Skocz do zawartości

Honda jako holownik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów.

W tym temacie już było sporo opinii. Jednakże mam dylemat czy Honda z silnikiem benzynowym 90 KM i momentem obrotowym 120 Mn/4600 obrotów nadaje się na holownik?

Czy przypadkiem silnik nie jest zbyt słaby ażeby myśleć o ciągnieniu przyczepy.

:bukiet:

Opublikowano
Czy przypadkiem silnik nie jest zbyt słaby ażeby myśleć o ciągnieniu przyczepy.

Jakiej przyczepy z jakim DMC?

Opublikowano

taką małą przyczepkę możesz ciągnąć w zasadzie każdym autem.

z pewnością Twój holownik będzie szedł jak burza :bukiet:

Opublikowano
Jednakże mam dylemat czy Honda z silnikiem benzynowym 90 KM i momentem obrotowym 120 Mn/4600 obrotów nadaje się na holownik?

wystarczy zerknac w dowod rejestracyjny

w koncu producent podaje tam info o DMC przyczep ,potem kupic przyczepke o DMC 3/4 podanego i samochod bedzie z takim ogonkiem spokojnie jezdzil :bukiet:

pozdrawiam

Opublikowano

Czy jak burza to nie wiem, ale będzie się jechało. Mialem kiedys nissana sunny wielozaworowego już. Tez wysokoobrotowy silnik. Ciągnęło się ok, z tym ze nie na 5 tylko na 4. Na 5 trzeba bylo 90 jechac aby jako tako silnik chodził (tylko ze wtedy mocno trzeba było gaz naciskać), ale to było 75 kucy i jakieś 750 kg przyczepa.

PS. Ciągnąć sie każdym da. Kwestia komfortu i tempa wdrapywania sie na gory.

Opublikowano
Czy jak burza to nie wiem, ale będzie się jechało. Mialem kiedys nissana sunny wielozaworowego już. Tez wysokoobrotowy silnik. Ciągnęło się ok, z tym ze nie na 5 tylko na 4. Na 5 trzeba bylo 90 jechac aby jako tako silnik chodził (tylko ze wtedy mocno trzeba było gaz naciskać), ale to było 75 kucy i jakieś 750 kg przyczepa.

PS. Ciągnąć sie każdym da. Kwestia komfortu i tempa wdrapywania sie gory.

Nie ma sie co zastanawiac trzeba kupować przyczepe i w droge. :bukiet: