hansior Posted August 13, 2009 Share Posted August 13, 2009 Witam (OT) W pierwszej kolejności jako "Nowy" chciałbym się przywitać jako świeżo upieczony użytkownik przyczepy Knaus K-400 i zarazem czytelnik forum. (/OT) Polecam kemping w miejscowości Wojciech koło Przewięzi (ok. 7 km od Augustowa w kierunku na Sejny). Współrzędne GPS: N53.51.50.18; E23.04.29.89. Kemping jest zlokalizowany na terenie prywatnym (odgrodzonym od zabudowań) z bezpośrednim dostępem do jeziora. Jego wadą jest dość znaczny spadek terenu, ale przyczepę da się wypoziomować. Jest tam naprawdę bardzo czysto, cicho i spokojnie dzięki staraniom właściciela, który nie wpuszcza potencjalnie problematycznych klientów i naprawdę dba o gości i stan kempingu. Co do cen - są one ustalane przez właściciela uznaniowo. Ja zapłaciłem 35 zł/dobę za samochód z 4-metrową przyczepą z podłączeniem do 220V (trzeba mieć własny, co najmniej 20m kabel!), dwie osoby dorosłe i małe dziecko. Są bardzo przyzwoite łazienki (tylko zimna woda) i możliwość skorzystania z prysznica (tutaj już jest ciepła woda, koszt 6 zł). Jest też możliwość wynajęcia jednego z dwóch małych domków letniskowych. Zdecydowanie polecam osobom z małymi dziećmi ceniącym ciszę i spokój. Pozdrawiam hansior Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szary11 Posted August 13, 2009 Share Posted August 13, 2009 Witam na forum kolegę z miasta Robiłeś jakieś zdjęcia na kempingu? Warto by było zamieścić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spablo1 Posted August 13, 2009 Share Posted August 13, 2009 Witam Normalnie zabrzmiało jak reklama w najlepszym czasie reklamowym możliwość skorzystania z prysznica (tutaj już jest ciepła woda, koszt 6 zł). te 6 zł to za godzinę czy za jaki czas ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBICAR Posted August 13, 2009 Share Posted August 13, 2009 te 6 zł to za godzinę czy za jaki czas przeważnie za 10 min Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek l Posted August 13, 2009 Share Posted August 13, 2009 Bylismy w Wojciechu jakies 25 lat temu z kolega ze studiow, z namiotami i dwoma kolezankami, Bylo super! Ciekawe, czy to w tym samym miejscu ten kemping... Wspomnieniowy podroznik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansior Posted August 14, 2009 Author Share Posted August 14, 2009 Witam Normalnie zabrzmiało jak reklama w najlepszym czasie reklamowym Po prostu jestem zadowolony. Nie mam w tym żadnego interesu możliwość skorzystania z prysznica (tutaj już jest ciepła woda, koszt 6 zł). te 6 zł to za godzinę czy za jaki czas ? Jak na razie prysznic jest limitowany jedynie cierpliwością właściciela, ale planuje on założenie jakiegoś licznika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansior Posted August 14, 2009 Author Share Posted August 14, 2009 Witam na forum kolegę z miasta Robiłeś jakieś zdjęcia na kempingu? Warto by było zamieścić Niestety, w użyciu była jedynie kamera Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szary11 Posted August 17, 2009 Share Posted August 17, 2009 Byłem teraz na weekend w okolice Augustowa, zajechałem z ciekawości do Wojciecha. Znalazłem tam 2 pola, oba widokowo ładne, na jednym tylko był straszny skos, aż wątpiłem, że można tam z budą się ustawić, a drugie z wmiarę płaskim terenie. Pola były na przeciw siebie. O koszta nie dopytywałem... Jednak zrezygnowaliśmy z wypoczynku w tym miejscu i pojechaliśmy na starą miejscówkę na polu biwakowym Neptun nad jeziorem Studzieniczne. A tam spotkaliśmy Yabulona... I było bardzo sympatycznie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petek Posted August 17, 2009 Share Posted August 17, 2009 Neptun to ten przy torach i drodze Dąbrowa Białostocka - Augustów? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szary11 Posted August 17, 2009 Share Posted August 17, 2009 Neptun to ten przy torach i drodze Dąbrowa Białostocka - Augustów? Neptun jest jakieś 2km za torami, skręt w prawo, żwirówką około 3 km i po lewej stronie tuż nad brzegiem jeziora Studzienicznego. Trasa na Sejny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petek Posted August 17, 2009 Share Posted August 17, 2009 To w takim razie myślałem o innym polu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansior Posted August 17, 2009 Author Share Posted August 17, 2009 Byłem teraz na weekend w okolice Augustowa, zajechałem z ciekawości do Wojciecha. Znalazłem tam 2 pola, oba widokowo ładne, na jednym tylko był straszny skos, aż wątpiłem, że można tam z budą się ustawić, a drugie z wmiarę płaskim terenie.(...) O tym ze skosem właśnie pisałem. Rzeczywiście tak to wygląda, ale na samej górze lub na samym dole przyczepę dało się wypoziomować. Zresztą w połowie wysokości jest wykonany poziomy "taras". A tak dla ułatwienia - jest to pierwsze pole po lewej za hotelem-spa "Wojciech". Pozdrawiam hansior Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stef Posted August 17, 2009 Share Posted August 17, 2009 hansior, Witaj ziomalu Co do kempingów w okolicach Augustowa to polecam : 1. tzw. Krowi Róg, nad Sajnem - trasa na Lipsk, jakieś 2km od Augustowa jest znak na drzewie i skręcamy w prawo w las. Co prawda miejsca mało, ale spokojnie znajdzie się miejscówka na przyczepę i kilka namiotów. Pole bardzo spokojne, z dala od hałasu i pijanych gówniarzy, a zarazem an tyle blisko by rowerkiem do Augustowa wyskoczyć. 2. płw Ostry Róg - jezioro Białe - dojazd: z trasy Augustów - Suwałki, zaraz za Augustowem skręcamy w szeroką żwirówkę w prawo. I dalej poprowadzą znaki. Ładnie oznaczone, na miejscu knajpka, plac zabaw dla dzieci - war. sanitarne znikome. hansior, jeszcze jedno - wybierasz się możne w tym roku jeszcze raz w tamte okolice?? Bo z żona i naszym dzieciaczkiem chcemy wyskoczyć jeszcze na jakieś 2-3 dni póki ciepło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansior Posted August 18, 2009 Author Share Posted August 18, 2009 hansior, Witaj ziomalu Co do kempingów w okolicach Augustowa to polecam : (...) hansior, jeszcze jedno - wybierasz się możne w tym roku jeszcze raz w tamte okolice?? Bo z żona i naszym dzieciaczkiem chcemy wyskoczyć jeszcze na jakieś 2-3 dni póki ciepło. Dzięki za miejscówki. Dotychczas jeździłem z namiotem, więc nie znam dobrych miejsc na przyczepę; każdy adres się przyda W tym roku już się raczej nigdzie nie wybieram (urlop się skończył i trzeba nad przyczepką trochę popracować), ale jakbym planował jakiś weekend to na pewno się odezwę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szary11 Posted August 18, 2009 Share Posted August 18, 2009 A tak dla ułatwienia - jest to pierwsze pole po lewej za hotelem-spa "Wojciech". Ten skos tu odstraszał Ale miejsce ładne, wykoszone, zadbane Stef - opisz coś więcej o infrastrukturze wymienionych przez Ciebie pól. Z chęcią bym skozystał na przyszłość z nowych miejscówek Z góry dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts