Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

W zwiazku z zimowaniem Pod Lasem przygotowujemy w tym roku plenerowego sylwestra. Wiata bez problemu moze zmiescic jakies 40par, okolo 20 zgloszen juz mamy, od wszelakiego rodzaju podroznikow (kajakowych, rowerowych, 4x4, pieszych, zeglarzy i innych niespokojnych duchow). W ramach imprezy organizujemy oczywiscie nocleg (z wliczona podwozka) w zaprzyjaznionym, nieodleglym pensjonacie. Czesc ekip bedzie jednak nocowac u nas w bazie, niektorzy nawet twierdza, ze w namiotach (kilku gorolazow). Czy byliby chetni wsrod Was na przyjazd z przyczepami? Sam sylwester bez noclegow (postoj w bazie gratis) bedzie kosztowal w okolicach 150zl na pare, w to wliczone jest zarelko (bigos, cos z rozna, kielbaski, jakies zakaski), piwko lub lokalne trunki inne ;-), muzyczka na zywo. Impreza w wiacie z ogniskiem posrodku, podloga izolowana, drewniana, stoly, lawy, koce...

Miejsce Baza Pod Lasem - Smoldzino (www.podlasem.org)

Dla chetnych co przyjada wczesniej mozemy zorganizowac kulig czy inne zabawy w plenerze ;-)

Opublikowano

Ja w ten sposób spędziłem ostatniego Sylwestra - w nocy było -12 - generalnie polecam! :czerwona:

Pzdr, Kuba

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czekam z niecierpliwością, możesz liczyć na dwie załogi. Jeden tylko warunek ale na to nie mamy wpływu - czarne szosy. Grzegorz

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kuszące jak diabli ......... ale zobaczymy jak pójdą negocjacje z "Ładniejszą połową"

(kłopot w tym że nie bardzo mamy gdzie pozbyć się potomstwa na ten czas więc negocjacje są niebanalne).

Co ciekawe "czarne drogi" nie są warunkiem ......... istnieją łańcuchy

Opublikowano

Macieku - 100km na łańcuchach? Przecież nie wszystkie szosy są posypywane na całej długości. Jazda z przyczepą na ośnieżonej drodze lub po ubitym śniegu jest jak dla mnie zbyt niebezpieczna. A może ktoś kto ma doświadczenia o jeździe po takiej nawierzchni wrzuciłby parę słów.

Opublikowano

witam

jestem kierowcą "tira" powiem tak po śniegu da się jeździć z przyczepą i dla mnie osobiście nie jest to problem ale taki zestaw (holownik+przyczepa) na śliskim zachowuje się zupełnie inaczej niż sam holownik i naprawdę łatwo zrobić kuku

pozdrawiam

Opublikowano
(holownik+przyczepa) na śliskim zachowuje się zupełnie inaczej niż sam holownik i naprawdę łatwo zrobić kuku

fakt ........ łatwo sobie zrobić kuku ale to nie znaczy że nie należy walczyć :-)

na rolkach też łatwo sobie zrobić kuku a walcze ze sprzętem już 10 lat (wcześniej na wyżłach walczyłem bo mieszkałem nad jeziorem i hokej był na porządku dziennym)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

No dobra,

Troche to trwalo (za co przepraszam) ale wreszcie jest. Na stronie smoldzino.org znajdziecie kompletne (mam nadzieje) info, jak i formularz zgloszeniowy. Serdecznie zapraszam i przypominam., ze decyduje kolejnosc zgloszen (a zainteresowanie jest spore)

pzdr

robert

• 4 tygodnie później...