Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Ktoś już przetestował nowe tabletki Thetforada. W teorii zajmują mniej miejsca.....
SASZETKI-KAPSULKI-DO-TOALETY-WC-THETFORD-20-szt-EAN-GTIN-8710315995466.thumb.jpg.f5397ba95a0152fdeb36d0c9dac11274.jpg
Jak cenowo to wypada? I jest to w takim worku jak tabletki do zmywarki? To ja wolę słoiczek jednak bo jest wygodny
Opublikowano
24 minuty temu, Gizbern napisał(a):

Ktoś już przetestował nowe tabletki Thetforada. W teorii zajmują mniej miejsca.....

Jakie tam nowe, w zeszlym roku juz na pewno byly a mam wrazenie ze i wczesniej :) Natomiast nie wiem na ile moge powiedziec ze przetestowalem, ale mialem okazje wyprobowac. Zostalem "poczestowany" przez znajomych, bo plyn thetforda, ktory kupilem byl jakis trefny (chyba byl nawet gdzies watek na forum) i ile nie zalalem go to i tak strasznie smierdzialo w toalecie. Po wrzuceniu kapsulki jak reka odjal, wiec raczej dobrze sie sprawuje, ale brak testu przy roznych temperaturach itp :)

13 minut temu, jacek00 napisał(a):

I jest to w takim worku jak tabletki do zmywarki? To ja wolę słoiczek jednak bo jest wygodny

Tak one sa w takim worku jak kapsulki do zmywarki bywaja, i tez wole sloiczek z saszetkami. Zastanawiam czy takie kapsulki mozna trzymac w zimie w przyczepie jak stoi nieuzywana. Niektorzy twierdza ze plyn tracil swoje wlasciwosci.

Opublikowano
13 minut temu, jacek00 napisał(a):
29 minut temu, Gizbern napisał(a):
SASZETKI-KAPSULKI-DO-TOALETY-WC-THETFORD-20-szt-EAN-GTIN-8710315995466.thumb.jpg.f5397ba95a0152fdeb36d0c9dac11274.jpg

Jak cenowo to wypada? I jest to w takim worku jak tabletki do zmywarki? To ja wolę słoiczek jednak bo jest wygodny

Również popieram słoiczek :) … z wiekiem wzrasta zapotrzebowanie na komfort :).

Ale ciekawe czy zmienili tylko opakowanie i dodali napis „new” czy coś jeszcze :) ? 

Opublikowano
9 minut temu, Analog82 napisał(a):

Niektorzy twierdza ze plyn tracil swoje wlasciwosci.

Dołączam się do tych niektórych.

Ostatnio używam i tabletek Dometica i saszetek Thetforda, na zmianę żeby urozmaicić zapachowość :D i są OK. Ale mam tez niebieski płyn Thetforda na krótkie 1-2 dniowe wyskoki. Niestety przy większej zawartości kasety płyn "nie daje rady" i zalatuje smrodkiem ;)

Opublikowano

Używaliśmy tych kapsułek w majówkę. Jedyna różnica jaką zauważyłem pomiędzy płynem a kapsułkami to brak aż tak mocnego zabarwienia wody na niebisko, poza tym wszystko :yes: No i testy trwały co najwyżej 2 dni z powodu regularnego przepełniania zbiornika, dzieciaki odmawiają teraz latania do łazienki skoro mają w przyczepie...

Opublikowano
4 minuty temu, Prusiak napisał(a):

Dołączam się do tych niektórych.

Ostatnio używam i tabletek Dometica i saszetek Thetforda, na zmianę żeby urozmaicić zapachowość :D i są OK. Ale mam tez niebieski płyn Thetforda na krótkie 1-2 dniowe wyskoki. Niestety przy większej zawartości kasety płyn "nie daje rady" i zalatuje smrodkiem ;)

U mnie testy terenowe latem wykazały że dometic to kompletne nie porozumienie ... cena porównywalna z thetfordem a "sprawność" co najmniej o klasę niższa.

Opublikowano
Teraz, macieku napisał(a):

U mnie testy terenowe latem wykazały że dometic to kompletne nie porozumienie ... cena porównywalna z thetfordem a "sprawność" co najmniej o klasę niższa.

Porównując do saszetek Thetforda masz rację. Ale ostatnio kupiony płyn niebieski to dopiero jest porażka...

Tak się jeszcze zastanawiam jaki wpływ na skuteczność środków ma forma użytkowania... Chodzi mi o to, że przyczepy stoją w miejscu a kamper się porusza... wiadomo że i zawartość wtedy również... Do kampera obecnie u mnie wygrywają niebieskie saszetki.

Opublikowano
50 minut temu, Analog82 napisał(a):

Tak one sa w takim worku jak kapsulki do zmywarki bywaja, i tez wole sloiczek z saszetkami. Zastanawiam czy takie kapsulki mozna trzymac w zimie w przyczepie jak stoi nieuzywana. Niektorzy twierdza ze plyn tracil swoje wlasciwosci.

Ja trzymam zimą to w przyczepie. Nie zauważyłem żadnego spadku właściwości. Płyn i saszetki działają tak samo dobrze. 

36 minut temu, Prusiak napisał(a):

Niestety przy większej zawartości kasety płyn "nie daje rady" i zalatuje smrodkiem ;)

Ile lejesz tego płynu? Ja w zależności od temperatury wlewam 150-180 ml i nawet uważam, że płyn działa lepiej niż same saszetki thetforda. Oczywiście saszetki są dużo wygodniejsze. 

30 minut temu, macieku napisał(a):

Bo jest Thetford (niebieski) i długo długo nic.

Opublikowano
Godzinę temu, jacek00 napisał(a):
1 godzinę temu, Gizbern napisał(a):

100zł za 20 szt. czyli 5 zł za saszetkę. "Starsza wersja" to koszt 80zł za 15 szt. czyli jakieś 5.30zł. Czyli różnica pomijalna. Oczywiście można kupić to w tym plastikowym opakowaniu i przełożyć do słoiczka po starszych tabletkach. 

Opublikowano
Godzinę temu, jacek00 napisał(a):

Ile lejesz tego płynu? Ja w zależności od temperatury wlewam 150-180 ml

Leje tyle samo co ty... a ostatnio wlałem nawet drugą porcję... Nie wiem co my takiego jedliśmy... :lol:

Opublikowano
18 minut temu, Prusiak napisał(a):

Leje tyle samo co ty... a ostatnio wlałem nawet drugą porcję... Nie wiem co my takiego jedliśmy... :lol:

To dobrze, że Ci kasety nie rozsadziło ;) 

Opublikowano

Ja mam saszetki, siedzą w kamperze latem i zimą (pod dachem, nie w środku) i żadnego spadku wydajności nie zauważyłem, a zadowolony jestem w 100%.

Opublikowano

Ja używam starych saszetek od dobrych 2-3 lat. Właśnie wczoraj zakupiłem 3 słoiczki. Pustych mam pewne w garażu kilkanaście sztuk na gwoździe. 

Wolałem nie zmieniać bo kupuje po 3 opakowania a cena jakiś nie zachęcała do testów. 

Opublikowano

Ja na majówce testowałem saszetki Rino 

wpx_3487f95c53e9fbd49a306e0d424a0be3.png

No i gorąco NIE POLECAM. Nie maiłem nigdy gorszej chemii do kibla. Przy temperaturach do 20C to badziewie nie dawało rady.