności 

Opublikowano
W dniu 18.11.2024 o 20:22, lukpyr napisał(a):

jarmark świąteczny ma  sie odbywać na placu wolności 

A ja założyłem, że ten na Targach

Opublikowano

Jak płatne to chyba najlepiej skomunikowany z resztą Poznania będzie:

https://posir.poznan.pl/obiekty/malta/hotel-camping-malta

Jak spokój i cisza to polecam:

https://owocowaplaza.pl/

ale to już pod Poznaniem i wymagany jest dojazd - płatna ale znośnie - skrzynki z prądem tam widziałem ale wody i toalety to nie specjalnie wiem gdzie tam są. 

Można też tam stanąć za free na parkingu niby dla osobówek. Czy pilnują czy stoją tam tylko auta osobowe - nie wiem.

Pozdrawiam

Opublikowano
W dniu 18.11.2024 o 17:10, junior napisał(a):

Sorry ale wydaje mi się że nie ma w Poznaniu takiego placu ani ulicy 🤔🤷. Pewnie chodzi o plac przy ulicy Świętojańskiej i dalej ul Komandoria - niedaleko Malty

Screenshot_20241120_095821_Maps.jpg

Pisałem,  że parking przy... Nie na. Bardzo blisko do Katedry. 

Opublikowano
21 minut temu, Commander napisał(a):

Screenshot_20241120_095821_Maps.jpg

Pisałem,  że parking przy... Nie na. Bardzo blisko do Katedry. 

A to przepraszam i dziękuję za uświadomienie :brawo: - człowiek prawie pół wieku mieszka i nie wie o takim miejscu

Opublikowano
32 minuty temu, junior napisał(a):

A to przepraszam i dziękuję za uświadomienie :brawo: - człowiek prawie pół wieku mieszka i nie wie o takim miejscu

Bardzo proszę. 😁

Opublikowano
W dniu 18.11.2024 o 09:28, lukpyr napisał(a):

Chcemy wybrać się do Poznania na jarmark świąteczny

W dniu 18.11.2024 o 09:28, lukpyr napisał(a):

gdzie zatrzymać się na trzy nocki

Hej. Jarmark na Placu Wolności obeszliśmy wczoraj w 20 minut. Jak chceci  zjeść i wypić to wyjdzie godzina. Potem pół godziny spaceru i 1,5 godziny spędzicie na jarmarku na MTP.  W trzy godziny macie całość ogarniętą.  W jeden wieczór jeszcze oblecicie Stary Rynek i Plac Kolegiacki. I ostrzegam że w weekend ludzi jest zatrzęsienie. No i żarcie z uwagi na jakość i ceny polecam zjeść jednak w knajpie a nie na Jarmarku. 

Spać za damkę w spokoju możecie właściwie wszędzie gdzie nie ma Strefy Płatnego Parkowania. 

Opublikowano

Dziekuje wszystkim za pomoc:ok: I tak spanie na dziko ogarnęliśmy parking na ul Komandoria 2 jest to początek. Były trzy noce totalnie bez wszelkich udogodnień. Blisko do sklepu, komunikacji, park , jezioro malta ale w pewnych momentach infrastruktury bardzo brudno .