Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktoś używa takiej przyczepki ?

rapido00.jpg

allegro

lub kip400 - ten egzamplarz akurat to nie "igła" - coś tam widać poklejone

C5149509_1.jpg

allegro

ale sam model ciekawy

nie chodzi mi o te konkretne modele, ale bardziej ogólnie o opinie n/t takich przyczepek

nie ma tego za wiele, ale czasami trafiają się nawet ciekawe

mam niski garaż i stąd moje zainteresowanie takim typem -

teraz stoi niewiadówka n126e - czyli ok 230cm

i nie wiem czy lepiej przerabiać wiatę czy szukać takiego "wynalazku" :ok:

Opublikowano

Nie mam takiej przyczepki ale ogladalem takiego kipa. Przyczepa tylko dla 2 osob. Widzialem nawet ze stoi w nich toaleta przenosna. Cena jaka bylo to 7,500 za 1991 rok. Nie wiem czy do tych modelow sa przedsionki.

Opublikowano

Ja też się kiedyś przymierzałem ale wszystkie które oglądałem stały pod dachem i mam pewne obawy co do szczelności tej nadstawki

Opublikowano

Miałam kiedyś przyczepkę z podnoszonym dachem. Co do szczelności to nie było żadnych przecieków. Zaletą takiego daszku jest dobra wentylacja, a po opuszczeniu mały opór powietrza podczas podróży , ale nigdy bym już podobnej nie kupiła, bo nie starczyło by palców u rąk i nóg, na policzenie ile razy wyrżnęłam głową w krawędź, gdzie podwyższenie się kończy, a dodam, że mam tylko 160 cm wzrostu. :piwo:

Lepiej przerób wiatę na cycepkę.

Opublikowano
Miałam kiedyś przyczepkę z podnoszonym dachem. Co do szczelności to nie było żadnych przecieków. Zaletą takiego daszku jest dobra wentylacja, a po opuszczeniu mały opór powietrza podczas podróży , ale nigdy bym już podobnej nie kupiła, bo nie starczyło by palców u rąk i nóg, na policzenie ile razy wyrżnęłam głową w krawędź, gdzie podwyższenie się kończy, a dodam, że mam tylko 160 cm wzrostu. :piwo:

wiesz, ja mam teraz tą no ... zapiekankę

która też ma takie rozwiązanie, wiec znam ten ból

tzn ból walnięcia się w głowę

zwłaszcza o metalowy zatrzask :-]:jump:

Lepiej przerób wiatę na cycepkę

tego się obawiałem :ok:

a poważnie, obawiam się właśnie szczelności i awaryjności,

ta jedna ma chyba wypełnienie materiałowe, druga sztywne

w niewiadówce jest to dość proste i ew łatwe do naprawy/wymiany

może uda się gdzieś oglądnąć taką przyczepkę "na żywo"

inna sprawa że wybór jest praktycznie żaden ...

dziękuję wszystkim za opinie

i pozdrawiam

Konrad

Opublikowano

Jeśli już zdecydujesz się na zakup takiej przyczepki, to koniecznie z przedsionkiem, bo nie pasują do niej uniwersalne przedsionki. Dach mojego przedsionka był inaczej skrojony, bo tuż przy kedrze, po środku przyczepy podnoszony był na 30cm sztycy, która umocowana była do rynienki, w którą wsuwa się kedrę.

http://1.1.1.5/bmi/www.forum.karawaning.pl/files/thumbs/t_0608020163_212.jpg

Być może w nowszych przyczepach sprawa przedsionka rozwiązana jest w inny sposób, bo mój zabytek marki EURA miał rocznik 79 i nawet został wciągnięty na listę zbiorów forumowego muzeum :jump:

http://www.forum.karawaning.pl/viewtopic.php?t=1409&postdays=0&postorder=asc&start=30

W życiu nie cieszyłam się bardziej niż wtedy, kiedy udało mi się sprzedać ten zabytek :piwo:

Opublikowano
Jeśli już zdecydujesz się na zakup takiej przyczepki, to koniecznie z przedsionkiem, bo nie pasują do niej uniwersalne przedsionki. Dach mojego przedsionka był inaczej skrojony, bo tuż przy kedrze, po środku przyczepy podnoszony był na 30cm sztycy, która umocowana była do rynienki, w którą wsuwa się kedrę.

OK

jeszcze raz dzięki za opinię

w sumie Twoja cycepka w środku nie wyglądała źle,

powiem że nawet całkiem całkiem :piwo:

Pozdrawiam

Konrad