Danieleski Posted Friday at 08:52 AM Witam jak w tytule mam mały problem i szukam rozwiązania jak usunąć kropki z żywicy na przedsionku isabella . Stoje na kempingu pod sosnami i pełno kropek na przedsionku .Miał może ktoś taki problem i go rozwiązał przed złożeniem przedsionka dziki za wszelka pomoc Daniel Quote Share this post Link to post Share on other sites
filipert Posted Friday at 09:24 AM Tłuszczem (np. olej spożywczy) schodzi na przyczepie, ale na przedsionku zrób próbę, bo mogą plamy z tłuszczu zostać. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Danieleski Posted Friday at 10:09 AM Dzieki spróbuje 👍 Quote Share this post Link to post Share on other sites
mundek28 Posted Friday at 11:25 AM A ja bym takie kropki zostawił ,chyba że są na tzw. oknach.Tłuszcz może pozostawić plamy a inne środki na pewno osłabią DWR. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Danieleski Posted Friday at 11:28 AM Może i tak ale boje się jak będę składał przedsionek czy mi się nie poskleja przez te kropki ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
filipert Posted Friday at 12:04 PM 35 minut temu, Danieleski napisał: Może i tak ale boje się jak będę składał przedsionek czy mi się nie poskleja przez te kropki ? Na pewno poskleja, chyba, że dasz przekładkę np. z papieru do d... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Danieleski Posted Friday at 12:07 PM To musiałbym cały dach wykleić papierem tyle tego jest 😂😂😂 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Arkady11 Posted Friday at 01:18 PM Alkohol doskonale usuwa żywicę np. denaturat, izopropylowy a najlepiej spirytus. Quote Share this post Link to post Share on other sites
jerrylin Posted Saturday at 10:22 AM 21 godzin temu, Arkady11 napisał: Alkohol doskonale usuwa żywicę np. denaturat, izopropylowy a najlepiej spirytus. Dokładnie tak jest. Jeżeli jest tego dużo, to usunąć jak kolega @Arkady11 napisał, a następnie zaimpregnować na nowo. Alkohol (ja używałem izopropylowego) nigdy nie spowodował odbarwień. Denaturatu nie używałem, a spirytusu było by mi szkoda Quote Share this post Link to post Share on other sites
Iven Posted Saturday at 11:13 AM Wiele lat jeździłem z rodziną pod namiot ...HR i IT i żywica na namiocie to standard , zawsze wtedy używałem denaturatu. Ostatni dzień przed wyjazdem szmatką zmywałem wszystkie plamy z żywicy. Sposób sprawdzony wielokrotnie. Wydaje mi się , że materiał namiotu jest delikatniejszy od tego z jakiego jest uszyty przedsionek , tym bardziej możesz być spokojny , że nic się nie stanie.... Quote Share this post Link to post Share on other sites