Trafko Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Kulig Południowców 05-07-II-2010 Miejsce trzydniowej biesiady Andrychów. http://www.poddebem.beskidy.pl/ Andrychów , ul . Powstańców Warszawy 15 GPS E-19*18"39 N-49*51"41 Przejazd autokarem na miejsce kuligu w sobotę ok godz 14,30. Miejsce kuligu Jaworze godzina 16. Organizator Trafko Naczelni kucharze Kotłowe dani Grillowe finger Propozycje kulinarne Piątek Duszonkiadje , Greg i Trafko Rysiaczek-żurek na boczusiu i kiełbasie , oraz pyszny bigosik. Wyroby swojskie do konsumpcji. Sobota Fingier-dania grillowe Dani-gulasz w kotle. Niedziela Mega jajecznica z 200 jaj ? Witam. Kulig z pochodniami , z odpoczynkiem i ogniskiem w lesie i noclegiem. Nocleg będzie w dwóch domkach , łóżek nie starczy dla wszystkich , ale będziemy spać na podłodze na materacach. Większości to odpowiada , a kto będzie się krępował to w domku nr 1 na samej górze są dwa pokoiki po 4 os , a jeśli ktoś zażyczy sobie nocleg gdzie indziej to ja załatwię bez problemu. Jestem miejscowy i znam okolicę. Domki są ogrzewane elektrycznie i zimno nam nie grozi. W kuchni jest lodówka , zlewozmywak i kuchenka elektryczno gazowa. Garnki i talerze są , ale lepiej będzie jak zabierzemy ze sobą. Woda ciepła i zimna jest , ubikacje i kabiny prysznicowe. Warunki jak u nas w domach. Myślę ,że to powinno wyglądać podobnie jak na fotkach. Lista chętnych na kulig z noclegiem 1-Rysiaczek ( 2-os) potwierdzone na 100% 2-Yabulon ( 4-os ) potwierdzone na 100%+ małe dziecko 3-track222 ( 3-os ) Nie przyjedzie sprawy losowe 4-jenna & darek126N ( 3-os )potwierdzone na 100% 5-grace ( 4-os ) Nie przyjedzie sprawy losowe 6-Daniel_d11 (3-os )potwierdzone na 100% 7-Serek ( 2-os ) Nie przyjedzie sprawy losowe 8-Michalc3 ( 3-os ) Nie przyjedzie sprawy losowe 9-dani (4-os )potwierdzone na 100%+ małe dziecko 10-Janusz s ( 1-os) potwierdzone na 100% 11-filipinka ( 2-os ) potwierdzone na 100% 12-Tadek 1 ( 2-os )potwierdzone na 100% 13-Z Yabulonkami (4-os ) Nie przyjedzie sprawy losowe 14-finger ( 3-os )potwierdzone na 100% 15-100pa ( 2-os ) Nie przyjedzie sprawy losowe 16-Kayk ( 4-os ) Nie przyjedzie sprawy losowe 17-ed ( 2-os )potwierdzone na 100% 18-noemi_s (3-os ) potwierdzone na 100% + 1 małe dziecko 19-Lwiątko+Greg+1 dziecko (3-os) potwierdzone na 100% +małe dziecko 20-adi1958 ( 2-os ) potwierdzone na 100% 21-gosiek (4-os) potwierdzone na 100% 22-Trafko ( 3-os )potwierdzone na 100% +małe dziecko Razem ok 60 osób Potwierdzone na 100% Osób 35 Dzieci Małe 5 Razem 40 os Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabulon Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Oczywiście, że wielkie ognisko Raczej z noclegiem, ale to też będzie zależało od ceny, a miejsce lepiej żeby było wiadome, bo jak Szczecin to nie jadę a jak gdzieś bliżej to jestem chętny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
track222 Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Ja tez jestem chetny!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trafko Posted November 3, 2009 Author Share Posted November 3, 2009 jak Szczecin to nie jadę To na Południu i w górach lub w mniejszych pagórkach w lesie. Najpierw Ojców , potem Kulig. Większość obgadamy razem przy ognisku na Złotej Górze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jenna Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 my oczywiście też jesteśmy chętni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grace Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 WOW - jak zobaczyłam fotki to już bym chciała tam być Myślę, że wielkie ognicho, jakiś dobry grzaniec no i w związku z tym najlepiej byłoby chyba z noclegiem Byle tylko śnieg dopisał... Leszku - włącz swoje czary i spraw, by pogoda dopisała tak, jak podczas naszych jesiennych Bieszczad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leszek Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Leszku - włącz swoje czary i spraw, by pogoda dopisała tak, jak podczas naszych jesiennych Bieszczad ______________ Czarowanie nic tu nie da raczej potrzebna jest cierpliwość żeby za wcześnie nie zrobić. Wiadomo najwięcej długo leżącego śniegu jest końcem stycznia i w lutym .Ale kto wytrzyma do tego czasu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trafko Posted November 4, 2009 Author Share Posted November 4, 2009 Myślę, że wielkie ognicho, jakiś dobry grzaniec no i w związku z tym najlepiej byłoby chyba z noclegiem Myślę ,że dani w swoim kotle zrobi grzańca. Ciekawe czy zostanie coś na drugi dzień. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Th0rn Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 przepraszam gdzie taki snieg jest jak na tych zdjeciach? Marcinku szybko mi tu pisz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trafko Posted November 4, 2009 Author Share Posted November 4, 2009 To było rok temu w malowniczym Jaworzu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel DJR Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Ja, My też jesteśmy za, jak nie będzie śniegu to zabieramy armatki i przed zaprzęgami będziemy prószyć śniegiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serek Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Serki jak najbardziej są za ...Marcin więcej szczegółów i oczywiście że duże ognisko... zalezy gdzie , ale raczej z noclegiem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trafko Posted November 5, 2009 Author Share Posted November 5, 2009 Sprzęt: przyczepa Model: ABI JUBILEE EQUERRY No to gratuluję i jakaś pępówka raczej dyszlówka by się zdała. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serek Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Sprzęt: przyczepaModel: ABI JUBILEE EQUERRY No to gratuluję i jakaś pępówka raczej dyszlówka by się zdała. Nie ten temat , ale co tam ... oj tak wypierac sie nie będe ...a co Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trafko Posted November 5, 2009 Author Share Posted November 5, 2009 Jak na razie mam trzy opcje. 1-kulig , ognisko , imprezka w lokalu (cały z drewna) i nocleg . Opcja może być kosztowna. 2- kulig , ognisko w lesie ,transport na nocleg , nocleg razem z imprezką (cały domek lub dwa obok siebie dla naszej dyspozycji. Opcja tania 3- w trakcie rozwoju. Uwaga-rury wydechowe pojazdów ciągnących skierowane na ludzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts