ZdzislawW Opublikowano Piątek o 15:34 Udostępnij Opublikowano Piątek o 15:34 W tym roku wybieram się do Portugalii z przyczepą . Zaczynam planować podróż .Czy ktoś jechał trasą: Niemcy, Francja, Hiszpania ( górą) do Porto(najkrótsza trasa). Francja, Hiszpania bez płatnych autostrad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G13 Opublikowano Piątek o 16:18 Udostępnij Opublikowano Piątek o 16:18 Witaj. Byłem w ubiegłym roku na południu Hiszpanii z przyczepką. Jechałem autostradą. Nie ma sensu jechać przez Francję "nacionalkami", bo mają cholerne ronda i szlag cię trafi po jakimś czasie i wrócisz na autostrady, no chyba, że lubisz. W Hiszpanii są tanie autostrady a część autostrad jest bezpłatna, więc tu nie kombinuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZdzislawW Opublikowano Piątek o 18:35 Autor Udostępnij Opublikowano Piątek o 18:35 Dzięki. Ronda mi nie przeszkadzają .mam doświadczenie z Włoch ,tam też ich pełno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G13 Opublikowano Sobota o 06:06 Udostępnij Opublikowano Sobota o 06:06 Jak chcesz jechać nacjonalkami, to tylko nocny przejazd wchodzi w grę. Tydzień temu wracałam z Francji i miałem przyjemność jechać nocą główną drogą (jak zjechałem z autostrady) - tylko wtedy da się normalnie jechać przez ronda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZdzislawW Opublikowano Sobota o 06:08 Autor Udostępnij Opublikowano Sobota o 06:08 Czy możecie podać przybliżoną trasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nomadka Opublikowano Sobota o 09:19 Udostępnij Opublikowano Sobota o 09:19 Francja ma dużo do zaoferowania, więc jeżeli się nie spieszysz, to nie warto jeździć autostradami. My płatne autostrady omijamy. Obejrzyj naszą trasę w poście "OLa Portugal". Inna ulubiona przez nas wersja to droga wzdłuż oceanu z wizytą na Duna de Pylat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano Sobota o 09:39 Udostępnij Opublikowano Sobota o 09:39 24 minuty temu, nomadka napisał(a): Obejrzyj naszą trasę w poście "OLa Portugal". Podam link żeby było łatwiej znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZdzislawW Opublikowano Sobota o 12:36 Autor Udostępnij Opublikowano Sobota o 12:36 Dziękuję , śledziłem ten post z ciekawością. Mnie zależy na w miarę szybkim dotarciu do Porto ,dopiero w drodze powrotnej zwiedzanie i rozkoszowaniem się widokami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G13 Opublikowano Sobota o 17:29 Udostępnij Opublikowano Sobota o 17:29 Jak chcesz szybko, to tylko autostrady i nic nie wymyślisz. Przejazd przez samą Francję to masz 1000km.... a dodając resztę to minimum 3 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZdzislawW Opublikowano Sobota o 18:49 Autor Udostępnij Opublikowano Sobota o 18:49 Zakładam 3 dni na przejazd. Autostrad nie wykluczam choć chętnie pojadę lokalnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi