lucskywalker Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 hej , wrociłem ostatnio z wypoczynku i na kamieniu wyrwałem prawie cała płytę z tyłu na dole przy łapach , ownież mam blache wgietą i poszarpana , blacgha to tzw rybia łuska, czy za ktos warsztat gdzie mozna byloby to naprawic ewentualnie czy ktos mial podobne przezycia i naprawial to sam ? pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smok_wawelski Posted August 22, 2009 Share Posted August 22, 2009 hej , wrociłem ostatnio z wypoczynku i na kamieniu wyrwałem prawie cała płytę z tyłu na dole przy łapach , ownież mam blache wgietą i poszarpana , blacgha to tzw rybia łuska, czy za ktos warsztat gdzie mozna byloby to naprawic ewentualnie czy ktos mial podobne przezycia i naprawial to sam ? pozdrawiam Takie blachy są dostępne, wymiana raczej w całości od listwy do listwy Jest to do zrobienia samemu jeśli nie masz drygu do majsterkowania raczej zleć komuś blachy np. tutaj. http://www.allegro.pl/item715795056_blacha_aluminiowa_przyczepa_kempingowa_kamper.html#gallery jeszcze gdziec w necie widziałem, skontaktujk się może z jakimś serwisem przyczep może doradzą wykonawcę albo zorientujesz się czy warto brać się samemu (kasa) Gdybyś robił sam zwróć uwagę na uszczelnienia, taśma butylowa, masa nie twardniejąca itp... smok_wawelski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy1972 Posted September 24, 2009 Share Posted September 24, 2009 Jeżeli temat naprawy jest aktualny to proszę o kontakt, mogę się podjąć takiej naprawy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucskywalker Posted April 21, 2010 Author Share Posted April 21, 2010 hej Rudy, temat nadal aktualny ale myśle ze za daleko mieszkasz moglbys mi krok po kroku tu na forum opisac jak to zrobic , byłbym ci bardzo wdzieczny i na pewno prezent byłby Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pietrek Posted April 21, 2010 Share Posted April 21, 2010 Naprawa KpK w wielkim streszczeniu. Wywal stare, wstaw nowe A tak na poważnie odezwij się na prv. coś się da zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przyczepy-wiola Posted April 21, 2010 Share Posted April 21, 2010 To jest blacha ryflowana ze stopu duraluminium, jest dość droga, zrób zdjęcie jak wielkie są te uszkodzenia bo nie wiem jaki arkusz do tego będzie potrzebny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucskywalker Posted April 21, 2010 Author Share Posted April 21, 2010 ok na dniach zrobie tutaj zdjęcie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brankiniol Posted April 22, 2010 Share Posted April 22, 2010 Albo zrób jaj ja mówiłem.Chyba ,że jest powyżej listwy ,to wymiana blachy,tylko że kosztuje taka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucskywalker Posted April 22, 2010 Author Share Posted April 22, 2010 Tak jak obiecałem, fotki z uszkodzeniami przyczepy, w jaki sposób to najlepiej naprawć ? Teoretycznie wyglada to banalnie, ktoś by powiedział - przykrecic znowu te wkrety które odstaja i po sprawie, jednak problem polega na tym ze tam nie ma juz do czego przykrecic bo wszystko sprochniałe, a w dodatku cała płyta bardzo odstając spręzynuje i wraca zpowrtoem... uszkodzone poszycie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wirek Posted April 22, 2010 Share Posted April 22, 2010 lucskywalker, od zewnątrz musisz się dostać - zerwać tapetę , sklejkę o ile jeszcze jest , wyrzucić spróchniałem listwy w to miejsce nowe ( to w te nowe będziesz mógł wkręcić blachę), nowa sklejka, styropian, tapeta. Jak tego nie zrobisz będzie się woda lać i szkody będą jeszcze większe, bo podłoga zacznie gnić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucskywalker Posted April 22, 2010 Author Share Posted April 22, 2010 nie wiem czy sobie poradzę... jest jakis temat w którym ktos cos podobnego robił jakies zdjecia pogladowe itp ? boje sie tylko o jedno ze ja za bardzo uszkodze, zniszcze itp i wtedy bedzie jeszcze gorzej. [ Dodano: Czw 22 Kwi, 2010 23:16 ] napisałes od zewnątrz, a chodziło ci faktycznie o "zewnątrz" czy "wewnatrz" ? bo napisałes rowniez o tapecie a oczywiscie z zewnatrz tapety nie ma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wirek Posted April 22, 2010 Share Posted April 22, 2010 lucskywalker, oczywiście pomyliłem się od wewnątrz sorry . Dasz radę nie ma nic trudnego a musisz to zrobić i to jak najszybciej. tematy są poszperaj na forum, nie jeden z nas już to robił. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucskywalker Posted April 22, 2010 Author Share Posted April 22, 2010 Kolejne uszkodzenie które również musze wyeliminowac to uszkodzenie poszycia, rozdarcie blach i wgłebienie ich, powstały przez to bardzo szpetne głebokie wżlobienia , jestem estetą i umieram, kiedy musze patrzyć na to ... wiec tak nie może być i pogladowe foto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
witus Posted April 23, 2010 Share Posted April 23, 2010 Kolejne uszkodzenie ... Tego lepiej nie ruszaj ... kup w sklepie metalowym profil aluminiowy na metry i ew. zamaskuj jakoś może nawet na całej długości (profile mają 4 m i są na wagę). Zamaskujesz wtedy wylot tego okopconego kominka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przyczepy-wiola Posted April 23, 2010 Share Posted April 23, 2010 Myślałem że masz taką blachę: na nią też mówią łuskowana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts