Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapewne taka sama jak w innych przyczepach. Szkielet z drewna sosnowego, z wypełnieniem styropianem lub styrodurem. Od spodu i z wierzchu szkielet przykryty sklejką.

Opublikowano

Tomii, zgadzam się z tobą podłogi we wszystkich przyczepach mają taką samą konstrukcję, mogą różnić się jedynie jakością użytych materiałów!

Opublikowano

Ja też. Przykrego zapachu nie wywąchałem.Zgniłe chyba nie jest.Sprawdzałem czy przypadkiem woda z kranu nie ucieka pod wykładzinę. Ale nie. Może sklejka była podłego gatunku.W innych miejscach przyczepki jest OK. Od spodu też wszystko jest OK.Albo poprzedni właściciel był potężnej postury i kochał jeść i wydeptał wokoło kuchni.Będę obserwował.

Opublikowano

A'propos podłogi w okolicach drzwi i kuchni. Wiele razy spotkałem się ze zdaniem kilku różnych użytkowników, jak i serwisów, że w tych miejscach podłogi naszych przyczepek narażone są na wielokrotnie większą eksploatację od innych miejsc. Z tego też względu tam podłoga zaczyna się uginać. Poprzedni właściciel mojej przyczepki wymyślił sobie sposóv naprawy poprzez wtryśnięcie pianki w przestrzeń pomiędzy warstwami podłogi. W efekcie podwozie się wypstręczyło. Nie wiem jak zabezpieczył wnętrze, ale tu się nic nie podniosło. Dla przyczepek, które mają koło zapasowe pod podłogą - nie polecam. Teraz muszę zamiast normalnego zapasu mieć dojazdówkę, bo docisnęło podłogę w dół i koło pełnowymiarowe się nie mieści. Ale w innych sytuacjach, myślę, że warto powtórzyć. Podłoga od dołu została ponawiercana w kilku miejscach, w środek wtryśnięta piana. Kiedy urosła, nadmiar poobcinać i zabezpieczyć otwory przed wilgocią. Zwracam uwagę na zabezpieczenie wnętrza przyczepy przed podniesieniem podłogi.

Choć najlepszym rozwiązaniem pewno byłoby rozebranie tej podłogi i poprawienie, ale znacznie bardziej praco- i kosztochłonne.

Opublikowano
Wiele razy spotkałem się ze zdaniem kilku różnych użytkowników, jak i serwisów, że w tych miejscach podłogi naszych przyczepek narażone są na wielokrotnie większą eksploatację od innych miejsc. Z tego też względu tam podłoga zaczyna się uginać.

No fajne wytłumaczenie zgnilizny :swieca:

Opublikowano

musisz przyznać, że efekt zgnilizny i efekt "wypracowanej" podłogi trochę się różnią. Szczególnie, że zgnilizna raczej nie będzie pojawiała się w miejscach szczególnego nasilenia ruchu, tylko w miejscach, gdzie pojawi się wilgoć. Stąd raczej byłbym daleki od takiego oceniania. Oczywiście każdy przypadek musi być konkretnie rozpoznany, ale jeśli taka sytuacja się powiela w różnych przyczepach...

Opublikowano

A potem daj znać, kto z nas miał rację. Ja Ci życzę zwykłego zużycia, które da się prostymi metodami naprawić, bo ewentualne podgnicie, to zdecydowanie większa robota!

Opublikowano

MOUNTAIN, skąd jesteś. Jeżeli okolice Poznania to mogę pomóc jeżeli okaże się że z twoją podłogę to grubsza robota.

Opublikowano

w razie czego załączaj zdjęcia na forum jak zaczniesz ją badać, na pewno wielu będzie miało coś do poradzenia lub podpowiedzenia.