Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukuję takiego elementu jak na zdjęciu (tej gumowej podkładki z uszkiem, mocowanej na dwie małe śrubki). Orientuje się ktoś, pod jaką nazwą handlową to występuje i ewentualnie gdzie mogę to kupić?

podkładka do przedsionka.jpg

Opublikowano

Szukałem coś w tym stylu w zastępstwie przykręcanych uchwytów w ścianę przyczepy.

Takiego jak Twój nie widziałem, wygląda jak zintegrowany z przedsionkiem/daszkiem. Może masz markę/producenta i u nich poszukać by się dało jako elementy montażowe.

Szukaj po haśle "uchwyt SHS" lub "zaczep SHS"

Na szybko w zastępstwie takie coś pewnie podejdzie:

https://mpcamp.pl/pl/p/Mocowanie-przedsionka-Stopper-SHS-Brunner/2988

albo takie

https://allegro.pl/oferta/mocowanie-przedsionka-brunner-blocker-shs-3-szt-12741063549?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czesci_czesci-samochodowe_pla_pmax&ev_campaign_id=17996333742&gclid=EAIaIQobChMIt4j69oWYgAMVWVBBAh1sRgk2EAQYBSABEgLuWvD_BwE

jest kilka różnych wersji/modeli

Opublikowano (edytowane)

Widziałem te uchwyty, ale niestety to nie to. Zupełnie inny sposób mocowania. Na przyczepie mam przykręcone uchwyty (oczka czy jak je tam zwać), ale jednak te zintegrowane z przedsionkiem uważam za bezpieczniejsze dla konstrukcji ściany przyczepy. Tak, jest to "zintegrowane" z przedsionkiem, tzn. przykręcone tymi dwiema plastikowymi śrubkami do krawędzi obrzeża przedsionka.

Marka przedsionka to Eurovent, ale pod tym hasłem google znajduje głównie producenta akcesoriów do dachów domowych (membrany itp.). W każdym razie nie znalazłem nic zbliżonego do moich potrzeb.

Edytowane przez timo69 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

Witam.

W dniu 18.07.2023 o 23:07, timo69 napisał(a):

Marka przedsionka to Eurovent, ale pod tym hasłem google znajduje głównie producenta akcesoriów do dachów domowych

Gdy zmienimy metodę B) poszukiwań to otrzymamy taki efekt:

image.thumb.png.927b50580b00ece71a7c0fd10b0d4afd.png

A później w grupie Trigano

image.png.4e8a066e61b34a1c1463a5f012543aef.png

W dniu 17.07.2023 o 10:53, timo69 napisał(a):

Poszukuję takiego elementu jak na zdjęciu (tej gumowej podkładki z uszkiem, mocowanej na dwie małe śrubki). Orientuje się ktoś, pod jaką nazwą handlową to występuje i ewentualnie gdzie mogę to kupić?

No i tu już była większa trudność (ale za to lepsza zabawa:))

W ofercie NARBONNE Accessoires mamy (mieliśmy?):

image.thumb.png.a3fef694563c9b3ad99ba970983666b4.png

Poszukiwany element to:

uchwyt (mocowanie gumowe) TRIFIX określane jako pochodzące od Trigano

image.png.6ea8a761ef878d3fa0e14e9b9720865d.png

Pozdrawiam

Edytowane przez Tofel (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Dzięki. Natomiast mimo wszystko nie znalazłem tego do kupienia :(