Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich !

Wpadło mi się na pomysł aby majówkę spędzić na jakimś kampingu z dostępem do basenów termalnych co moglibyście polecić.

Odległość w jedną stronę od Katowic powiedzmy ok 800 km w jedną stronę.

Wstępnie wybrany mamy Catez w Słowenii. Szukamy czegoś gdzie w ramach opłaty za parcele będzie też wstęp na baseny.

Catez ma 2 wejścia dziennie dla każdego z kempingu. Może ktoś kto był na Catez może się wypowiedzieć czy baseny zewnętrzne też mają ciepłą wode tak aby w maju można było się wykąpać ?

Liczę że @Voku podrzuci jakieś fajne miejsce. Widział że testowaliście różne termy :D

Opublikowano

Mateuszowi chodziło chyba o bardziej południowy kierunek (przynajmniej w tym obszarze umieścił wątek). Co do Słowenii nie jestem w stanie się wypowiedzieć, ale odnośnie term Catez chyba jest osobny wątek.

My ruszamy na 90% wprawdzie nie na termy, tylko na kemping Istra na Istrii (o dziwo:D), ale zapewniają, że wszystkie atrakcje wodne (czyli aquapark ze zjeżdżalniami - woda słona) bedą czynne, a ponieważ zabieramy darmozjady to to jest priorytet, a nie grzanie tyłków przez staruszków...;)

Na razie szału temperaturowego zgodnie z prognozami nie ma - 19 stopni max. i przelotne deszcze - ale może jeszcze cosi się zmieni na plus.

W drugą stronę patrząc - wprawdzie nie orientowałem się bezpośrednio, ale na bookingu jest informacja, że na kamper parku Gorący Potok nie ma miejsca na majowy weekend:D

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Zulos napisał(a):

Mateuszowi chodziło chyba o bardziej południowy kierunek (przynajmniej w tym obszarze umieścił wątek). Co do Słowenii nie jestem w stanie się wypowiedzieć, ale odnośnie term Catez chyba jest osobny wątek.

Nie koniecznie musi być ten kierunek. Fakt wolałbym bym coś w tej części Europy jest szansa że jak pogoda dopisze to będzie ciepło :).

Odległościowo też nie chciałbym bym szaleć, wiadomo czym bliżej to ciut taniej za paliwko :)

30 minut temu, Zulos napisał(a):

a ponieważ zabieramy darmozjady to to jest priorytet, a nie grzanie tyłków przez staruszków...

Też zabieram jednego 10 letniego :), ale zmarzluch z niego i mojej drugiej połówki dlatego szukam czegoś z ciepłą wodą, Catez jest o tyle fajny że jak nie otworzą na majówkę basenów zewnętrznych to zostaje to co pod dachem a tam są zjeżdżalnie i baseny dla dzieci więc powinien być zadowolony.

Raczej nie wlezą do basenów przy 19 stopniach i zimnej wodzie :)

A niema nic gorszego jak dziecko + marudząca żona przez tydzień 800 km od domu :D 

@Voku - dziękuje za linki, przyznam że ostatnio jestem leń na oglądanie YT :P, ale wskazane odcinki chętnie obejrzę.

Edytowane przez Ventyl (wyświetl historię edycji)
Opublikowano
1 godzinę temu, Zulos napisał(a):

W drugą stronę patrząc - wprawdzie nie orientowałem się bezpośrednio, ale na bookingu jest informacja, że na kamper parku Gorący Potok nie ma miejsca na majowy weekend:D

Wczoraj wieczorem dzwoniłem i parcele zajęte, ale można wjechać na kamper park i stanąć gdzieś z boku, jak tłumaczyła Mi kobietka, prąd też tam jest.

Opublikowano
2 godziny temu, Zulos napisał(a):

Węgry Wschodnie są jeszcze relatywnie Tanie jeśli chodzi o Termy. 

Opublikowano
2 godziny temu, Voku napisał(a):

Węgry Wschodnie są jeszcze relatywnie Tanie jeśli chodzi o Termy. 

To fakt - infrastruktura oczywiście też za tym podąża (pomijając Hajduszo)...