Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Z tego co zrozumialem, to chyba ktos wyskoczyl z przystanku, nie wiem czy czlowiek czy auto, kolega zahamowal i z tylu mu przywalil wtedy bus...

Opublikowano

Można się domyśleć, że dostała w tył , auto zatrzymało się na barierkach , a ten bus walną w tył i całą ramą wpił się w auto, bo hak i zaczep wjechał w auto - pech :hehe:

Opublikowano

Ciekawe, czy opłaca się naprawić przyczepę, czy w ogóle można ją naprawić i ile można dostać od ubezpieczyciela jeżeli już sie jej nie naprawi.

Opublikowano

Szkoda bo budka całkiem ładna i widać zdrowa.

Myślę ,że hak przemieścił się razem z podłogą bagażnika.

Po zdjęciach widać ,że siła nie była duża , ale szkody ogromne. :hehe:

Opublikowano
ile można dostać od ubezpieczyciela jeżeli już sie jej nie naprawi
,

Chyba podobnie jak z pojazdem przy całkowitej kasacji :hehe:

Opublikowano

No i to mnie utwierdza by nie jeździć z załączonymi urządzeniami na gaz :hehe: No i oczywiście z zakręconą butlą.

Opublikowano
No i to mnie utwierdza by nie jeździć z załączonymi urządzeniami na gaz :ok: No i oczywiście z zakręconą butlą.

Poperam Cie Michałku, sam się ostatnio zastanawiałem nad tym i zdecydowałem ,że od tego mam 12 V i musi mi starczyć na schłodzenie :-]:ok::hehe::hehe: ...

Myślę ,że buda nie do zrobienia , jeżeli jeszcze się rama pogniotła , to już wogółe bym odpuściuł...

Ps.

Kiedys rozmawiałem z osobą( poszkodowanym) która przechodziła gechennę z ubezpieczycielem , który kompletnie się nie znał na wycenie szkód przyczepy kempingowej...

Gdyby nie fakt ,że ta osoba wyposażyła się w katalog częsci tej przyczepy i nie co wspomogła się fachowcami ze serwisu , dzięki temu oceniono szkodę...

Więc z ubezpieczycielem , nie jest tak łatwo.... :-]

Opublikowano
Kiedys rozmawiałem z osobą( poszkodowanym) która przechodziła gechennę z ubezpieczycielem , który kompletnie się nie znał na wycenie szkód przyczepy kempingowej...

Gdyby nie fakt ,że ta osoba wyposażyła się w katalog częsci tej przyczepy i nie co wspomogła się fachowcami ze serwisu , dzięki temu oceniono szkodę...

Więc z ubezpieczycielem , nie jest tak łatwo....

To właśnie o czymś takim piszą w tym wątku , przynajmniej tak mi google przetłumaczyło

Opublikowano

Naprawde im współczuje.

No i to mnie utwierdza by nie jeździć z załączonymi urządzeniami na gaz :hehe: No i oczywiście z zakręconą butlą.

Bardzo trafna uwaga :hehe: .U mnie w skrzyni gazowej jest naklejona naklejka ,która informuje aby butla gazowa w czasie jazdy była zakręcona.

Jak już rozmawiamy o butli gazowej to była duskusja na forum nt. zmiany mocowania butli gazowej. I tak sobie pomyślałem ,że butle umieszczone po środku mają najbezpieczniejsze miejsce.Biorąc pod uwage niebezpieczeństwo wypadku "zderzenie czołowe" to holownikiem możemy,oczywiście jak się uda odbić w prawo ale przyczepa jeszcze przez chwile zostaje nam a tym momęcie samochód jadący z przeciwka rozbija się na przednim lewym narożniku przyczepy gdzie akurat przymocowaliśmy sobie butle gazowe.Oczywiście jest to czysta teoria ale wykluczyć takiego zbiegu okoliczności nie można.

Opublikowano

Więc z ubezpieczycielem , nie jest tak łatwo....

To właśnie o czymś takim piszą w tym wątku , przynajmniej tak mi google przetłumaczyło

osoba ta był mój sąsiad na wakacjach który stał obok mnie już z inną przyczepą :hehe:

Opublikowano
by nie jeździć z załączonymi urządzeniami na gaz
zakręconą butlą

Dlatego za zachodnią granicą pod groźbą słonego mandatu ,trzeba mieć wszystkie zawory gazowe zamknięte i butlę zakręconą ,ja to rozumię i popieram :hehe: