siwak Opublikowano Czwartek o 08:42 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 08:42 Koledzy, Moja stara lodówka Dometic RM 7550 odmówiła dalszej pracy, zamieniłem ją na Dometica RM 7271 o tych samych wymiarach (wchodzi bez problemu w istniejącą zabudowę). Odpaliłem ją na 230VAC i wszystko jest OK. Problem jest z pracą na gazie - króciec gazowy w przyczepie zamontowany jest u góry z lewej strony (IMG_20230522_192844 - patrząc od tyłu lodówki), natomiast króciec w nowej lodówce u dołu (IMG_20230522_193026). Pytanie: gdzie mógłbym zamówić dorobienie odpowiedniego kawałka przewodu sztywnego do połączenia tych króćców - długość mogę zmierzyć, ewentualne dopasowanie kształtu rurki potrafiłbym ogarnąć? Czy można taki przewód wykona jako elastyczny, np. w oplocie stalowym, odpowiednio ułożonym z dala od gorących elementów lodówki? Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ventyl Opublikowano Czwartek o 09:12 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 09:12 Przewód kupisz z metra u lokalnego montera instalacji gazowych. Jak jest kumaty to końcówki pewnie też będzie miał. Jak jesteś z Gliwic to możesz spróbować podjechać do Stolarzowic do Davanti, jest też kumaty gazownik w Zbrosławicach myślę że ogarnie temat. Tych przewodów nie trzeba jakoś specjalnie zarabiać. Bo uszczelniają się podczas pierwszego skręcania. Co do kształtowania to ogarniesz sam w rękach, można się wspomóc np puszką od farby żeby zrobić łuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwak Opublikowano Czwartek o 11:10 Autor Udostępnij Opublikowano Czwartek o 11:10 Dziękuje, spróbuję w Davanti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi