Skocz do zawartości

pierwszy wyjazd - kemping w okolicach Torunia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem niedawno przyczepę kempingową, a po małym przystosowaniu jej do moich potrzeb planuje kilkudniowy wyjazd (w ten weekend), tak do 100 km od Torunia. :hmm:

Czy ktoś mógłby mi polecić ciekawe miejsce w pobliżu jakiegokolwiek jeziora? Dodatkowo mile widziane byłyby jakiekolwiek rady (rzeczy oczywiste) które mogłyby się przydać na pierwszą wyprawę.

Z góry dziękuję za informacje. ;)

Opublikowano

Witaj kolego.

(rzeczy oczywiste) które mogłyby się przydać na pierwszą wyprawę.

Co, do tej części pytania musisz podać więcej szczegółów planowanej wyprawy (czy na kemping, , czy na dziko), pytanie polega też na tym czego sam oczekujesz.

Część odpowiedzi na swoje pytania, myślę, że znajdziesz tutaj:

http://www.forum.karawaning.pl/viewtopic.php?t=4073&highlight=zabra%E6++kemping

Pozdrawiam

Opublikowano

interesuje mnie pole kempingowe, ogrodzone, z mediami,

niedaleko jakiegoś jeziorka

(najlepiej w jakieś przystępnej cenie :hmm: )

Pozdrawiam

Opublikowano

Kemping w Nieborowie polecam, w ten weekend to nie tylko jezioro tam będzie, ale nawet morze!!!

Morze wiśniówki się będzie lało... :hmm:

Opublikowano

Dzięki za podpowiedz ,ale chciałbym ten pierwszy raz spędzić w bardziej kameralny sposób.Pozdrawiam i życzę doborowej obsady.

Opublikowano

Witam powiem tak jak to pierwszy wyjazd ( nie wiem jakie posiadasz doświadczenie w jeździe z przyczepką) proponuję na jakimś placyku potrenować manewry, następnie podczas jazdy nie śpieszy się ( to jest wyjazd dla relaksu ) więc parę minut w tą czy w tą nic nie zmieni. Jak na pierwszy wyjazd radzę wybrać obozowisko wcale nie najtańsze (to tylko weekend więc nie zniszczy Cię finansowo) a niezbyt przyjemne odczucia po pierwszym wyjeździe potrafią zniechęcić do kolejnych wyjazdów, weź tylko to co wydaje ci się potrzebne (tak na logikę ) i tak zawsze dojdziesz do wniosku że czegoś zapomniałeś :hmm::hmm: no i biorąc pod uwagę, że już mamy taką porę roku a nie inną to polecam coś ciepłego do ubrania bo wieczory już zimnawe są. Reszta przyjdzie sama. Pozdrawiam i miłego wypoczynku. ;)

Opublikowano

Dzięki za porady,prawo jazdy mam od 1977 roku i często targałem przyczepę co prawda bagażowa/500-700 kg/i jakoś sobie radzę.Główni chodzi mi gdzie a nie jak mam dojechać na ciekawe i spokojne miejsce.

Po zalogowaniu się , powoli czytam wypowiedzi Forumowiczów i nabieram drygu i podglądam jak inni poradzili sobie z tym tematem. : bzik:

Pozdrawiam i czekam na jeszcze małego co nie co.

Opublikowano

ja też jeździłem z bagażową i lawetką ale to jest nieco inna jazda (wiaterek może zaskoczyć i bardziej przeszkadza) pisałeś że chcesz

odatkowo mile widziane byłyby jakiekolwiek rady (rzeczy oczywiste) które mogłyby się przydać na pierwszą wyprawę.
więc napisałem o takich podstawach w/g mnie oczywistych ale często zapominanych :hmm: i sam zapomniałem napisać o dodatkowych lusterkach :hmm: .Miałem takie zakupione za około 35/40 pln ale były do niczego (płaskie lustra kiepska widoczność) więc potraktowałem je jako bazę (mocowanie) i wykonałem sobie nowe ale co i jak to w innym dziale bo zaraz dostane bana za off top :hmm:;)
Opublikowano
planuje kilkudniowy wyjazd (w ten weekend), tak do 100 km od Torunia.

Czy ktoś mógłby mi polecić ciekawe miejsce w pobliżu jakiegokolwiek jeziora

możesz sprawdzić kemping Pakość prowadzony przez zagraniczniaka (Holendra), a to zwykle oznacza wysoki standard- podczas pierwszego wyjazdu lepiej unikać niespodzianek.

jeśli Cię zainteresuje zapytaj się najpierw czy kemping jeszcze czynny, bo strona po holendersku i ja tam nic w tym temacie nie znalazłem :-( generalnie weź pod uwagę, że część kempingów zamyka się z końcem wakacji, ale nie wszystkie :hmm:

ja w Twojej okolicy odwiedziłem Pałuki - w tym temacie jest kilka uwag forumowiczów oraz Samociążek (Zalew Koronowski) - tutaj moje wrażenia