Skocz do zawartości

Hobby - Rysiu200 - chwali się !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tadaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kupiłem cycepę!!! Chwalę się.... :krzykacz:

Udało się wczoraj dojechac 500 km bez przeszkód i mam na podjeździe.

Nie mam jeszcze fotek któe możnaby wrzucić, ale to ta:

http://www.allegro.pl/item762000614_hobby_560_kmfe_excellent.html

Ogólnie stan znakomity: zadbana, czyściutka, pachnąca, nic nie pourywane, nic nie klekocze. Były dwie wady, których wczesniej uprzedzil mnie sprzedajacy: Przyczepa była sciagnieta z UK po wystrzale opony. Miała uszkodzone nadkole, ktore zostalo profesjonalnie naprawione u Smolicza w Poznaniu. Jedne co zostalo, to blacha nad nadkolem miala rozdarcie na ok. 5-7cm, które jest zaszpachlowane. Wydaje mi się, ze jest to naprawione bardzo dobrze i nie jest dyskwalifikujące. Druga wada: Szyberdach ma ułamane cos, co powoduje, ze po otwarciu opada, nie jest w pozycji „otwarte”. Nie wiem jak to naprawic i nie wiem, czy w ogole jeszcze nie brakuje tam z gory jakiejs oslony. Jak zrobie tego zdjecie to wrzuce, może doradzicie.

Na początku był mocny stresik, bo po zaprzęgniecie okazalo się, ze światla wariuja i świeci się wszystko na raz. Trzeba było na gwałt podjechac do elektryka, okazalo się ze sa źle podpodłączane kable w gnieździe w aucie. Elektryk poprzemienial i wszystko wrócilo. Uffffffff…………

Teraz najbliższy klopocik to znalezienie miejsca, gdzie ją przechowam. Mam zawalony caly podjazd i zablokowane auta. Może ktoś z okolic Warszawy pomoże i doradzi, gdzie możnaby przezimowac cycepę?

Pozdrawiam wszystkich serdecznie!

Rysiu

Opublikowano

rysiu200, Ładna budka i niech się sprawuje dobrze

p.s. ten post powinien być w innym miejscu w nowym temacie - tak mi się wydaje.

Karawaning.pl Strona Główna » Karawaning.pl » Nasze pojazd

Opublikowano

rysiu200, gratuluję zakupu. Jeśli chcesz postawić na zimę przyczepę na pilnowanym placu w Nieporęcie ( trzymam tam swoją łódkę ) to daj znać na priv.

Opublikowano

rysiu200, powiem ze przyczepa ladna :ok: ogladalem ja :ok: ale zdyskwalifikowalo ja to iz ma pietrowe lozko i nie ma przedsionka...ale ogolnie git...

zapewne lepiej sie targowales niz ja :krzykacz: bo na poczatku koles to z tymi 40 000zł to przesadzil :ok:

rysiu200, 560 to taki rozmiar w sam raz :bzik: ze twoja Pani powinna byc zadowolona :jump:

a co do zimowania przyczepy...

ja juz jestem w trakcie... budowy wiaty, jesli powierzchnia wiaty nie przekracza 25m2 to tylko "zglaszasz" w wydziale budownictwa ...

belki kantowki 10x10 przy gestym szkielecie lub 15x15 przy mniej zwartej konstrukcji i do dziela...

stwaiasz wiate przy scianie domku i masz problem z glowy...

belki mnie kosztowaly 500zł

+ 500 kolejne elementy do skrecania i laczenia belek do tego pcv lub trapez na dach i po sprawie...

Opublikowano
rysiu200, powiem ze przyczepa ladna :ok: ogladalem ja :bzik: ale zdyskwalifikowalo ja to iz ma pietrowe lozko i nie ma przedsionka...ale ogolnie git...

zapewne lepiej sie targowales niz ja :jump: bo na poczatku koles to z tymi 40 000zł to przesadzil :ok:

rysiu200, 560 to taki rozmiar w sam raz :ok: ze twoja Pani powinna byc zadowolona :jump:

a co do zimowania przyczepy...

ja juz jestem w trakcie... budowy wiaty, jesli powierzchnia wiaty nie przekracza 25m2 to tylko "zglaszasz" w wydziale budownictwa ...

belki kantowki 10x10 przy gestym szkielecie lub 15x15 przy mniej zwartej konstrukcji i do dziela...

stwaiasz wiate przy scianie domku i masz problem z glowy...

belki mnie kosztowaly 500zł

+ 500 kolejne elementy do skrecania i laczenia belek do tego pcv lub trapez na dach i po sprawie...

Oglądałes ją w realu?

No, ale to ze ma pietrowe lozko to chyba nie bylo zaskoczeniem, tylko wiadomo bylo od razu? :krzykacz: Twoja 560 tez jest bardzo ładna, ale myśmy chcieli te, bo mamy 2 dzieciaczkow i czesto bedziemy nocować teściów, wiec potrzebujemy realnie 6 spań. Ja najpierw chcialem 650UMFe, ale potem doszedlem do wniosku, ze 560 KMFe będzie bardziej funkcjonalna na nasze potrzeby, bo dzieciakiw 650 musialyby spac razem, a na sniadanie trzebaby wszystko zwijac zeby byl stół. A w 560 kazde z nich ma swoje osobne lożko, a "U" nie trzeba zwijać, tylko wszyscy sie zwlekają na jajecznice. A w razie potrzeby mozemy przenocować 2 gości, a w tej 650 juz gorzej, bo dodatkowe spanie jest pojedyncze. I wybór padł na tę. Dodatkowo te 560 moge legalnie ciagąć, a do 650 musialbym zmieniac holownik na ciezszy.

Sprzedajacy bardzo fajny, pomocny i życzliwy, miłośnik karawaningu. Przyczepa po przeglądach, wszystko malinka.

Na razie udalo mi sie ją wcisnąć w róg podjazdu i odblokować wjazd do garazu. Chyba jeszcze nie dojrzalem, żeby ją postawić gdzieś indziej, na razie cieszy jak cholera... A i bedzie można zawsze wejsc, przewietrzyc itp.

Pozdrówki,

Rysiu

Opublikowano

Bardzo ładna przyczepa... gratuluje zakupu i niech sie dobrze sprawuje... rozkład idelany dla mojej rodzinki ...Jula miała by gdzie spać raz na dole , raz na górze...bardzo fajny bajerek... :czerwona:

Opublikowano

Przepraszam, że dopiero teraz, ale jakoś dopiero teraz, ten temat rzucił mi się w oczy.

Gratulacje Rysiu, z okazji dokonanego zakupu :czerwona:

Przyczepa piękna i rewelka, że wszystko udało się tak jak zakładałeś.