Skocz do zawartości

Naprawa krzesła Regatta Forza, jak, czym?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka, na ktorymś z wyjazdów przekroczona została ładowność krzesła i stało się takie coś.. 

20230819_074626.thumb.jpg.c45f4dbe48d4b87cb7c1791ab58566af.jpg

Pytanie mam jak to zszyć, czy żyłką wedkarską czy inna metode zastosować. Krzeslo jest bardzo wygodne i nie mysle go dalej niszczyc. 

Poradzicie cos?

20230819_074640.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 20.08.2023 o 08:27, ufolz napisał(a):

Hejka, na ktorymś z wyjazdów przekroczona została ładowność krzesła i stało się takie coś.. 

20230819_074626.thumb.jpg.c45f4dbe48d4b87cb7c1791ab58566af.jpg

Pytanie mam jak to zszyć, czy żyłką wedkarską czy inna metode zastosować. Krzeslo jest bardzo wygodne i nie mysle go dalej niszczyc. 

Poradzicie cos?

20230819_074640.jpg

Chwileczkę, ładowność tego krzesła wg producenta to 150 kg ?! Chcesz powiedzieć że więcej na nim było ? Jakim cudem ?

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, elwekan napisał(a):

Chwileczkę, ładowność tego krzesła wg producenta to 150 kg ?! Chcesz powiedzieć że więcej na nim było ? Jakim cudem ?

Krzesla sa wg mnie zarabiste i spokojnie wytrzymały 140kg znajomego, ale jezeli po malu głebszych jego zona stwierdzila ze usiadzie na kolanach to stalo sie co widac. 

@mundek28 innego zdania jestem i uwazam ze to bardzo dobry zakup. Temat nie jest o ocenie tylko jak.naprawic. wlasnie w ten weekend naprawilem i pewnie zrobie fotki jak to poszlo. Super konstrukcja z mozliwoscia prania. ;-)

Edytowane przez ufolz (wyświetl historię edycji)
Opublikowano
12 godzin temu, elwekan napisał(a):

Czasem kochana Żoneczka może chcieć się przytulić i efekty widać ;)

W dniu 20.08.2023 o 08:27, ufolz napisał(a):

Pytanie mam jak to zszyć, czy żyłką wedkarską czy inna metode zastosować.

Chyba bym w tym kierunku szedł. Ale zamiast żyłki wziął plecionkę. Nic innego nie przychodzi mi do głowy.

Opublikowano

Nie uwierzycie dorobilem z 3mm płaskownika aluminiowego taki kształt wywiercilem 20mm dziure przynitowalem czterema nitami i trzyma. ;-)

Opublikowano
20 godzin temu, ufolz napisał(a):

Nie uwierzycie dorobilem z 3mm płaskownika aluminiowego taki kształt wywiercilem 20mm dziure przynitowalem czterema nitami i trzyma. ;-)

Cyknij fotkę "potomnym". Pewnie nie jeden z nas ma tego typu krzesła, w których ten element pęka (ja mam np. kanapę Bergera i krzesła wędkarskie da dzieci). A Twój patent może być wartym skopiowania :ok:

Opublikowano
13 godzin temu, szary11 napisał(a):

Cyknij fotkę "potomnym". Pewnie nie jeden z nas ma tego typu krzesła, w których ten element pęka (ja mam np. kanapę Bergera i krzesła wędkarskie da dzieci). A Twój patent może być wartym skopiowania :ok:

Ja właśnie kupiłem takie krzesła, ale już kupując widziałem ich słaby punkt, to właśnie miejsce. Tak więc od początku chciałem poprawić fabrykę, także szukałem takiego wątku i dlatego już w pierwszym pytaniu chciałem wiedzieć ile kg na tym siedziało że się urwało. Poniżej 150 kg czy powyżej.
Jednak pomimo tego co piszesz że siedział kolega 140 kg i nic to "mundek28" może mieć rację w dłuższej perspektywie czasu, a wiem że w takim przypadku z czasem ten punkt puści jako pierwszy. No nic, pokaż co zmajstrowałeś bo o nitowaniu nie pomyślałem. I z jakich elementów gotowych to robiłeś też najlepiej.

Opublikowano
W dniu 26.09.2023 o 09:23, szary11 napisał(a):

A prosze bardzo, mówisz i masz. Przepraszam ze tak późno ale ciągle w biegu.. spokojnie krzesla wytrzymija 140kg. ;-) uprzedzajac... pewnie zaraz bedzie ze łeeee amelinium to mozna by pomalowac na czarno. Jak zda egzamin to pomaluje.

20230928_171316_copy_1024x1818.jpg

20230928_171324_copy_1024x577.jpg

20230928_171339_copy_1024x1818.jpg