szantymen Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 Witam wszystkich trochę czasu spędziłem na wycieczkach w poszukiwaniu przeczepek. Mam na oku trzy sztuki. Adria dł. 5,30 1993 14000zł Hymer Eriba Nova 5,53 1993 18000,00 zł BURSTNER SCALA 540 1993 18000,00 zł Wszystkie w bardzo podobnej zabudowie, ogrzewanie, wc kaseta, prysznic itp. Do stanu technicznego w zasadzie nie można się przyczepić, jakieś drobne usterki. Czy któraś z tych firm słynie z leprzego wykonania, trwałości? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szary11 Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 Wg mnie adria to najsłabszy typ z tych. Wybrałbym między burstnerem a hymerem. Chociaż jak mówisz, że stan ich jest niezły to kieruj się własnym upodobaniem. Powodzenia w wyborze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekwwa Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 Adria dł. 5,30 1993 14000zł Hymer Eriba Scala 5,50 1993 18000,00 zł BURSTNER SCALA 540 1993 18000,00 zł mialem ostatnio okazje zagaladac pod Hymera (91 rok prod.). Przyznam szczerze, że jakość wykonania podowzia pozytywnie mnie zaskoczyła! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szantymen Posted August 27, 2009 Author Share Posted August 27, 2009 Co sądzicie o takiej przyczepce stan bardzodobry, brak śladów wilgoci, podłoga zdrowa, ogrzewanie, prysznic, ciepła woda ogrzewana elektrycznie, wszystko działa, rocznik 93, cena 17500. link przykładowy, nie ma jej w internecie, wnętrze identyczne. http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?lang=pl&id=94357246&pageNumber=4&scopeId=MH&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=11300&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Motorhome&segment=Motorhome&minFirstRegistrationDate=1990-01-01&maxFirstRegistrationDate=1995-12-31&siteId=POLAND&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&crossBorderSearchEnabled=true&category=Caravan&tabNumber=1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mymlon Posted August 28, 2009 Share Posted August 28, 2009 Fajna, ale przedsionek ma? Bo jak nie to powinna być znacznie tańsza (ok 1000zł) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szantymen Posted August 28, 2009 Author Share Posted August 28, 2009 Ma i to podwójny czyli jeszcze z tarasem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radwan Posted August 28, 2009 Share Posted August 28, 2009 witam jezeli jest sprawna i wszystko dziala + przedsionki sa w dobrym stanie to jechac ,jeszcze raz dokladnie wsio sprawdzic ,potem potargowac sie i z ciepka do Nieborowa na "chrzciny" jechac powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abmer Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 Mam podobną przyczepę Hymer 481. Sprawdź dobrze podłogę. W moim przypadku okazało się, że rozszczelniła się na połączeniu dach ściana. Musiałem ją gruntownie odnowić. Tyle tylko, że moja jest z 1990r. a ty piszesz o przyczepie z 1993r. a przyczepy powyżej tego rocznika przeszły już modernizację i być może podobne problemy nie występują. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szantymen Posted September 1, 2009 Author Share Posted September 1, 2009 No to kupiłem Hymer Eriba Nova 5,30 1993 [/center][/code] Zakup w Tomaszowie firma Alexcam, sprzedawca miły sprzęt jak narazie bez zastrzeżeń wszystko sprawne i nie zniszczone, czysta i sucha. Zgodnie z tradycją przyczepkę odpinałem pociemku i zerwałem zabezpieczenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KONZIO Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 No, to witamy w rodzinie nową przyczepkę. Życzę, żeby służyła długo i dostarczyła tylko samych dobrych, niezapomnianych wrażeń. A tak w ogóle to WITAJ KARAWANINGOWCÓW! A i jeszcze jedno, już teraz można chyba śmiało zmienić ten element o sobie "Ciort wie co to będzie" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wirek Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Gratuluje zakupu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szary11 Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Teraz tylko przybywać na zloty Miłego użytkowania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szantymen Posted September 1, 2009 Author Share Posted September 1, 2009 Dzięki wszystkim A i jeszcze jedno, już teraz można chyba śmiało zmienić ten element o sobie "Ciort wie co to będzie" Dzięki za przypomnienie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abmer Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Widzę, że Hymerowców przybywa. Gratulacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy1972 Posted September 25, 2009 Share Posted September 25, 2009 Gratuluję zakupu, tez zdecydowałem się na tą markę. W moim przypadku przeważyło wyposażenie wnętrza, wykonanie mebelków. Porównując do innych producentów w tych rocznikach to mnie osobiście najbardziej się podobają wnętrza hymerów. Może warto by założyć jakieś miejsce na forum gdzie byli by zgromadzeni właściciele hymerow. Często gęsto mogłoby się to przydać. Dołączam zdjęcia wnętrza, mojej hymerki wnętrza hymera 481 r93 łazieneczki też w tych rocznikach są na bardzo wysokim poziomie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts