Jarogame Opublikowano 23 Maja Udostępnij Opublikowano 23 Maja Wiem , że tak samo jak w samochodach znajdą się miłośnicy każdej marki lecz kogokolwiek z nich zapytasz co jest lepsze: Opel czy Mercedes, to odpowiedź będzie jednoznaczna. Szukam takich mercedesów w przyczepach kempingowych, jestem świeży w temacie, jak wpisuje w google opinie nt. firmy to mi wyskakują przyczepy na sprzedaż. Jak na razie widzę, że Fendt i Knaus. Jaka jeszcze firma im dorównuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekzoo Opublikowano 23 Maja Udostępnij Opublikowano 23 Maja Jaki budżet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogame Opublikowano 23 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja do 45 tys , rocznik kolo 2000 nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eastnomad Opublikowano 23 Maja Udostępnij Opublikowano 23 Maja 8 minut temu, Jarogame napisał(a): do 45 tys , rocznik kolo 2000 nie przeszkadza Według mnie przy takich kryteriach należałoby raczej kierować się nie marką a stanem konkretnego egzemplarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekzoo Opublikowano 23 Maja Udostępnij Opublikowano 23 Maja 3 minuty temu, Eastnomad napisał(a): Według mnie przy takich kryteriach należałoby raczej kierować się nie marką a stanem konkretnego egzemplarza. Dokładnie, dlatego o to zapytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eastnomad Opublikowano 23 Maja Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2 minuty temu, jacekzoo napisał(a): Dokładnie, dlatego o to zapytałem Domyślam się. @Jarogame marka większe znaczenie ma jak kupujesz nową przyczepę. Jak używaną to przede wszystkim liczy się stan i np. taki fendt z Francji po Cyganach będzie dużo gorszą opcją niż budżetowa ale używana prywatnie i nie całorocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogame Opublikowano 23 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 21 minutes ago, Eastnomad said: Domyślam się. @Jarogame marka większe znaczenie ma jak kupujesz nową przyczepę. Jak używaną to przede wszystkim liczy się stan i np. taki fendt z Francji po Cyganach będzie dużo gorszą opcją niż budżetowa ale używana prywatnie i nie całorocznie. dzięki, uszanuje opinie ale dalej szukam odpowiedzi na pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekzoo Opublikowano 23 Maja Udostępnij Opublikowano 23 Maja Podaję hasło: kabe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czyś Opublikowano 23 Maja Udostępnij Opublikowano 23 Maja (edytowane) 1. Jeśli używana i im starsza, większe znaczenie ma rzeczywisty stan niż "gwiazda na masce". W przeciwnym razie, może być jak z Mercedesem: W210 ("okular") - w którym gwiazda na masce zostawała po nastu/dwudziestu latach zdaje sie jedynym sprawnym elementem (o ile ktoś jej wcześniej nie zajumał), czy z Vito I gen., które w blasku "gwiazdy" znikało w oczach (chociaż "dawcy" płyty podłogowej z tych samych lat - T4 - zaciorani bo zaciorani - nadal jeżdżą, co najwyżej po wymianie progów). 2. Tabbert, Fendt, LMC, Knaus... Powiedzmy że te "solidniejsze" i lepiej "rokujące" z pierwszej pięciolatki trzeciego tysiąclecia, co jednak nie jest regułą na rynku sprzętów było-nie było używanych przez lata i po wielu kolejach losu. 3. Wystrzegać się przodów laminatowych/pleksi, z "kosmetycznymi" pęknięciami sięgającymi listew krawędziowych 4. Którą wybrać - patrz punkt 1. 5. Czy wybrać inną markę jeśli stan jest dobry - patrz punkt 1. 6. Wystrzegać się przyczep angielskich. 7. W razie wątpliwości - patrz punkt 1. 17 minut temu, jacekzoo napisał(a): Podaję hasło: kabe To już klasa S lub Maybach według przyjętych porównań. I rodzynek na rynku wtórnym, ale jak najbardziej celna podpowiedź. Edytowane 23 Maja przez czyś (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eastnomad Opublikowano 23 Maja Udostępnij Opublikowano 23 Maja Żebym nie był złym prorokiem, ale jak dalej będziesz opierał swoją decyzję na marce a nie jakości tak jak Wszyscy tu ci pisali to ostateczny wybór może być daleki od optymalnego niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek S Opublikowano 23 Maja Udostępnij Opublikowano 23 Maja Hymer Eriba Kabbe, z tym tylko że już nie produkują. Hymer, Tabert Fendt, Knaus LMC, Burstner, TEC, Adria w zasadzie na równi z Hobby. A może ktoś ma inne zdanie Wiele zgnitych Kabbe widziałem w Norwegii więc każda kiedyś złapie wilgoć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek00 Opublikowano 23 Maja Udostępnij Opublikowano 23 Maja Hymer Eriba Kabbe, z tym tylko że już nie produkują. Hymer, Tabert Fendt, Knaus LMC, Burstner, TEC, Adria w zasadzie na równi z Hobby. A może ktoś ma inne zdanie Wiele zgnitych Kabbe widziałem w Norwegii więc każda kiedyś złapie wilgoćJak nie produkują Kabe? Produkują:https://www.kabe.se/en/#kabe2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czyś Opublikowano 23 Maja Udostępnij Opublikowano 23 Maja O przyczepy Hymera chyba chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eastnomad Opublikowano 24 Maja Udostępnij Opublikowano 24 Maja 7 godzin temu, Irek S napisał(a): Kabbe, z tym tylko że już nie produkują. Wydaje mi się, że miałeś na myśli markę Cabby. Kabe cały czas tak jak pisał @jacek00 jest robiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek S Opublikowano 24 Maja Udostępnij Opublikowano 24 Maja https://www.marktplaats.nl/v/caravans-en-kamperen/caravans/m1972350995-kabe-classic-600-gdl-2017-stapelbed-mover-airco-levelsysteem Jakby nie patrzeć Kabe. Jest jeszcze Solifer i Polar Fakt sorki rzeczywiście jest produkowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi