mat79 Opublikowano 16 Marca Udostępnij Opublikowano 16 Marca Cześć! Czy w bakiście hobby 545 z 1995 roku zmieści się typowa butla 11 kg? Mierzyłem wysokość wewnętrzną bakisty i ma ok 70 cm - teoretycznie wystarczy, ale jak mówi Wasza praktyka? Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleo77 Opublikowano 16 Marca Udostępnij Opublikowano 16 Marca 23 minuty temu, mat79 napisał(a): zmieści się typowa butla 11 kg Zmieści się tylko będziesz musiał wkładać ją trochę po "skosie" i jak już stanie w bakiście to dokręcenie właściwe zaworu przyłączeniowego nie uda się dobrze każdym kluczem. Problematyczne to jest "długimi" kluczami (mało miejsca żeby porządnie dokręcić gwint). Najlepszy jest klucz z krótką dźwignią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekm13 Opublikowano 16 Marca Udostępnij Opublikowano 16 Marca 1 godzinę temu, mat79 napisał(a): Cześć! Czy w bakiście hobby 545 z 1995 roku zmieści się typowa butla 11 kg? Mierzyłem wysokość wewnętrzną bakisty i ma ok 70 cm - teoretycznie wystarczy, ale jak mówi Wasza praktyka? Pozdrawiam, Maciej U siebie zrezygnowałem z 11kg na rzecz 5kg. Raz ze względu na to, że trzeba się trochę nadźwigać, żeby ją włożyć a dwa to nacisk na hak. Jak nie jeździsz zimą to myślę że nie ma potrzeby stosować 11kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek00 Opublikowano Piątek o 06:32 Udostępnij Opublikowano Piątek o 06:32 U siebie zrezygnowałem z 11kg na rzecz 5kg. Raz ze względu na to, że trzeba się trochę nadźwigać, żeby ją włożyć a dwa to nacisk na hak. Jak nie jeździsz zimą to myślę że nie ma potrzeby stosować 11kg. To już nie lepiej domlight? Jest niewiele cięższa niż te 5k a gazu 2x więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekm13 Opublikowano Piątek o 06:54 Udostępnij Opublikowano Piątek o 06:54 14 minut temu, jacek00 napisał(a): 20 godzin temu, Piotrekm13 napisał(a): U siebie zrezygnowałem z 11kg na rzecz 5kg. Raz ze względu na to, że trzeba się trochę nadźwigać, żeby ją włożyć a dwa to nacisk na hak. Jak nie jeździsz zimą to myślę że nie ma potrzeby stosować 11kg. To już nie lepiej domlight? Jest niewiele cięższa niż te 5k a gazu 2x więcej. Już nie pamiętam dlaczego, ale domligth odpadła z rozważań. Być może cena, a może dostępność. Już prawie byłem zdecydowany na jakieś butle dostępne na BP, ale akurat był kryzys z gazem i brakowało butli. Ostatecznie więc została 5kg. Mam w tej chwili dwie prywatne butle, które starczają mi spokojnie na sezon. Jedba w przyczepie, a druga stoi i czeka w garażu. Wymieniam je kilka kilometrów od domu, i ładują do nich standardowo propan. Wożę też zawsze małą 2,5 kg butlę do gotowania w przedsionku, i jak by co to przejściówka jest do podłączenia do przyczepy. Znajdź mi lepszy system Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumpel Opublikowano Sobota o 21:45 Udostępnij Opublikowano Sobota o 21:45 W dniu 16.03.2023 o 11:05, Piotrekm13 napisał(a): U siebie zrezygnowałem z 11kg na rzecz 5kg. Raz ze względu na to, że trzeba się trochę nadźwigać, żeby ją włożyć a dwa to nacisk na hak. Jak nie jeździsz zimą to myślę że nie ma potrzeby stosować 11kg. Też kupiłem stalową 5 kg. Mała i zgrabna. Jeśli z butli korzystamy tylko do kuchni ( nie lodówka i trumatic ) to u mnie od wczesnej wiosny do jesieni ( jeden wypad weekendowy w miesiącu + 2 tygodniowe wakacje ) zostało jeszcze sporo gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misio Opublikowano Sobota o 22:55 Udostępnij Opublikowano Sobota o 22:55 U mnie w 535 z 1997 wchodziła, ale trzeba było się nagimnastykować by wepchnąć - jak była butla bez kołnierza, było dużo prościej... Ale ja w Hobby szybko zmieniłem na 3kg...A na późną jesień nano... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi