vojtas Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Witam Czy są jakieś sposoby naprawy pękniętej szyby nieuchylnej? Mam odprysk który wpadł do środka wielkości złotówki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiesiek7476 Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Proponuję przezroczystą folię obustronnie,żadnych klei. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vojtas Posted September 17, 2009 Author Share Posted September 17, 2009 No tak, ale pęknięta jest tylko zewnętrzna warstwa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trafko Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Przyklej na kleju kwadrat większy jak dziura. Użyj jakiejś plexy lub po prostu z płyty kompaktowej przeźroczyste szkiełko. Efekt nie za bardzo wizualny ,ale chroni przed wlewaniem się wody do środka okna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vojtas Posted September 17, 2009 Author Share Posted September 17, 2009 Dzięki ze radę, na razie tak zabezpieczę, dziś sobie ją uszkodziłem kur..... . Trzeba będzie kupić chyba drugą..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trafko Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Jeżeli jest płaska to sobie skombinuj coś przeźroczystego ,a następnie wytnij starą szybę na około i wklej to coś przeźroczystego . Wizualnie będzie bardziej ciekawe , a może nawet nie do poznania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BJoe Posted September 20, 2009 Share Posted September 20, 2009 a może w szybie wypiłować okrągły otworek potem z innego kawałka wyciąć kółeczko dopasowane do otworku i wkleić to klejem. Ewentualnie jak potrzenba będzi to jakąś naklejke na to i po robocie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba Posted September 21, 2009 Share Posted September 21, 2009 w darłówku ogladałem przyczepe niemca i na przedniej szybie w miejscu uszkodzenia miał ponaklejane naklejki w kształcie kwiatkow ( bardzo gruba i dobrej jakosci była ta naklejka) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts