Skocz do zawartości

Czy zasilacz do lamp LED może zasilać w przyczepie pompkę wody , radio, TV,

andsidz

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie.  Czy zasilacz do lamp LED może zasilać  w przyczepie pompkę wody , radio, TV, . Miałem dotychczas zainstalowany w przyczepie zasilacz do komputera DELL 18 amperowy i doskonale mi wszystko działało . Ponieważ mi się uszkodził chciałbym go wymienić na zasilacz do LED . Są takie na allegro i są tańsze od typowych zasilaczy do przyczep tylko nie maja odczepów dla akumulatora na czym mi nie zależy, Nie wiem jak miałbym podłączyć jeden obwód bo nie mogę go rozdzielić do takiego zasilacza który ma np. 3 obwody. Czy na jednym uzyskam pełną moc ? Czy może mi ktoś coś doradzić w tej sprawie Pozdrawiam Andrzej

https://allegro.pl/oferta/zasilacz-led-modulowy-do-tasm-cctv-12v-33a-400w-13987512407?utm_medium=afiliacja&utm_campaign=9192db16-ad15-4b55-a8f7-0fedda7ddbd0&tag=cs&utm_source=ctr_b

Uciagnie. Akumulatora nie masz? Bo jak masz to nie może być taki zasilacz.

Jak ma 3 wyjścia to nie wiadomo czy moc jest rozłożona czy zsumowana, może być różnie, zależy jak to ogarnął producent. musiał byś szukać w specyfikacji. Najlepiej kup z jednym wyjściem, będzie wiadomo, że cała moc będzie przypadać na to wyjście.

13 godzin temu, Łza Włóczynutka napisał(a):

Uciagnie. Akumulatora nie masz? Bo jak masz to nie może być taki zasilacz.

Jak ma 3 wyjścia to nie wiadomo czy moc jest rozłożona czy zsumowana, może być różnie, zależy jak to ogarnął producent. musiał byś szukać w specyfikacji. Najlepiej kup z jednym wyjściem, będzie wiadomo, że cała moc będzie przypadać na to wyjście.

Bardzo dziękuję za informację. Uzyskałem informacje od sprzedawców że taki zasilacz ma zmostkowane wyjścia więc mogę uzyskać pełną moc podłączając się do jednego dowolnego wyjścia. Czy dlatego się nie nadaje do współpracy z akumulatorem bo daje 12V na wyjściu  a żeby ładować akumulator potrzebne jest wyższe napięcie ????????? Czy dobrze rozumię ? Zaczął mi działeć ten zasilacz DELL 18 amperowy sam się naprawił chyba ma zabezpieczenie przeciwzwarciowe i po pewnym czasie ruszył. Jeszcze raz dziękuję

Godzinę temu, andsidz napisał(a):

Czy dlatego się nie nadaje do współpracy z akumulatorem bo daje 12V na wyjściu  a żeby ładować akumulator potrzebne jest wyższe napięcie

tak

Godzinę temu, andsidz napisał(a):

Zaczął mi działeć ten zasilacz DELL 18 amperowy sam się naprawił chyba ma zabezpieczenie przeciwzwarciowe i po pewnym czasie ruszył

tak, zasilacze dell mają takie zabepieczenie. resetuje się dopeor po odłączeniu od sieci i ponownym włączeniu.