rtwppk Opublikowano 1 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 5 minut temu, Misio napisał(a): Ja jednak wolę wjechać na kliny 😉 No nie przewidziałem, że kiedyś będą mi one potrzebne ratowałem się tym co miałem pod ręką. Najważniejsze, że zbiorniki wypłukane… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misio Opublikowano 1 Maja Udostępnij Opublikowano 1 Maja 4 minuty temu, coxWlkp napisał(a): Najważniejsze, że zbiorniki wypłukane… Zgadzam się w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIGL Opublikowano 2 Maja Udostępnij Opublikowano 2 Maja W dniu 1.05.2023 o 07:59, coxWlkp napisał(a): Tak jak instrukcja im wyszła … to idę o flaszkę, że min 1h … chyba, że mega przemyśleli dostęp od środka i podnośniki są elektryczne … spinam spinam lepiej napisz jaka pogoda w Bieszczadach ? Poznań Pogoda piękna 👍 , wczoraj gęsto się porobiło na szlakach i drogach . Co nie tak z instrukcją ? W mojej zabudowie od środka po obu stronach w dolnym łóżku są luki z dostępem do paki i mocowań . Podpory podnosisz/opuszczasz wkretarką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtwppk Opublikowano 2 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 5 godzin temu, BIGL napisał(a): Pogoda piękna 👍 , wczoraj gęsto się porobiło na szlakach i drogach . Co nie tak z instrukcją ? W mojej zabudowie od środka po obu stronach w dolnym łóżku są luki z dostępem do paki i mocowań . Podpory podnosisz/opuszczasz wkretarką . Wygląda to na sprawny manewr … jak to odbierzesz chętnie podjadę zobaczyć … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtwppk Opublikowano 10 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja Wreszcie spakowani Z informacji najnowszych Amazon sprzedaje Victron Energy 82932 Czujnik Napięcia i Temp za 161 pln Kupiłem, zamontowałem, działa … podobno w Pickamperze było dzisiaj 21*C https://www.amazon.pl/dp/B07RTYGMBD?ref_=pe_25095781_587346921_E_301_dt_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek230482 Opublikowano 11 Maja Udostępnij Opublikowano 11 Maja U mnie było jeszcze cieplej W sumie cena całkiem fajna nawet jakby to miało robić tylko za monitorowanie stanu akumulatora (jak np ktoś nie ma "mądrego" regulatora z BT) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtwppk Opublikowano 11 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja Niby regulator Victrona pokazuje stan naładowania aku ale teraz po montażu tego czujnika nagle wartości są wyższe Musze się tym pobawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtwppk Opublikowano 22 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja Po rozeznaniu tematu wentylacji pod łóżkiem zrobiliśmy małą modyfikację . Mieliśmy karimatę dmuchaną którą umieściłem pod materacem Na nią został położony materac piankowy . Powinno to zwiększyć cyrkulację powietrza. Jest teraz dostęp powietrza. Niestety doprowadzenie nawiewu z webasto jest dość skomplikowane. Znalazłem rurę do webasto 25mm ale nie ma przejściówek z 60/25mm. Ten pomysł został odłożony do „archiwum”. W celu redukcji dużej różnicy temperatur w chłodne noce zainwestowałem całe 45pln i kupiłem matę grzewczą na 12V Zamontowana została pod karimatą i ciepłe powietrze spod materaca „dogrzewa” sypialnie Po pierwszych próbach wydaje się że to tanie rozwiązanie powinno zadziałać. Jeśli się okaże, że wilgoć nadal będzie się na korku pojawiać pozostanie tylko froli i nadmuch z webasto. https://www.froli.com/shop/schlafen-unterwegs/bettsysteme/168/froli-star-mobil-ca.-70/80-x-200-cm Czekamy na dni deszczowe i testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtwppk Opublikowano Sobota o 08:43 Autor Udostępnij Opublikowano Sobota o 08:43 Testy terenowe , podgrzewanie łóżka działa materac z karimatą wygodny - skroplić wody brak. Gospodarstwo agroturystyczne „Pod Żurawiem” Skarbienice 1, okolice Żnina okolice Biskupina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misio Opublikowano Sobota o 15:34 Udostępnij Opublikowano Sobota o 15:34 Fajna okolica 👍 I brawo za testy. Ja też ostatnio sporo eksperymentuję... ale to głównie za przyczyną problemów z gazem w lodówce 😞 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtwppk Opublikowano Sobota o 20:38 Autor Udostępnij Opublikowano Sobota o 20:38 5 godzin temu, Misio napisał(a): Fajna okolica 👍 I brawo za testy. Ja też ostatnio sporo eksperymentuję... ale to głównie za przyczyną problemów z gazem w lodówce 😞 Wiesz, że ja w temacie gazu powiedziałem NIE. ale mówiąc o problemach energetycznych jestem ogromnie zaskoczony wydajnością Oriona. Dzisiaj 50km przed punktem docelowym włączyłem podgrzewanie wody i łóżka. Na polu mamy 100% naładowane aku, ciepłe łóżko i ciepłą wodę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stu Opublikowano Niedziela o 14:50 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 14:50 A zwróciłeś może uwagę, czy pole nad dużym Żnińskim już działa (to z bunkrem)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtwppk Opublikowano Niedziela o 17:46 Autor Udostępnij Opublikowano Niedziela o 17:46 2 godziny temu, Stu napisał(a): A zwróciłeś może uwagę, czy pole nad dużym Żnińskim już działa (to z bunkrem)? Przykro mi byliśmy przejazdem stwierdziliśmy, że trzeba tam wrócić na dłuższy objazd tych pięknych terenów. Obecnie jesteśmy w Camper Park Mazury Wyjątkowo wariacji wyjazd totalnie nie w naszym stylu. Do Żnina i okolic wrócimy niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtwppk Opublikowano Poniedziałek o 07:51 Autor Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 07:51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtwppk Opublikowano Wtorek o 20:02 Autor Udostępnij Opublikowano Wtorek o 20:02 Po wyjeździe na Mazury okazało się że mamy awarię. Bojler cieknie i w Pickamperze mamy powódź. Co prawda to był nasz pierwszy wyjazd w którym byliśmy podpięci do wody na stałe. Pierwsze podejrzenie to właśnie reduktor ciśnienia I tak od złączki do złączki sprawdzając wężyki doszedłem do bojlera. Po testach okazało się że zacisk uszkodził wężyk … wymieniłem zaciski i układ szczelny. Piszę o tym tylko dlatego by ponownie zwrócić Waszą uwagę na problem dostępu do wszystkich instalacji i urządzeń w Waszych zabudowach. Awarie się zdarzają. Stosując najbardziej sprawdzone urządzenia renomowanych firm i tak ich nie unikniecie. Montujcie w Waszych projektach tak urządzenia by można było je wymienić lub naprawić ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi