Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kamping bardzo fajny toalety czyste możliwość podpięcia do prądu . Polecam fajne miejsce. Jedyny mankament jak dla mnie nie ma dostępu bezpośredniego do jeziora tak że ci którzy liczą na to że będą mogli wędkować nie opuszczając pola lub ze dojadą swoja przyczepą do brzegu jeziora mogą się przeliczyć .

Opublikowano

Zainteresowanie małe a koszty duże - jak ktoś przyjedzie i zagrzeje się prądem to zaraz okaże się, że trzeba wręcz dołożyć lub wywalić kwotę za energię w kosmos...

Więc wolą takie przybytki zawczasu zamknąć - przed przymrozkami itd...

Opublikowano

albo w drugą stronę, maja tak ekstremalną aberrację cen że przez 3 miesiące nastukają tyle hajsu że nie musza pracować przez pozostałe 10; jak widze te polskie cenniki gdzie ceny dochopdzą już pod nawet 3-krotność tego co we Francji czy Grecji..

Opublikowano

I brnąć w tej ideologi... myślisz że by nie chcieli więcej zarabiać jak są aż tak pazerni?

Jednak moim zdaniem - poprostu koszty są wyższe niż przychód, wiec to normalne że wówczas minimalizuje się straty...

I myślę że nikt w Polsce nie jest wstanie wyżyć z "kempingu"... chociaż może być to całkiem fajny dodatek do innych działalności.

Opublikowano
4 godziny temu, Łza Włóczynutka napisał(a):

Co te kempingi tak zamykają wcześnie, myślicie, ze nie było by chętnych?

Byłem we Władysławowie 30 sierpnia na polu namiotowym. 1 września była niedziela. Przy meldunku byłem ostrzegany, że mogę tylko do 31 sierpnia, bo Pani musi zamknąć 1 września bo działalność zawiesza. Chory to system, w którym nie opłaca się pracować ... 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Łza Włóczynutka napisał(a):

Co te kempingi tak zamykają wcześnie, myślicie, ze nie było by chętnych? przecież październik przeważnie jest ładny, a w Pieninach wręcz urzekający kolorami.

Chętni może by byli, ale zbyt mało. Ja czasem po sezonie, bywam w tych rejonach - w tygodniu są pustki. Jedynie na weekend są ludzie, ale bez tłumów.  Nawiasem mówiąc, za parę dni właśnie ruszam z ogonem, w te okolice :) ...no chyba że pogoda się całkiem skiepści.

Edytowane przez PanSamochodzik (wyświetl historię edycji)
Opublikowano
3 godziny temu, Tomii napisał(a):

Chory to system, w którym nie opłaca się pracować ... 

Dokładnie tak - bo pracuje się by coś zarobić a nie dołożyć do pracy... Też bym chętnie czasem zawiesił działalność - ale niestety u mnie to za dużo problemów...