bodzioklb Posted August 17, 2009 Share Posted August 17, 2009 chciałbym się wybrać w przyszłym roku na przełomie maja i czerwca do Chorwacji do miejscowości Zadar... czy są osoby chętne na taki wyjazd? powiedzmy jednorazowy przejazd nad Balaton - 2/3 dni nad Balatonem i dalej podróż do Chorwacji do miejscowości Zadar na kolejne 10 dni?? nadmienie że nad Balatonem mam polecone miejsce u zaprzyjaźnionego tubylca - i sprawdzone przez znajomych Zadar - nigdy tam nie byłem ale wyglada ładnie ceny też nie wydaja sie byc wysokie gdyz z tego co sprawdziłem to kamp kosztuje za 2 os dorosłe + 2 dzieci + prąd/woda + klimatyczne w tym roku inkasowali 38 euro byłby to mój pierwszy wyjazd tak daleko z domkiem na kołach i czułbym sie pewniej jadąc na kilka samochodów... może ktoś ma juz praktyke w tym kierunku Europy i może polecić jakąś malownicza trasę tak aby to nie była tylko sama jazda ale rowniez podziwianie widoków coś zawsze można wybrać Kempingi Dalmacja w regionie Zadaru Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petek Posted August 17, 2009 Share Posted August 17, 2009 Bodzio, Zadar w rzeczywistości nie jest tak piękny jak na załączonym obrazku. W zeszłym roku z miast odwiedzonych w Chorwacji najmniej nam się podobał. Starówka jest bardzo mocno "ucywilizowana", tj. same drogie sklepy (Nike, Puma itp.) w starych kamienicach. Prócz Katedry św. Donata i organów morskich nic ciekawego. Natomiast obok Zadaru masz piękny kemping - Zaton. Drogi, ale warty odwiedzenia. To jak dotychczas najlepszy kemping jaki widziałem. Pozdrawiam! PS. Mam nadzieję, że nie zniechęciłem Cię do wyprawy. Chodzi mi tylko o to, że nie koniecznie Zadar powinien być kulminacją tego wyjazdu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bodzioklb Posted August 17, 2009 Author Share Posted August 17, 2009 Mam nadzieję, że nie zniechęciłem Cię do wyprawy a gdzie tam... petek, dzieki za sugestie - bo od tego jest forum i pozostala ilosc czasu do wyjazdu aby cos sensownie zaplanowac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patriks Posted August 17, 2009 Share Posted August 17, 2009 Doskonałe forum o Chorwacji masz tu: http://www.cro.pl/forum/ Znajdziesz tam wszystkie odpowiedzi na swoje pytania dot. Cro. Pozdr. Wyślij e-maila z prośbą o przesłanie katalogów, spisu campingów, cenników i folderów reklamowych na podany poniżej adres a za tydzień listonosz przyniesie Ci kilka fajnych folderów reklamowych i katalog campingów wraz z cennikami. Narodowy Ośrodek Informacji Turystycznej Republiki Chorwacji 00-675 Warszawa, IPC Business Center, ul. Koszykowa 54 tel.22 828 51 93 E-mail: info@chorwacja.home.pl Oczywiście za free. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bodzioklb Posted August 26, 2009 Author Share Posted August 26, 2009 patriks, dzieki za info... katalogi mam juz w domu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prusiak Posted August 27, 2009 Share Posted August 27, 2009 nadmienie że nad Balatonem mam polecone miejsce u zaprzyjaźnionego tubylca - i sprawdzone przez znajomych Chetnie poznalbym jakies wlasnie dobre polecane miejsce nad balatonem.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalc3 Posted August 28, 2009 Share Posted August 28, 2009 Wyślij e-maila z prośbą o przesłanie katalogów, spisu campingów, cenników i folderów reklamowych na podany poniżej adres a za tydzień listonosz przyniesie Ci kilka fajnych folderów reklamowych i katalog campingów wraz z cennikami. Niestety na miejscu okazuje się, że ceny często są zupełnie inne niż w katalogu. Chorwaci bronią się, że pewnie dane były z okresu poza sezonem, a tu sezon w pełni, ale to niestety nie prawda. Co tam dostałeś w jakichś materiałach ich nie interesuje. Poza tym notorycznie (na 3 kempingach mnie to spotkało - na 3 byłem) mają podane w cenniku, że na podstawie kart rabatowych udzielają rabatów, a na miejscu okazuje się, że jedynie odczytują z kart Twoje dane a rabatu nie udzielają. Na jednym z kempingów pokazali mi, że mieli umowę do poprzedniego roku, na innym pokazali, że owszem honorują kartę, ale nie udzielają rabatów. Przykre, ale prawdziwe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bodzioklb Posted August 28, 2009 Author Share Posted August 28, 2009 Chetnie poznalbym jakies wlasnie dobre polecane miejsce nad balatonem.. bede mial fotki to zapodam i odrazu podam namiary Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bodzioklb Posted August 28, 2009 Author Share Posted August 28, 2009 Niestety na miejscu okazuje się, że ceny często są zupełnie inne niż w katalogu w gruncie rzeczy nie chodzi tutaj o ceny a raczej o umiejscowienie i wyglad kempingu... jadac ponad 1 tys km na kemping przeciez Chorwatowi nie dam z bani bo bedzie mnie chcial skubac na kilkanascie euro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bodzioklb Posted October 19, 2009 Author Share Posted October 19, 2009 [EDIT] KOSZ moda prosze o koszowanie watku... leci podobny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
balthur Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Byłem w ubieglym roku kapkę dalej bo za Sibenikiem w Primostenie. Kamping Adriatica (niejednokrotnie opisywany na forum). Po drodze noclegi nad Balatonem w Siofok. Oba kampy b. pozytywnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kocur Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 balthur, czy mógłbyś napisać, którą trasą jechałeś i wracałeś ( może inną ?) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
balthur Posted October 20, 2009 Share Posted October 20, 2009 Jechałem bez autostrad, żeby zobaczyć kraj. z Kalisza przez Cieszyn, Cadcę, Zilinę, Gyor, Szekesfehervar do Siofok. Nad Balatonem dwa dni odpoczynku, Doba jakieś 60 zł. I dalej też przez kraj wzdłuż Balatonu przez Nagykanizsę, Varazdin, Zagrzeb, Karlowac obok Zadaru do Sibenika i do kampingu w Primostenie. Z tamtąd samochodem aby zwiedzić Split i inne okoliczne miejscowości. Było super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wania Posted October 20, 2009 Share Posted October 20, 2009 Nad Balatonem dwa dni odpoczynku, Doba jakieś 60 zł. czy to było za cały zestaw czy za osobę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil_K Posted October 20, 2009 Share Posted October 20, 2009 Byłem w ubieglym roku kapkę dalej bo za Sibenikiem w Primostenie. Kamping Adriatica (niejednokrotnie opisywany na forum na tym właśnie kempingu zaraziliśmy się ta formą wypoczynku, nie bez powodu dostał nagrodę za najlepszy kemping Chorwacji 2009 roku od jakiegoś czasopisma... My jechaliśmy wokół balatonu, ale na jeden raz z Wrocka do Dubrovnika... jeszcze bez przyczepki tylko z namiotem w bagażniku .. parę godzin spania na parkingu wśród całej rzeszy innych podróżnych i dalej... IMO warto do miejsca docelowego dojechać autostradami a wracać drogami bocznymi ale to sugestia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts