Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! to mój pierwszy post więc najpierw się przywitam :ok: , jestem nowym nabywcom przyczepy kempingowej ( o właśnie takiej http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=T666196 ) i mam kilka pytań w stosunku do niej :

1) Czy do uruchomienia ogrzewania gazowego potrzeba prądu ??

2) Jak potrzeba prądu to skąd mam go wziąść na jakimś odludziu ??

3) Co trzeba zrobić aby uruchomić wode w zlewie ??

4) Czy Trzeba prądu do uruchomienia Lodówki i Kuchenki gazowej ??

Czekam na odpowiedzi . Pozdrawiam .

Opublikowano

To w Wlilamowie mili panowie nie pokazali ?

goryl25 najpierw trzeba kupić akwarium , potem rybki ......

A Ty odwrotnie :ok:

Opublikowano

goryl25, 1.nie wiadomo jakie masz ogrzewanie , ale pewnie w tej przyczepie jest truma i tu dwa rodzaje włączenie , albo iskrownik mechaniczny lub na baterie.

2. Prąd na odludziu to z akumulatora lub agregatu prądotwórczego.

3. Aby woda poleciała trzeba najpierw nalać do zbiornika w którym jest pompka i odkręcić kran.

4. uruchomić lodówkę można na gaz lub prąd 230 v lub 12 v

a uruchomienie kuchenki gazowej to chyba nie muszę wyjaśniać , najpierw trzeba podłączyć gaz z butli gazowej.

Tak banalne pytania zadajesz , że aż mnie dziwi i zastanawia czy to nie jakaś prowokacja, ale starałem się odpowiedzieć .

Opublikowano
2. Prąd na odludziu to z akumulatora lub agregatu prądotwórczego.

Lub nawet z sieci elektrycznej która czasami na odludziach jest dostępna :ok:

3. Aby woda poleciała trzeba najpierw nalać do zbiornika w którym jest pompka i odkręcić kran.

Ja tylko dodam że trzeba być podpiętym pod 12V lub 230V żeby zadziałała pompka.

Polecam prześledzenie tych tematów:

http://www.forum.karawaning.pl/viewtopic.php?t=2178

zanim padną następne pytania.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Panowie, nie każdy jest alfą i omegą. Ja zaczynałem od :ok: we wczesnym wieku młodzieńczym. Na właścicieli cycepek patrzałem z pewną dozą zazdrości. Teraz wiem troszkę więcej, ale i tak nie znam wszystkich odpowiedzi. Nie zniechęcajmy goryla25 do naszego forum i pomóżmy mu.

Różne są u każdego początki :ok:

Opublikowano

Witam Goryl-ku 25 ja też kiedyś zaczynałem i wiele osób z tego forum mi pomogło, mam przyczepkę z tej samej "stajni" więc jak masz jakies pytania to smiało pozdrawiam Ambi7.

Opublikowano
mam przyczepkę z tej samej "stajni"

W moim poście nie o markę przyczepy mi chodziło , tylko o miejsce zakupu - największej szrociarni w RP

Opublikowano

Jarku ja tego tak nie odebrałem moja przyczepka do nowych nie należy, ale jest nieźle utrzymana.. Coż na dobry początek wystarczy, aby się (i rodzinkę) przekonac do tej formy odpoczynku ,urlopu.

Opublikowano

Nadal się nie rozumiemy , nie o markę przyczepy mi chodzi , tylko o to gdzie goryl25 ją kupił

Dlatego napisałem - najpierw akwarium / poczytać o sprzedawcy / np. tutaj :

http://www.forum.karawaning.pl/viewtopic.php?t=4316

Potem rybki -/ kupić przyczepę /

Jeśli Ty kupiłeś przyczepę w Wilamowie i nie jest zgniła - miałeś bardzo , bardzo dużo szczęścia :ok:

Opublikowano

Ja nie mówiłem że kupiłem od tego gościa tylko pokazałem jaką przyczepke posiadam :ok: i nie śmiejcie się ze mnie ja mam 15 lat a samochodem jeździ tata a ja jestem tylko od komputerów itp. i nieznam się tak jak wy jeszcze więc musiałem zadać takie pytania , chciałem się zapytać jeszcze was profesjonalistów :ok: o następujące rzeczy (jak wspomniałem dopiero się ucze) :

1) Jaki Akumulator polecacie na wyjazdy np do niemiec , holandi żeby wydołał jak wieczorkiem bym sobie miał włączony telewizorek i światełko i robił kolacyjki itp.

2) Gdzie się znajduję zbiornik do którego trzeba nalać wody ??

3) Jakie trzeba posiadać kable i gdzie się podłącza akumulator ??

4) Czy ogrzewanie w zime daje tyle ciepła że nie będzie zimno aż tak bardzo ??

5)Jak się odpala i gasi ogrzewanie ??

Tylko już mówie nie śmiejcie się ze mnie że zadaje takie pytania ale każdy z was kiedyś się uczył :ok:

Opublikowano

goryl25, wszystko o co pytasz jest już napisane i jak poszukasz to znajdziesz. Dla ułatwienia dodam, że odpowiedź na pytanie o akumulator znajdziesz w temacie o akumulatorach itp. Najpierw przeczytaj tematy o zbiornikach wody, kablach przyłączeniowych itd a później.... pytaj o to czego nie znalazłeś lub nie zrozumiałeś. :ok:

Opublikowano

Goryl, faktycznie chyba najlepiej jak przeczytasz archiwum forum - opisane jest już niemal 100% Twoich pytań.

A w pytaniach warto wkleić jakieś zdjęcie - wtedy uzyskasz odpowiedź najbliższą prawdy. Nie widząc będziemy sporo teoretyzować :ok: Każda przyczepka się różni i nie ma standardowych odpowiedzi.

A np. pisząc o ogrzewaniu napisz jaki macie model.

A co do aku to my najczęściej stosujemy coś około 60-100Ah. Tu musisz zadać sobie pytanie czym go będziecie doładowywać. Aku przy TV i innych sprzętach wystarczy na góra pełny weekend.

Więcej szczegółów :ok:

Pozdrawiam!