Skocz do zawartości

371 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakim paliwem zalilany jest Twoj holownik?

• inne (elektryczny, hybryda, mieszanka...)
      3
    • benzyna + LPG
      134
    • biodiesel
      6
    • diesel ON
      269
    • benzyna Pb
      63

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z ciekawości chcę stworzyć ankietkę, która zobrazuje czym (jakim silnikiem) najczęściej ciągamy nasze budki?

Można też opisać tu wrażenia z jazd np po przesiadce z benzyny na diesla, itp.

• Odpowiedzi 306
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

U mnie benzyna + LPG :bukiet: Pierwszy i ostatni raz. Nigdy więcej żadnych przeróbek. Jakby samochody miały jeździć na gazie to tak by je produkowano. Niestety ja już ten błąd zrobiłem.

Opublikowano

Ja mam benzynę +LPG i jestem z tego rozwiązania bardzo zadowolony :bukiet:

Opublikowano

133 konną benzynę z LPG musiałem kręcić wysoko min 2,5 tys. Teraz mam diesle, małe polo ze zwykłym D - wół roboczy nie do zajechania no i większego TDI (nowy nabytek, jeśli zostanie do przyszłego sezonu to zobaczymy jak się sprawdzi) Poprzedni VW (z podpisu) miał nieco ponad 100 koni, ale spisywał się rewelacyjnie.

Opublikowano

NoPB + LPG, już trzeci silnik z kolei w ten sposób zasilany. Jestem z tego rozwiązania zadowolony.

W życiu jeździłem również dieslami. Ciężko powiedzieć czym lepiej i jedno i drugie ma swoje wady i zalety

Opublikowano

Moja Marea ma ledwo 100KM, na LPG ma moc tak jak na PB. Żadnych problemów ,poza tym że przydałoby się z 50 KM więcej. Można by wtedy łatwiej pod górkę :bukiet: .

Mam zamiar zmienić na większy, ale ropniak mnie przeraża :-] (może dlatego, że nigdy nie miałem?) :slina:

Opublikowano

Moja Nubcia ma 133 KM. Przyczepa ma mase własną 704 kg. Ale jak się wyjeżdza w trase bagaży wiezie się sporo. Myśle że lekko waży 1000 kg przyczepa.Daewoo jest "zagazowane"i daje sobie radę . Wiadomo że większe górki odczuwa każde auto. :bukiet:

Opublikowano

Witam

Łatwo jet powiedzieć Deasel?

Pierwszą moją przyczepę chciałem holować Fordem Fiestą miała zaledwie 50kM, ale rodzina się zwiększyła i nabyłem Renault Megan z silnikiem 1,4 16V (95 kM), przyczepa miała masę niewielką bo 850kg- efekt nie brakowało mi mocy, na przyśpieszenie nie jeden zostawał, ale zmieniłem przyczepę na większą DMC 1200 kg, no i jechałem, jechałem, wyprzdzałem i zastanawiałem się czy zdąże, zmieniłem na Deasla 130 kM= wynik każdy deasel ma więcej niutonometrów, tylko auta bęnzynowe o dużych pojemnościach mogą być porównywalne.

Co ma bęzyna? ledwo pare koni i tyle samo niutonometrów wtym jeszcze zasilane jakimś owsem karmione.

Panowie i Panie trzeba dobieraćalbo przyczepę do auta , albo auto do przyczepy.

Poto polak stworzył N126E .

Opublikowano

moje zdanie jest podzielone tak jak przeznaczenie i wykorzystanie auta :bukiet: Nas interesuje samochód jako holownik i tu wybrałem diesla 1.9TDI 110KM Dodam że jest to auto którym używam tylko w trasy i do przyczep Pozatym stoi w garażu Na co dzień na miasto natomiast używamy benzynki 1.6 101KM Takiego wyboru dokonaliśmy ponieważ na trasie i do przyczepy diesel jest mocniejszy, ekonomiczniejszy i trwalszy a benzynka na mieście szybciej się dogrzewa, ciszej chodzi itp a że jest dużo tańsza w zakupie to niweluje różnice w spalaniu bo na dieslu po kawałkach miejskich na ciągle zimnym silniku spalanie też rewelacyjne nie jest