Marcin Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Koledzy co sądzicie o zastąpieniu elementów z białego plastiku wokół okien przedniego i tylnego w Niewiadówce na elementy wycięte z cienkiego HDF-u, czyli takiego jakiego używa się jako "plecy" mebli. U mnie, niestety, te plastiki są w tragicznym stanie i reaktywacja ich nie wydaje mi się niemożliwa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymon79 Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 taka płyta była zamontowana u mnie w N-ce gdyby nie przeciekało przy oknie byłoby OK montuj śmiało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petek Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 O ile mi wiadomo to w niewiadówkach jest HDF a nie plastik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted August 19, 2009 Author Share Posted August 19, 2009 Petek, mam model N126e i u mnie jest cienki, biały plastik lekko profilowany. Robię nową ramę z listew koło okna i obstawię na nowo uszczelkę więc mam nadzieję, że przecieków nie będzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kit Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Ja myśle że spoko możesz zastosować HDF powinien się sprawdzić bez żadnego ale tylko uszczelnij dobrze okno powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymon79 Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 O ile mi wiadomo to w niewiadówkach jest HDF a nie plastik. też tak myślałem dopóki nie zamieniłem N-ki na N-132 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jedrek101 Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Petek chciał powiedzieć że w "enkach" jest niby ten HDF , Marcin śmiało montuj ,tylko sprawdź stan uszczelek okiennych w razie co wymień na nowe - koszt nie jest duży ale spokój na kilkanaście lat ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petek Posted August 20, 2009 Share Posted August 20, 2009 Jak wprowadziłem w błąd przepraszam. Rzeczywiście w eNkach jest HDF i dlatego myślałem, że w innych też tak jest. Nie podejrzewałem fabryki w Niewiadowie o taaakie modyfikacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serek Posted August 20, 2009 Share Posted August 20, 2009 Jak wprowadziłem w błąd przepraszam. Rzeczywiście w eNkach jest HDF i dlatego myślałem, że w innych też tak jest. Nie podejrzewałem fabryki w Niewiadowie o taaakie modyfikacje Dawniej szaleli w Niewiadowie , teraz czasy się zmieniły i każda wychodzi z HDF, choc reki sobie nie dam uciąc , że w exportach nie ma laminatu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts