Skocz do zawartości

Pierwsze 300 km kamperem... :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po dłuuuuugich i uciążliwych bojach związanych z poszukiwaniem pojazdu, chciałbym Wszystkim zakomunikowac, że nabyliśmy własnie Materiał na Nasze Cudo :piwko:

Materiał ów zawiera:

- Silnik :niewiem: 2,5D

- Koła-4 szt.

- I jeszcze całą mase gadgetów takich jak ogrzewanko, bojler, prysznic, spanko dla 4 osób i 3 rowerów, całą mase zakamarków i kilka rzeczy do poprawienia:)

Mechanicznie w 100% sprawny do poprawek wizualno lakierniczo blacharsko maniakalnych :piwko:

Fiacik stoi już na podwórku i czeka aż jutro sie do Niego dobiore i prześwietle w każdym calu.

Troche już późno wiec uciekamy, foteczki jakieś dodamy jutro:)

Pozdrawiamy

Asia i Adam

Opublikowano

Fotki moge wrzucić jedynie te z ogłoszenia bo obecnie nie mam czym strzelic a telefonem to słabo wychodzi.

Samochód ogólnie jest w dobrym stanie tylko im dłużej wokół niego chodze Tym wiecej rzeczy zauwazam :niewiem:

Silnik jest w porządku 171 tys przebiegu i chyba jestem w stanie w to uwierzyć, troche dymi na olejowo ale podejrzewam że to bedą gumki na zaworach które od starości już puszczają.

Skrzynia 5 biegowa (Wajcha w kierownicy) działa tez bez zarzutu, zawieszenie ok żadnych przykrych odgłosów.

Troche mam za słabe radio jak na ten silnik :piwko: ale coś wymyśle... albo go wygłusze albo wstawie głośnik estradowy :piwko:

Blacharsko jest do poprawek ale nie bedzie tragedi, pare elementów trzeba wstawic, kilka łatek troche farby i bedzie dobrze.

Historia zakupu wygląda tak:

Facet jechał po samochód osobowy do Niemiec nie znalazł tego co szukał a żeby nie wracac z pustymi rękami to kupił tego kampera i przywiózł licząc na to że jego szwagier wędkarz go weźmie.

Szwagier nie wziął i auto trafiło na allegro.

Gość ogólnie nie znał sie na kamperach wiec dał mi całą mase czasu na oglądanie i nic nie próbował mi tłumaczyc. Oglądałem oglądałem i postanowiłem go pacnąć.

Auto suche w środku, żadnego przykrego zapachu... pachnie normalnie jak każda budka,

Zabudowa jest wykonana z jakiegoś laminatu, bez żadnych listew łączących, szczelin, uszczelek etc. I to mnie własnie przekonało, skoro nie ma szczelin i jest jednolicie gładki to nie ma któredy zaciekac. :piwko:

Cena była rozsądna wiec kupiłem, a teraz przedemną dużo pracy.

Zastanawiam sie tylko jak rozplanowac prace, myśle żeby wszystkie prace blacharsko lakiernicze zostawic do wiosny a teraz skupic sie na wnętrzu. Co Wy na to? chyba nic mu nie bedzie jak postoi w takim stanie do Wiosny co?

Załączam fotki:

post-100110-imported-17cd268d-82ff-4cdf-aece-458a970e55e0_thumb.jpg

post-100110-imported-51ad690e-d3c1-4d6b-8ff6-97e61cac4b4b_thumb.jpg

post-100110-imported-61b7484f-983e-4af7-8cff-e5f32bd99a16_thumb.jpg

post-100110-imported-774c0e32-367b-4a6a-8682-9623c4d06cd8_thumb.jpg

post-100110-imported-ef0b8daa-85c7-4e00-82ee-9a04fbf750e4_thumb.jpg

post-100110-imported-1915a8e3-23d0-430f-98dc-653bb8054564_thumb.jpg

post-100110-imported-852765ee-7eb3-421a-bfc1-10ea9100da27_thumb.jpg

post-100110-imported-ab1c9f59-dc40-4e58-83b2-5b9115f04cfb_thumb.jpg

Opublikowano

Asiu, Adamie - gratulujemy zakupu :piwko:

Mam wrażenie, że jadąc w ub. tygodniu do Bydgoszczy, widziałem to autko stojące gdzieś po prawej stronie na jakimś placu czy podwórku. A może to było coś podobnego... :niewiem:

Opublikowano

Spablo to chyba było przewidzenie :niewiem: Mój jest przyjechany z Końskiego w Świetokrzyskim kawał drogi walczyłem z Nim wczoraj... jeszcze dzisiaj działka jazdy próbne.... hmm no ponad 400 albo i prawie 500 km juz przejechalim i dalim rade :piwko:

Opublikowano

Wrażenie sprawia przyzwoite :piwko: Niech dobrze służy.

Jak masz zamiar trzymać go pod chmurką przez zimę radziłbym Ci pobawić się w blacharkę. Nie warto odwlekać. A inne pierdoły zrobi się w trakcie :niewiem: